'Gratis geld'-promotie Man On A Ledge afgelast

Ter promotie van de film Man on a Ledge vindt er volgende week in Rotterdam een zeer ludieke stunt plaats. Op woensdag 29 februari om 16:00 uur wordt er net als in de film geld naar beneden gegooid vanaf een hoog gebouw. Ook worden er bioscoopbonnen naar de toeschouwers gestrooid, waarmee men toegang krijgt tot de voorpremière van Man on a Ledge. De film is een uur later in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam te zien. Dit is tevens de locatie van de geldstrooiactie, zo meldt filmdistributeur Entertainment One Benelux.

Nick Cassidy (Sam Worthington) is een New Yorkse politieagent die een straf uitzit die hij niet heeft gepleegd. Hij weet te ontsnappen uit de cel, vindt een weg naar de top van het Manhattan-hotel, klimt uit het raam en gaat op de rand staan. Alles wijst erop dat hij er een einde aan wilt maken. Een onderhandelaar (Elizabeth Banks) probeert hem van de rand af terug naar binnen te praten, maar Cassidy staat er met een sterke reden. Hij probeert op deze manier zijn onschuld te bewijzen, maar dit doet hij niet alleen. Samen met zijn broer Joey (Jamie Bell) en zijn vriendin Angie (Genesis Rodrigues) is er een ingenieus plan gemaakt voor de misdaad van de eeuw.

Eerder heeft FOK!film een interview met hoofdrolspeler Sam Worthington geplaatst. De film is vanaf 1 maart in de Nederlandse bioscoopzalen te bewonderen.

Update 28/02 14:40:

De actie gaat niet door. De beslissing door Entertainment One Benelux voor het afblazen van de ludieke actie komt voort uit overleg tussen politie, Gemeente Rotterdam en de distributeur van de film. Hoewel de distributeur het niet doorgaan van de actie betreurt, is het nimmer haar bedoeling geweest om er voor te zorgen dat de openbare orde in het geding zou komen met de daaraan gepaarde veiligheid. "We gaan er vanuit dat men begrip heeft voor deze besluitvorming. Het gereserveerde budget voor deze ludieke actie zullen we overmaken naar een goed doel in Rotterdam".

Man On A Ledge