Nieuwste trend: witte tatoeages

Supermodel Kate Moss en actrice Lindsay Lohan hebben er al één en steeds meer sterren volgen hun voorbeeld. Het doet extreem veel pijn om te laten zetten en het eindresultaat is nauwelijks zichtbaar, toch lijkt het er op dat witte tatoeages de nieuwe must-have zijn in Hollywood.

Een witte tatoeage wordt met een gewone tatoeagepen aangebracht. Alleen is de gebruikte inkt dikker en van een betere kwaliteit om de afbeelding of tekst extra op te laten vallen in de huid. Shamrock Social Club op de Sunset Boulevard in Los Angeles is dé plek om een wit kunstwerkje te laten zetten. Lindsay Lohan, maar ook Britney Spears, Victoria Beckham en Angelina Jolie hebben zich er al mee laten versieren.

Ook bij de Europese tattooshops wordt er steeds meer gevraagd naar witte tatoeages. Nasko Ganey, een tatoeage-artiest, raadt het laten zetten van de nieuwe soort tatoeage echter af. Anders dan bij gewone, traditionele tatoeages mag een witte tatoeage namelijk niet worden blootgesteld aan de zon want dit kan er voor zorgen dat hij vervaagt. Daarnaast kan de afbeelding er bij mensen met een hele lichte huid gaan uitzien als littekenweefsel.

Voor mensen die een wit plaatje op de huid leuk vinden maar een tatoeage een beetje ver vinden gaan, heeft het bedrijf Sunshapes een oplossing bedacht. Zij verkopen stickertjes die op de huid geplakt kunnen worden. Na een dagje zonnen heb je dan ook een witte lichaamsversiering.

 


Foto bij: Nieuwste trend: witte tatoeages  (foto: DAG)