FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 16 december 2007

Arbeiders opgepakt voor lijkenpikkerij

Het Weense Kaiser Franz Josef Ziekenhuis heeft drie van z'n medewerkers op non-actief gesteld. Het drietal zou namelijk enkele lijken achterover hebben gedrukt.

De lijken werden uit het mortuarium meegenomen met het doel deze elders aan de man te brengen. De directie van het ziekenhuis kwam de twee mannen en een vrouw op het spoor nadat er een tip over de lijkenpikkerij binnenkwam. Hierop besloot men de politie in te lichten.

Per e-mail werd getracht potentiële klanten warm te krijgen voor hun handelswaar. Het is nog onduidelijk of het trio daadwerkelijk enkele lijken heeft weten te verkopen en hoeveel de verkopers ervoor wilden ontvangen.

Uitslagen Spanje speelronde 16

Naast de topper tussen Valencia en Barcelona werden er dit weekend uiteraard nog negen duels gespeeld. Titelverdediger Real Madrid deed wat het moest doen en behield de leiding in La Liga.

Getafe, dat het de laatste tijd goed doet, kreeg Villarreal op bezoek. De bezoekers begonnen uitstekend aan de competitie, maar laten de laatste tijd wat steekjes vallen. Toch werd er uitstekend gestart in Madrid, toen de revelatie van het seizoen, Nihat, het doel al na een kwartier vond. Getafe deed in de wedstrijd zelf niet veel onder voor de opponent, maar echte kansen kwamen er niet. Vlak voor tijd beslisten Nihat en Santi Cazorla de wedstrijd. Toch maakte Kepa Blanco nog snel een goal en doordat Fabricio Fuentes een doorgebroken speler neerhaalde en rood kreeg, mocht Kepa ook nog aanleggen vanaf elf meter. De Spanjaard faalde echter om de spanning terug te brengen: 1-3 bleef het.

Nummer drie Club Atlético de Madrid reisde af naar Huelva voor het lastige uitduel met Recreativo. De thuisclub staat bekend als stugge tegenstander, en dat bleek ook vanavond weer. Atleti probeerde wel, maar voortdurend bleek de verdediging van Recre te sterk om te kunnen omspelen. In het harde duel zouden geen treffers vallen, waardoor Atlético nu op gelijke hoogte staat met Villarreal. Recreativo blijft in de middenmoot.

Real Madrid moest als laatste aan de bak, en ontving CA Osasuna in het eigen Santiago Bernabéu stadion. De Koninklijke kende een goede generale met het oog op de wedstrijd met FC Barcelona aankomend weekend. De eerste helft was niet geweldig, maar Ruud van Nistelrooij was alsnog trefzeker vanuit een dode spelsituatie. De vrije trap van Wesley Sneijder werd door de spits feilloos binnengekopt. Na rust groeide Real in de wedstrijd, en kreeg het meer balbezit. Vreemd genoeg kreeg Osasuna meer kansen; Iker Casillas was echter niet van plan goals door te laten. Een kwartier voor tijd besliste Sneijder de wedstrijd met een mooi schot; ditmaal werd hij op zijn wenken bediend door Van Nistelrooij. Royston Drenthe en Arjen Robben kwamen niet in actie.

