Electronic Arts in de rebound na NBA-domper

Electronic Arts komt met twee nieuwe basketbalgames. De uitgever wil het opnieuw gaan proberen door een nieuwe basketbalsimulatie uit te geven en de arcadegame NBA Jam: On Fire Edition als downloadbaar spel aan te bieden. Eind vorig jaar werd de remake van het in 1993 uitgegeven NBA Jam gelanceerd als extraatje. NBA Elite 11, de sportsimulatie waar de game-uitgever hoog op had ingezet, werd echter volledig geschrapt na negatieve reacties.

Door het wegvallen van NBA Elite 11 kreeg concurrent 2K Sports met NBA 2K11 vorig jaar vrij spel. NBA 2K11 presteerde boven verwachting. In oktober was het spel de bestverkochte game in de Verenigde Staten. Tot op heden zijn zeker vier miljoen exemplaren verkocht en critici noemden het vorig jaar de beste basketbalgame ooit.

Het in Orlando gevestigde EA Tiburon gaat de basketbalgame maken die de strijd aan moet gaan met het succes van NBA 2K11. Deze studio is, sinds het annuleren van NBA Elite 11, gereorganiseerd. De laatste basketbalgame die de gamestudio voortbracht was NBA Live 2010 uit 2009. De nieuwe basketbalgame moet volgend jaar op de markt komen.


(Foto: Novum)