'USB is Satan'

Een christelijke groepering uit Brazilië heeft het gebruik van USB in de ban gedaan. Volgens de evangelische christenen is het welbekende logo van de verbinding het teken van de duivel.

Hoewel de technologie al sinds Windows 98 wordt gebruikt, hebben de gelovigen pas onlangs besloten USB niet meer te gebruiken. Het logo lijkt volgens de evangelisten als twee druppels water op een drietand: het symbool van de duivel.

"De evangelische sekte 'Paz doen Senhor Amado' (Vrede van de geliefde Heer) in het binnenland van Brazilië verbiedt zijn volgelingen om USB-technologie te gebruiken met de overtuiging dat het een symbool gebruikt dat sympathie voor de duivel toont", aldus Braziliaanse media. "Volgens de oprichter, de 'apostel' Welder Saldanha is dit gewoon een symbool van de duivel, dat altijd aanwezig is in alle christelijke huizen."

"Het symbool van die naam (een naam die hij niet eens wil uitspreken) is een drietand, die wordt gebruikt om zielen die naar de hel gaan te martelen", verklaart de sekteleider. "Alleen het gebruik al van een dergelijk symbool laat zien dat alle gebruikers van die verachtelijke technologie daadwerkelijk aanbidders van Satan zijn."

Alle volgelingen van de sekte hebben hun USB-apparaten moeten ruilen tegen gelijkwaardige apparaten met een andere verbinding. Het gebruik van Bluetooth wordt door de sekte juist van harte toegejuicht. "Blauw was de kleur van de ogen van onze redder Jezus Christus", aldus de sekteleider.

USB is de duivel
Godver, dit is des duivels!