België komt met borden in hondentaal

Om de eeuwige overlast van hondenpoep een halt toe te roepen, gooit het Belgische Knokke-Heist een nieuw wapen in de strijd. Deze zomer zal de badplaats namelijk tweetalige borden plaatsen. Hierop is voor zowel de hond als het baasje te lezen dat de trouwe viervoeter elders moet schijten.

Zo staat er op het bord de tekst "Waf-waf, woef-woef, grom-grom, wrrrrraaaaafff, wrrrrrrooooooww, grrrrrrr!". Gelukkig wordt dit voor het baasje vertaald. De tekst "Baasje, ik stoei, ik knuffel, ik waak maar mijn drol oprapen is jouw taak" moet voor hem of haar duidelijk genoeg zijn om te weten dat hondenpoep hier niet wordt getolereerd. De verkeersborden, die zijn gesierd met een cartoon, zullen worden geplaatst op kritieke punten.

Knokke-Heist zet al jarenlang een reclamecampagne op om inwoners en toeristen te confronteren met hun afval. Zo wijst de stad er in een folder op dat de vaste milieubelasting is afgeschaft, maar dat hoe meer men vervuilt, hoe meer men betaalt.

Ook zet de gemeente deze zomer een zogeheten hondenpoepmotor in. Deze moet de achtergelaten hondendrollen oprapen om zo de straten schoon te houden. Degene die de nieuwe regels aan zijn laars lapt, zal bij ontdekking een flinke prent krijgen. De pakkans is groot, want de hulpagenten zullen extra scherp toezien op naleving van de regels.