Woning Wildervank blijkt drugsparadijs

In een woning in het Groningse Wildervank heeft de politie dinsdagmiddag een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Het ging om meerdere flessen en jerrycans met de partydrug ghb, honderden viagrapillen en een paar honderd gram hard- en softdrugs. De 52-jarige bewoner en zijn 19-jarige dochter zijn aangehouden.

De politie, die in actie was gekomen op basis van een tip, was volgens een woordvoerder verrast door de vondst. "Het gaat niet om de grootste vangst ooit, maar Wildervank is geen Amsterdam." De woning aan de Bareveldstraat stond niet bekend als een verdacht pand. Ook was er geen overlast.

De drugs werden verspreid door het hele huis aangetroffen. Daarbij werd ook een drugshond ingezet. Over de precieze hoeveelheid en de samenstelling van de aangetroffen drugs kan de politie nog niets zeggen. De in beslag genomen drugs moeten gewogen, geteld en bemonsterd worden.

De opgepakte vader en dochter moeten de komende dagen uitleggen hoe ze aan de drugs kwamen en wat ze ermee van plan waren.