Cameraploeg mishandeld in Oosterwei

Een cameraploeg is gistermiddag in de Goudse wijk Oosterwei mishandeld. Direct na het incident is een 19-jarige Gouwenaar door de politie aangehouden. 

Sinds Connexxion afgelopen weekeinde besloot stadsbuslijn 3 niet langer door een deel van de wijk te laten rijden zijn er continu tv-ploegen aanwezig in de wijk. De jongeren hebben duidelijk laten merken dat ze hier genoeg van hebben gehad. Inmiddels is de rust is de wijk wedergekeerd.

Burgemeester Cornelis heeft gisteravond een groep Marokkaanse ouders toegesproken in sporthal De Springer. Hij wees ze op hun verantwoordelijkheid om verdere escalaties in de wijk te voorkomen. Na het bezoek aan De Springer heeft de burgemeester een bezoek gebracht aan buurthuis 't Wiel om daar de jongeren toe te spreken.

Volgens de burgemeester had alle ellende wellicht voorkomen kunnen worden als Connexxion eerder signalen bij de gemeente en de politie had afgegeven, dat liet hij gisteren in de gemeenteraad weten. Het vervoersbedrijf heeft laten weten dat zij niet beseften wat voor impact het overslaan van een deel van de busroute in de wijk zou hebben.

Met dank aan FOKwa voor de submit.