[Vuelta] Boom wint op indrukwekkende wijze

De Nederlander Lars Boom heeft de vijftiende etappe in de Vuelta a España op zijn naam geschreven. De Raborenner reed op 22 kilometer van de streep weg uit een dertien man sterke kopgroep en kwam solo over de finish. David Herrero werd op ruime achterstand tweede voor Dominik Roels.

Na drie bergetappes kregen de renners vandaag een relatief makkelijke etappe van Jaén naar Cordoba voorgeschoteld over 167 kilometer. Na 65 kilometer namen dertien renners het voortouw en zij kregen de zegen van het peloton. De groep kreeg een maximale voorsprong van meer dan twintig minuten en mocht gaan strijden om de zege.

De renners moesten tweemaal de Alto de San Jerónimo beklimmen en op de tweede beklimming sprongen Boom, Roels, Serafín Martínez en Vicente Reynés weg uit de kopgroep. Op 22 kilometer voor de streep ging het Boom niet hard genoeg en de 23-jarige renner reed solo naar de streep. Het verschil met Herrero was met 1:36 groot te noemen. André Greipel won op 25 minuten de sprint van het peloton. "Met renners als Kolobnev en Herrero had ik niet de minsten bij me. Maar mijn benen voelden goed, dus bergop wilde ik het proberen. Ik ben vol doorgegaan", aldus een gelukkige Boom.

Het is voor het eerst sinds vier jaar dat een Nederlander een etappe wint in een grote wielerronde. In 2005 won Max van Heeswijk een etappe in de Vuelta, en wist Pieter Weening in de Tour de France een ritzege veilig te stellen.

Voor meer sportnieuws kijk je natuurlijk op FOK!sport.

Submitter:  Bron: FOK!sport