Voetbal: Uitslagen play-offs ronde 2

Vandaag werden de eerste wedstrijden in ronde twee van de play-offs gespeeld. SC Heerenveen verschafte zich een aardige uitgangspositie door in het Abe Lenstra-stadion NAC Breda met 2-0 te verslaan, terwijl NEC tegen tien man van FC Groningen met 1-0 wist te winnen.

NAC Breda moest na het dubbele debacle tegen Twente op bezoek in het hoge noorden. SC Heerenveen, vorige week nog verslagen door Ajax, was de tegenstander in strijd om een ticket voor de UEFA Cup. De wedstrijd kwam pas in de tweede helft op gang. Paulo Henrique, de Braziliaanse spits van de Friezen, deed NAC persoonlijk de das om door twee doelpunten te scoren in het laatste kwartier. Twee keer kwam het doelpunt voort uit een verijdelde doelpoging van Gerald Sibon. Bij de eerste goal lag NAC-goalie Ten Rouwelaar in de weg, bij het tweede doelpunt was het de paal die de inzet van Sibon keerde.

In de Goffert in Nijmegen kwam FC Groningen op bezoek. Groningen bereikte de tweede ronde na een overwinning op FC Utrecht, NEC versloeg bekerfinalist Roda JC. NEC was de bovenliggende ploeg, maar wist het doel lang niet te vinden. In de 64e minuut moesten de bezoekers met tien man verder, Sankoh kreeg zijn tweede gele kaart en kon gaan douchen. NEC scoorde niet lang daarna de 1-0 via Lens, en bij dat ene doelpunt zou het blijven vanavond.


Uitslagen

SC Heerenveen - NAC Breda 2-0
NEC - FC Groningen 1-0

Programma
Zondag 11 mei, 19:00u
FC Groningen - NEC

Maandag 12 mei, 14:30u
NAC Breda - SC Heerenveen

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!Voetbalmanager!