Almería zag een kans op winst snel verdwijnen. Uit bij Betis kwam het via Álvaro Negredo al snel 0-1 voor, maar door rode kaarten voor Acasiete en doelman Cobeño kwam Betis nog voor rust langszij. Na de hervatting maakte Pavone de klus af: 3-1. Deportivo blijft in degradatiegevaar. Een snelle goal van Diego Milito werd in de thuiswedstrijd tegen Zaragoza nog wel weggewerkt door Coloccini, maar met het enkele punt schiet de Noordwesterse club weinig op. Sevilla kwam weer eens niet tot scoren. Waar het in de Champions Leage uitstekend verloopt voor de Andalusiërs, zo matig gaat het in La Liga. Ditmaal bleef het in en tegen Valladolid 0-0.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
15/12RCD EspanyolLevante UD1-0
15/12Valencia CFFC Barcelona0-3
16/12Deportivo de La CoruñaReal Zaragoza1-1
16/12Getafe CFVillarreal CF1-3
16/12RCD MallorcaAthletic Club de Bilbao0-0
16/12Real Betis BalompiéUD Almería3-1
16/12Real MurciaReal Racing Club2-1
16/12Real Valladolid CFSevilla FC0-0
16/12RC Recreativo de HuelvaClub Atlético de Madrid0-0
16/12Real Madrid CFCA Osasuna2-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Real Madrid CF1638+22
2FC Barcelona1634+20
3Club Atlético de Madrid1631+13
4Villarreal CF1631+6
5RCD Espanyol1630+6
6Real Racing Club1626+1
7Valencia CF1625-6
8RCD Mallorca1621+1
9Sevilla FC1620+6
10Real Zaragoza1620-1
11UD Almería1619-2
12RC Recreativo de Huelva1619-7
13Athletic Club de Bilbao1618-2
14Getafe CF1618-4
15Real Murcia1618-6
16CA Osasuna1617-2
17Real Betis Balompié1617-5
18Real Valladolid1617-6
19Deportivo de La Coruña1614-9
20Levante UD167-21

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Luís FabianoSevilla FC10
2Diego MilitoReal Zaragoza8
=Lionel MessiFC Barcelona8
=Raúl GonzálezReal Madrid CF8
=Ruud van NistelrooijReal Madrid CF8
6Dani GüizaRCD Mallorca7
=Frédéric KanoutéSevilla FC7
=Giuseppe RossiVillarreal CF7
=Sergio 'Kun' AgüeroClub Atlético de Madrid7
=Nihat KahveciVillarreal CF7
=Raúl TamudoRCD Espanyol7
=Ricardo OliveiraReal Zaragoza7

Programma:

DatumThuisUit
23/12Athletic Club de BilbaoReal Murcia
23/12Club Atlético de MadridRCD Espanyol
23/12FC BarcelonaReal Madrid CF
23/12Sevilla FCReal Racing Club
23/12Real Valladolid CFReal Betis Balompié
23/12Real ZaragozaValencia CF
23/12UD AlmeríaGetafe CF
23/12Levante UDDeportivo de La Coruña
23/12CA OsasunaRCD Mallorca
23/12Villarreal CFRC Recreativo de Huelva

Kinderbordeel ontdekt in Roemenië

Icoon EuropaIn de Roemeense stad Iasi hebben agenten een inval gedaan in een kinderbordeel. Dat maakte TV Romania vandaag bekend. Het bordeel werd gerund door de directeur van een groot bedrijf. Zijn klanten waren vooral zakenrelaties.

In verschillende appartementen bleken in totaal twintig meisjes te zijn ondergebracht, die daar tegen betaling met de zakenrelaties van de 'patron' seks bedreven. Zeven meisjes bleken minderjarig te zijn en de jongste was dertien jaar.

De meisjes werden door de zakenman in verschillende delen van Roemenië geronseld onder valse voorwendselen. Ze werden gedwongen zichzelf te prostitueren in het 'bordeel de luxe', zoals de zakenman het noemde.

O'Sullivan laat Maguire kansloos

Ronnie O'Sullivan heeft het 2007 UK Snooker Championship op zijn naam geschreven. In een weinig spannende finale schoof hij zijn opponent Stephen Maguire met gemak aan de kant: 10-2.

In de middagsessie nam O'Sullivan direct afstand van de Schot. De Engelsman verzamelde keer op keer genoeg punten om de frames bij elkaar te sparen, maar in de middag werd er niet één keer een centurybreak behaald. Dit was vooral te wijten aan het feit dat Maguire steeds begon aan een break, maar vervolgens faalde deze af te maken. De 32-jarige O'Sullivan strafte daarop ieder foutje van de Schot genadeloos af en liep zo moeiteloos uit naar een 8-0 voorsprong. De centurybreaks waren een gemis, vooral na O'Sullivans geweldige comback in de halve finale tegen Mark Selby, die hij besloot in het beslissende frame met een maximale 147-break.

