Schultz: 'VVD, D66 en PvdA moeten fuseren'

nyrem had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Staatssecretaris Schultz van Haegen (VVD) van Verkeer en Waterstaat heeft opmerkelijke uitspraken gedaan over het mogelijk opheffen van haar partij. Ze oppert een brede fusie, waarin de VVD samen met delen van D66 en de Partij van de Arbeid zou moeten opgaan in 'een grote sociaal-liberale partij'. Deze uitspraken deed Schultz vandaag in Het Parool.

Eerder deze week deed staatssecretaris Rutte van Sociale Zaken, eveneens van de VVD, al uitspraken over het veranderen van de naam van de partij. Hiermee zou de partij zijn elitaire imago moeten afschudden. Volgens hem staat de VVD niet alleen voor financiële degelijkheid, maar ook voor een sociaal beleid. Rutte en Schultz zouden met nog een paar andere partijgenoten hierover hebben gesproken.

Schultz wil hiermee een frisse wind door de partij laten waaien. Volgens haar moet er regelmatig goed over de partij, en dus ook de naam, worden nagedacht. Schultz is verder van plan de discussie over een eventuele fusie op gang te brengen binnen de partij. Volgens de staatssecretaris zijn er al positieve signalen met betrekking tot het succes van een fusie tussen VVD en D66. "Ik heb begrepen dat Wouter Bos bang is dat hij kiezers aan ons zou kunnen gaan verliezen."