'Patty Brard maakte slechtste tv-programma'

kiepauto had ons via de nieuws-submit te melden:

Uit een onderzoek van Maurice de Hond uitgevoerd in opdracht van radiozender Noordzee FM blijkt dat Nederlanders het programma 'Patty's fort' van Patty Brard het slechtste televisieprogramma van 2004 vinden. In dat programma gingen een aantal BN'ers samen met de presentatrice vasten en ontslakken in haar huis op Ibiza. Daarbij werd geregeld in beeld gebracht wat er zoal middels een klisma uit de darmen kwam vloeien.

Het één na slechtste programma van 2004 werd de real-lifesoap 'De Tokkies', rond het asociale Amsterdamse gezin. Sterrenboksen van SBS6, waarin 'sterren' als Emile Ratelband en Dries Roelvink in de ring echt op elkaar insloegen, eindigde op de derde plaats.

Schandaal
De ondervraagde Nederlanders vonden de 'hoer van Amsterdam'-spreekkoren van ADO Den Haag-supporters, gericht aan het adres van Rafaël van der Vaarts vriendin Sylvie Meis, het grootste schandaal van 2004. Op twee eindigde de hoerenloperij die voormalig PvdA-wethouder Rob Oudkerk de das omdeed en op drie de affaire Ruud Lubbers.

Meest aangrijpende binnenlandse nieuwsfeit is volgens de ondervraagden de moord op filmmaker Theo van Gogh. De moord op VMBO-leraar Hans van Wieren van het Haagse Terra College werd tweede. Het meest aangrijpende buitenlandse nieuwsfeit vond plaats in Rusland: het gewelddadige gijzelingsdrama op een school in Beslan.