Maguire had tussen de middag- en avondsessie enkele uren de tijd om na te denken over zijn fouten, terwijl O'Sullivan nog maar twee frames verwijderd was van de titel. Maguire wist in ieder geval het eerste frame op zijn naam te schrijven, maar kwam door een foutje één punt te kort voor een centurybreak. Die kwam er wel voor Ronnie the Rocket, die in frame tien een break van 126 liet noteren. Nadat Maguire opnieuw een frame mocht winnen maakte O'Sullivan er een eind aan. Beiden maakten in frame twaalf een fout, maar met een break van 94 besloot de Engelsman de wedstrijd, en pakte daarmee zijn vierde UK Championship-titel.

DVD: Wild Hogs

In Nederland kun je een midlifecrisis meestal herkennen aan drie dingen: de man van middelmatige leeftijd heeft zijn opkomende kaalheid proberen te camoufleren, ruilt zijn vrouw in voor een jonge deerne en rijdt in een iets te blitse cabriolet. In de Verenigde Staten leven mannen met een dergelijke crisis zich de laatste tijd anders uit. Ze kopen een motor met bijpassend stoer pak en maken zich op voor de ultieme Amerikaanse vrijheidsdroom: met de motor het land doorkruizen. In Wild Hogs zien we vier mannen die een dergelijke 'roadtrip' zien als dé kans om hun levensplezier te hervinden. De film is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Politie vindt 58.000 euro in trein

Icoon OpmerkelijkEen gezamenlijke controle van de Nederlandse en Duitse Politie is niet voor niets geweest. De politie vond gisteren in een trein namelijk een tas met een inhoud van 116 briefjes van 500 euro, wat neerkomt op 58.000 euro.

De controle vond plaats in een trein van Arnhem naar het Duitse Oberhausen. Het geld was in bezit van een Amerikaan en een man uit Irak, die de tas uit het zicht wilden houden van de politie. Dit is ze niet gelukt en het duo is opgepakt. Het geld is in beslag genomen. De FIOD onderzoekt of het om crimineel geld gaat.

De controles waren bedoeld om veelvoorkomende criminaliteit als zakkenrollerij, drugstoerisme en overlast te bestrijden. Daarvoor reisde de politie gisteren met zeventien treinen mee.

'Oudste mens ter wereld' (116) overleden

Ike Turner overledenIn Oekraïne is de 'oudste mens ter wereld' overleden. Grigori Nestor is 116 jaar oud geworden. Hij stierf in Lwiw bij een familielid.

De man was de afgelopen jaren in goede gezondheid, het enige waar de man over klaagde waren zijn ogen die het soms lieten afweten. De man is nooit getrouwd en heeft dus nooit ‘de stress van het familieleven’ meegemaakt. Dat was volgens de man het geheim van zijn hoge leeftijd.

Opmerkelijk is dat het Guinness Book of Records Nestor niet als oudste mens geregistreerd heeft. Daarvoor hadden ze 'een gebrek aan bewijzen'. Toch stond op de geboorteakte en id-kaart van Nestor de geboortedatum 15 maart 1891.

Momenteel is de Japanner Tomoji Tanabe officieel de oudste man ter wereld. Hij is nu 112 jaar. Edna Parker is de oudste mens ter wereld. De Amerikaanse is 114 jaar.

Uitslagen Engeland speelronde 17

Afgelopen weekend werd in het Premiership de zeventiende speelronde afgewerkt en was het tevens Super Sunday. Liverpool speelde halverwege de middag tegen Manchester United. Enkele uren later trad Arsenal aan tegen Chelsea. Hieronder volgen alle uitslagen, de nieuwe stand en het programma voor volgende week.

