'Regering wil presidentskandidaat vermoorden'

Icoon AmerikaBinnen de hoogste kringen van de Amerikaanse regering wordt een moordaanslag overwogen op de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul. Met deze complottheorie komt Daniel Estulin in een interview met radiopresentator Alex Jones. Estulin zou de informatie hebben gekregen van bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Estulin is een auteur die zich gespecialiseerd heeft in onderzoek naar de Bilderbergconferentie en heeft hier en voor zijn boeken over communicatietechnieken internationale erkenning gekregen. De Bilderbergconferentie is een jaarlijkse gesloten bijeenkomst van de meest invloedrijke figuren uit het bedrijfsleven, de politiek en diplomatie.

De moordslag zou op de agenda van Washington staan omdat de libertarische Ron Paul een steeds serieuzere bedreiging vormt voor het establishment. Hij zou een bom kunnen leggen onder het huidige Amerikaanse financiële systeem.

Paul heeft grote kritiek op de Amerikaanse centrale bank (de Fed), die volgens hem biljoenen dollars uit 'gebakken lucht' print. Hij wil de Fed dan ook afschaffen. Verder wil Paul de inkomensbelasting opheffen en enorme bedragen bezuinigen door te stoppen met de rol van Amerika als 'politie van de wereld'. Paul stemde als enige Republikein in het Congres tegen de Amerikaanse invasie in Irak.

De populariteit van Paul is groeiende en hij is kampioen geld inzamelen onder burgers. In de opiniepeilingen stijgt Paul, maar heeft nog steeds een zware achterstand op de andere Republikeinse presidentskandidaten als Rudy Giuliani, Mitt Romney en Mike Huckabee. Echter, in de zogeheten straw polls, is Paul leidende.


Ron Paul bij Jay Leno

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.