Crysis 2 verdwijnt van Steam

Mensen die Crysis 2 willen kopen zijn, sinds vandaag, bij Steam niet meer aan het goede adres. EA heeft de 'eye-candy' shooter van Crytek 'reclaimed' en toegevoegd aan haar eigen distributieplatform: Origin. Is hiermee de agressieve promotie van EA's nieuwe kindje begonnen? En zijn hiermee ook alle toekomstige EA-releases verbannen van Steam? Het klinkt aannemelijk.

Ondanks dat Crysis 2 nog steeds te koop is via digitale distributiesystemen als Impulse en Direct2Drive, en dat er nog verschillende EA-games wél te koop zijn via Steam, lijkt het er wel op dat EA de geforceerde overstap aan het maken is. Zo zal ook Alice: Madness Returns niet te koop zijn via Steam en is er ook nog geen enkel teken van de herfst-release van Battlefield 3 op Steam te zien.

Origin moet EA's 'Steam-killer' zijn. Het kleine programma is bedoeld als overzicht voor al je EA-games, heeft een online shop, houdt je gaming stats en je eigen profiel bij en biedt een makkelijke manier om je online gaming-connecties te onderhouden. Een beetje zoals Steam dus, maar dan hetzelfde.