Newcastle United wint in slotfase van Fulham
Afgelopen zaterdag leek het er lange tijd op dat Fulham eindelijk weer eens punten zou pakken. De ploeg wist de twee voorgaande wedstrijd namelijk niet te winnen. In de slotfase sloeg Newcastle United echter toe, waardoor de thuisploeg alsnog met lege handen achter bleef.

Het duel tussen de twee ploegen verdiende eigenlijk geen winnaar. Het spel was vrij tam, waardoor Newcastle United en Fulham vrede leken te hebben met een gelijkspel. Hier kwam echter verandering toen Alan Smith in de slotminuten van de wedstrijd in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. De penalty die hierop volgde werd door Joey Barton benut.

Wigan Athletic verrast Blackburn Rovers
Wigan Athletic wist de laatste dertien wedstrijden niet meer te winnen, maar doorbrak deze hegemonie door zaterdag met 5-3 van Blackburn Rovers te winnen. De bezoekers verloren hiermee de aansluiting met de subtop in de Engelse competitie.

De thuisploeg stond binnen het tijdsbestek van twaalf minuten al op een comfortabele 2-0-voorsprong. Denny Landzaat en Marcus Bent waren verantwoordelijk voor de doelpunten. Benni McCarthy kreeg daarna de opgelegde kans om zijn ploeg terug in de wedstrijd te helpen, maar miste een strafschop. Voor de thee verhoogde Paul Scharner de voorsprong van Wigan Athletic. Meteen na rust kwam Blackburn Rovers terug in de wedstrijd. Roque Santa Cruz maakte namelijk een loepzuivere hattrick. Nadat Brett Emerton tegen een rode kaart aanliep, zorgde Bent er met twee treffers voor dat de drie punten alsnog in eigen huis bleven.


Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
Derby CountyMiddlesbrough0-1
West Ham UnitedEverton0-2
Birmingham CityReading1-1
Manchester CityBolton Wanderers4-2
SunderlandAston Villa1-1
PortsmouthTottenham Hotspur0-1
Wigan AthleticBlackburn Rovers5-3
FulhamNewcastle United0-1
LiverpoolManchester United0-1
ArsenalChelsea1-0

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1Arsenal1712414034-14
2Manchester United1712323930-8
3Chelsea1710433424-10
4Manchester City1710343324-19
5Liverpool168623027-10
6Everton 179353031-16
7Portsmouth178633028-15
8Aston Villa178452828-20
9Blackburn Rovers177552623-24
10Newcastle United177462524-26
11West Ham United166462220-14
12Tottenham Hotspur174671829-29
13Reading175391822-34
14Middlesbrough174581716-28
15Birmingham City1743101518-27
16Bolton Wanderers173591418-27
17Sunderland173591416-32
18Fulham172781318-28
19Wigan Athletic1733111217-33
20Derby County17131366-39

Programma volgende week:

DatumThuisUit
22/12Arsenal Tottenham Hotspur
22/12Aston Villa Manchester City
22/12Bolton Wanderers Birmingham City
22/12Fulham Wigan Athletic
22/12Liverpool Portsmouth
22/12Middlesbrough West Ham United
22/12Reading FC Sunderland
23/12Manchester United Everton
23/12Newcastle United Derby County
23/12Blackburn Rovers Chelsea

Bill Clinton noemt Obama 'een risico'

Icoon AmerikaBill Clinton, oud-president van Amerika, vindt dat presidentskandidaat Barack Obama te weinig ervaring heeft voor het hoogste ambt van het Witte Huis. Hij noemt Obama, de belangrijkste rivaal van zijn vrouw Hillary, 'een risico' voor de Democratische Partij.

Clinton stelt dat enkele jaren senatorschap niet genoeg is voor het Amerikaanse presidentschap. Obama zit sinds twee jaar in de Senaat, daarvoor was hij volksvertegenwoordiger in de staat Illinois. Stemmen op Obama zou volgens Clinton 'een gok' zijn.

