Ajax richt vizier op transfervrije Poulsen

Ajax heeft Simon Poulsen van AZ op het oog. De Deens international is komende zomer transfervrij en geniet interesse van Frank de Boer.

Poulsen heeft bij AZ een aflopend contract en lijkt vooralsnog geen nieuwe verbintenis te ondertekenen. Ajax houdt de situatie bij de linksback goed in de gaten. Poulsen kan de Amsterdammers mogelijk uit de problemen helpen op de linksbackpositie. Trainer De Boer heeft al de nodige spelers gebruik voor de positie linksachterin.

“Het lijkt me logisch dat we ook aan Poulsen denken“, zei de trainer van Ajax tegen het ANP. “Daley Blind doet het nu heel goed als linksback en Dico Koppers heeft er ook al gespeeld, maar Nicolai Boilesen heeft ook volgend seizoen waarschijnlijk nog niet in de inhoud om 34 duels te voetballen", aldus de oud-international.

Poulsen is de tweede speler van AZ die in beeld is bij Ajax. De Boer sprak onlangs ook uit erg geïnteresseerd te zijn in AZ-aanvoerder Niklas Moisander. De Fin kan een optie worden bij een vertrek van Jan Vertonghen. Poulsen (27) speelt drieënhalf seizoen in Alkmaar en werkte zich in Alkmaar op tot 16-voudig international.