Jol stopt met fluiten

Scheidsrechter Dick Jol stopt met fluiten in het betaald voetbal. Dat is vandaag in overleg met de KNVB besloten. "Er is een verschil van inzicht over invulling van de werkzaamheden voor de toekomst", luidde de verklaring van de voetbalbond.

De 52-jarige Scheveninger leidt deze maand nog wel een paar oefenwedstrijden, waaronder de afscheidswedstrijd van oud-Ajacied Jaap Stam op 26 juli. Dat is dan meteen zijn laatste duel.

Jol had een geschil met de KNVB, die hem niet toestond in juli een aantal oefenduels te leiden. Vandaag was daarover overleg, nadat eerst een kort geding was afgeblazen, met als uitkomst dat Jol de wedstrijden wel mag fluiten, maar dat zijn dienstverband bij de KNVB wordt beëindigd.

Jol kwam al eerder in aanvaring met de voetbalbond. In 1996 werd hij tijdelijk geschorst omdat hij werd verdacht van gokken op eigen wedstrijden. De scheidsrechter dwong via de rechter met succes rehabilitatie af en de schorsing werd ingetrokken.

De Scheveninger kan in ieder geval terugkijken op een imposante carrière. Hij maakte in 1985 bij DEVJO 7 tegen Maasdijk 12 zijn debuut als scheidsrechter. In 1992 promoveerde hij naar de nationale A-lijst. Jol was tevens negen jaar lang internationaal actief, met als hoogtepunten de finale van het WK voor clubteams in 2000 en de Champions League-finale tussen Bayern München en Valencia in 2001. Het jaar daarop nam hij afscheid van het internationale voetbal.


Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!voetbalmanager!