Obama wuifde de kritiek van de hand: "Dezelfde oude ervaring is niet relevant", doelend op een beroemde uitspraak die Clinton tijdens de verkiezingen van 1992 deed. Toen was het George Bush senior die Bill Clinton niet ervaren genoeg vond.

De kritiek van Clinton komt op het moment dat Obama hard inloopt op zijn concurrent Hillary Clinton. In de peilingen wordt het verschil steeds kleiner en in de staten waar als eerste voorverkiezingen worden gehouden is Obama zelfs favoriet. Obama wordt mede populairder doordat Oprah Winfrey de Democratische presidentskandidaat steunt.

Begin januari volgen de eerste voorverkiezingen in een aantal Amerikaanse staten. De echte veldslag is op 20 februari, op de zogeheten Super Tuesday, waarbij in twintig staten tegelijkertijd voorverkiezingen worden gehouden.


Bill Clinton

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.

Man rijdt bijna 100 km/u te hard

Icoon OpmerkelijkEen 20-jarige man uit het Brabantse Willemstad reed zaterdagnacht in Klundert bijna honderd kilometer per uur te hard. De man haalde binnen de bebouwde kom een vaart van 156 kilometer per uur, op een plek waar hij 60 kilometer per uur had mogen rijden. Na zijn arrestatie heeft hij zijn auto en rijbewijs in moeten leveren.

De bijrijder, een 20-jarige plaatsgenoot van de snelheidsduivel, was het niet eens met de arrestatie. Hij stelde voor om de agenten bij een volgende ontmoeting dood te rijden. De man werd eveneens gearresteerd. Later bood hij zijn excuses aan: hij zou zijn uitlatingen hebben gedaan onder invloed van alcohol.

Nieuwe muziekpacks voor Guitar Hero III zijn onderweg

Sinds 22 november ligt de muziekgame Guitar Hero III in de winkels en er zijn al behoorlijk wat exemplaren over de toonbank gegleden. De game is erg populair en sinds vandaag kun je hier de review lezen op FOK!

Activision zal deze maand nog met nieuwe muziekpacks komen, die via Xbox Live Marketplace en de PlayStation Store te downloaden zullen zijn. Onderstaande nummers zullen nog voorbij komen in december.

Linkin Park - No More Sorrow
Mastodon - Sleeping Giant
The Used - Pretty Handsome Awkward
Extremoduro - So Payaso
Trust - Antisocial
Die Fantastischen Vier - Ernten Was Wir Säen

Zowel de prijs als de releasedatum van de nummers is nog niet bekend gemaakt.

In ieder geval zal er ook een gratis nummer beschikbaar worden gesteld. Het betreft "We Three Kings" van Steve Ouimette.

Waar is Dit: Opgave 47 - Uitslag

Nu ben ik wel benieuwd of G-lock heeft gegokt of echt heeft gezien dat het Helsinki betrof. Hoe dan ook, G-lock gaf het goede antwoord. Het was inderdaad Helsinki. En kennelijk kwam dat overtuigend over want de lift is weer eens aardig gevuld: Mar0988, Treveo, TagForce, Icefire1971, luciferhout, Sc0rPi0n, Kazu, Viper2k1, Rossdale, cw2cu, FOKKER007, Ryoga, Timti, JtS, songo, Klompje en Lode

Veelplegers op placemats politiekantine

De politie van Deventer heeft wel iets beters om naar te kijken dan naar hun donuts tijdens de lunch. In de kantine van het politiebureau aan de Deventer Storminkstraat prijken namelijk de tronies van beruchte veelplegers.

"Zo zie je bij iets alledaags als het eten toch even de veelplegers", vindt een rechercheur. De politie werkt er hard aan om de veelplegers achter de tralies te krijgen, en daar is alles bij geoorloofd. Het is dan ook zeer belangrijk dat de agenten de boevenkoppen goed in hun geheugen prenten.

