Arts: Hond niet ziek door water Almeerderstrand

Een hond die zaterdag ziek is geworden na een bezoek aan het Almeerderstrand, werd dat volgens een dierenarts niet door een zwempartij in het IJmeer. De hond heeft waarschijnlijk iets giftigs gegeten, zei de arts zondag tegen Omroep Flevoland.

Het dier kwam bij de arts binnen met neurologische symptomen. Twee andere honden, die samen met de ziek geworden hond hadden gezwommen, hadden nergens last van. De arts denkt daarom dat de hond niet ziek is geworden van het water.

Voor het Almeerderstrand is vrijdag een zwemverbod ingesteld nadat drie honden die in het water hadden gezwommen zijn overleden. Een autopsie op een van de honden wees uit dat een neurotoxine, een giftige stof die het zenuwstelsel aantast, de boosdoener was.

De stranden bij Almere en Muiden blijven zeker nog tot dinsdag dicht. Dan worden de resultaten van het onderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van giftige stoffen in het water verwacht.

De baasjes van de zaterdag ziek geworden hond, Duitse toeristen, hadden niet gezien dat een zwemverbod geldt. De viervoeter is volgens Omroep Flevoland inmiddels weer een stuk opgeknapt.