Geen derde Nederlandse dode bij busongeluk Java

Bij het busongeluk op Java is geen derde Nederlandse dode gevallen. "Waarschijnlijk is verwarring ontstaan doordat onder de doden ook een Belg is", zegt een woordvoerder van SOS International zondag. Na het busongeluk, vrijdag in de buurt van Bandung, gingen geruchten dat er een derde Nederlandse dode zou zijn. Dat is volgens de woordvoerder niet het geval.

Een hulpteam is zaterdag gearriveerd en heeft inmiddels alle negen gewonden bezocht. "We zijn nu druk aan het uitzoeken hoe we deze mensen weer naar huis kunnen krijgen", zegt de woordvoerder. In de loop van zondag moet hier meer over duidelijk worden.

Het plannen van zo'n reis is volgens haar niet zo gemakkelijk als het plannen van een gewone reis. "Soms moeten mensen liggend worden vervoerd en dan moeten we dus een brancard regelen. Ook moet er verpleegkundige begeleiding zijn."

Bij het fatale ongeluk in de buurt van Bandung kwamen vrijdag volgens Indonesische media in totaal vier mensen om het leven. Onder hen zijn een Nederlandse man en vrouw.