Internetfenomeen Happy Feet klaar voor thuisreis

Het haperende kompas van keizerspinguïn Happy Feet heeft hem behalve in Nieuw Zeeland ook in het centrum van een internethype gebracht. De verdwaalde Zuidpoolbewoner zal binnenkort terugkeren naar de eenzaamheid van de wildernis, maar heeft dan wel een uitgebreide internetvriendenkring opgebouwd. Liefst 120.000 internetters volgen via een webcam inmiddels elke beweging die Happy Feet maakt.

Naar verwachting komen daar nog duizenden nieuwsgierigen bij wanneer de pinguïn de komende weken weer koers zet naar huis. Happy Feets fans kunnen de thuisreis van hun held via een GPS-zender, die de pinguïn op zijn rug draagt, volgen.

En dan is er nog het grenzeloze gebabbel op de sociale netwerken. Zijn supportersschare lijkt zich niet te storen aan het feit dat Happy Feet, vernoemd naar de animatiefilm uit 2006, weinig meer uitricht dan eten, slapen en op een goede dag hoogstens wat rondwaggelt. Ze houden hem nauwlettend in het oog. De dierentuin stuurde eens 's nachts, op aandringen van bezorgde internetters die vreesden dat de pinguïn dood was, zelfs een dierenarts bij Happy Feets verblijf langs. Het zorgenkindje bleek te genieten van een gezonde nachtrust.

Happy Feet werd op 20 juni gevonden op een strand zo'n 65 kilometer benoorden Wellington. Verzwakt na een dieet van zand, dat hij voor sneeuw had gehouden, verbleef hij sindsdien in de dierentuin van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad om aan te sterken. Nu hij flink aan lichaamsgewicht heeft gewonnen is hij door de dierenartsen uit zijn ziekenverblijf ontslagen. De dierentuin ontving van zijn fans al ruim zevenduizend euro voor Happy Feets aanstaande terugreis naar Antarctica.