Wouter Bos twijfelt over nieuw leiderschap

speedfreaxs en Drs_C herschreven voor ons het volgende bericht, waarvoor dank!

De huidige fractievoorzitter van de Partij van de Arbeid, Wouter Bos, twijfelt of hij bij de volgende verkiezingen nog de lijsttrekkersrol zal vervullen. Dat zegt hij in de nieuwste editie van weekblad Nieuwe Revu.

Zijn besluit hierover zal afhangen van de afloop van het debat over 'de vernieuwing' binnen zijn partij. Ook vraagt Bos zich af of zijn aanstaande vaderschap te combineren is met de zware taak als lijsttrekker. Zijn vrouw is in verwachting van haar eerste kind.

Vorig jaar werd Wouter Bos door de PvdA-leden met ruime meerderheid tot partijleider gebombardeerd, een taak die hij ten minste twee perioden wil vervullen. Dan moet het echter wel goed verlopen tussen hem en de partij. "In de komende jaren zal het interne debat enorm veel overhoop halen. Krijg ik voldoende draagvlak voor de richting die ik organisatorisch en ideologisch met de partij wil inslaan?" aldus Bos.

Verder zei Bos in het interview dat hij wil dat Nederland minder afhankelijk van de Verenigde Staten wordt. Hij denkt dit te kunnen realiseren door een versterking van de Europese defensie. Dit kan volgens hem door meer te investeren in defensie.