Storm leidt tot 450 kilometer file

Het slechte weer heeft donderdag geleid tot een zware avondspits die al vroeg op gang kwam. De ANWB meldt dat rond 17.30 uur, op het hoogtepunt van de drukte, 450 kilometer file op de Nederlandse snelwegen stond. In een normale avondspits staat er zo'n 280 kilometer file.

Volgens een woordvoerder van de ANWB hebben zich opvallend weinig ongelukken voorgedaan. "De mensen hebben zich goed aangepast aan de weersomstandigheden."

De meeste files stonden in de Randstad rond de grote steden. De langste files stonden op de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort (24 kilometer), op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht (24 kilometer) en op de A27 tussen Utrecht en Hilversum (23 kilometer).

Rijkswaterstaat waarschuwt weggebruikers voor afvallende bladeren, takken en mogelijk wateroverlast en adviseert goed rekening te houden met de omstandigheden. Ook vrijdag moeten automobilisten rekening houden met een drukke ochtendspits, omdat het herfstweer voorlopig nog even aanhoudt.

Op Schiphol zorgt het herfstweer vooralsnog voor wat lichte vertragingen. Een woordvoerster van de luchthaven verwacht later in de avond meer problemen, maar er is nog geen duidelijk beeld of de vertragingstijd oploopt. Treinreizigers hebben relatief weinig last van de weersomstandigheden.