Zelfmoordaanslag treft buzkashi-spelers

Temidden van de kreten 'Zelfmoordterrorist! Zelfmoordterrorist!' heeft een terrorist zaterdag zijn bomgordel tot ontploffing gebracht op een sportveld in het noordwesten van Afghanistan. Zeker vier mensen vonden de dood en negentien raakten gewond, zei Abdul Haq Shafiq, de gouverneur van de provincie Faryab.

De terrorist sloeg toe op een veld waar mensen 'buzkashi' speelden, een traditionele Afghaanse sport waarbij de deelnemers op paarden strijd leveren om het onthoofde karkas van een geit. Het is de bedoeling de geit te pakken te krijgen en over de doellijn te werpen. Geïnteresseerden kunnen hier klikken voor plaatjes van deze sport.

"De mensen en de politie wantrouwden de dader", zei Shafiq. "Mensen begonnen te rennen. Iedereen was bang. De mensen riepen 'Zelfmoordterrorist! Zelfmoordterrorist!' en toen blies de zelfmoordenaar zich op."

Elders in Afghanistan, in de provincie Khost, vonden negen mensen de dood toen hun voertuig over een bermbom reed, zei het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Onder de slachtoffers waren drie mannen, twee vrouwen en vier kinderen.