Het Daderteam, het team dat is opgericht om het aantal draaideurcriminelen terug te dringen, kiest om die reden dan ook wekelijks 'de veelpleger van de week'. Op die manier brengen ze een ernstige zaak op een ludieke manier onder de aandacht. De agenten is wel op het hart gedrukt de foto's alleen intern te gebruiken.

Huis ontploft in België

Icoon ShockingIn de Belgische provincie Henegouwen is vanmiddag rond 16.00 uur een huis ontploft. In de woning woonden twee bejaarden, die zijn onder het puin vandaan gehaald en zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

De ontploffing heeft de woning aan de rue Constantin Meunier in Leval-Trahegnies volledig platgelegd. Het huis van de buren is zwaar beschadigd en verschillende huizen in de omgeving liepen schade op.

Het is nog niet bekend hoe de explosie is ontstaan.

Uitslag Arsenal - Chelsea

Arsenal heeft de topper tegen Chelsea, die vanmiddag werd gespeeld, met 1-0 gewonnen. De enige treffer werd door een voormalig speler van Chelsea, William Gallas, gemaakt. De ploeg van trainer Arsene Wenger gaat door de zege aan de leiding in het Premiership.

Alan Wiley, die het duel in goede banen moest leiden, had zijn handen vol aan de 22 spelers die op het veld stonden. Zij hadden het namelijk op elkaars ledematen voorzien, wat uiteindelijk tien gele kaarten en twee geblesseerde spelers opleverde. John Terry en Emmanuel Eboué waren het slachtoffer hiervan en moesten het veld vroegtijdig verlaten.

Arsenal was gedurende de wedstrijd de bovenliggende partij. Chelsea moest het voornamelijk van toevalsacties hebben. De enige treffer van het duel kwam per ongeluk tot stand. In de blessuretijd van de eerste 45 minuten miste doelman Petr Cech de bal, nadat Cesc Fabregas een hoekschop had genomen. Hierna was het voor Gallas een koud kunstje om de bal in het lege doel te koppen.

Na de treffer leunde Arsenal achterover en loerde op een eventuele counter. Direct gevolg was dat Chelsea moeite moest doen om in scoringspositie te komen en beperkte zich daarom tot een aantal schoten van afstand. Shaun Wright-Phillips was nog het dichtst bij een doelpunt, nadat Gallas de bal miste. De speler van Chelsea wist het net echter niet te vinden.

De thuisploeg was via Robin van Persie, Emmanuel Adebayor en Fabregas nog gevaarlijk, maar een treffer leverde dit niet meer op. Ook Cech stond nog een aantal keer zijn mannetje toen de bal tussen de palen dreigde te komen. Toch was de misser van de sluitpost in de eerste helft fataal voor The Blues.


Karakteristieken

Arsenal - Chelsea 1-0
45’ Gallas 1-0

Toeschouwers: 60.139
Scheidsrechter: Wiley
Stadion: Emirates Stadium
Gele kaart: Kolo Touré, Eboué, Fabregas, Flamini, Adebayor (Arsenal), Terry, Mikel, Lampard, Ben Haim, J. Cole (Chelsea)

Opstellingen

Arsenal: Almunia, Sagna, Gallas, Kolo Touré, Clichy, Eboué (van Persie/69), Fabregas, Flamini, Rosicky, Adebayor (Bendtner/90), Hleb (Silva/77)

Chelsea: Cech, Paulo Ferreira, Alex, Terry (Ben Haim/38), A. Cole, Wright-Phillips (Kalou/75), Makélélé (Pizarro/65), Mikel, Lampard, J. Cole, Sjevtsjenko

Bord Almelo-Centrum vergeten op A35

"Het ene stoplicht springt op rood, een ander springt op groen. In Almelo is altijd wat te doen", sprak een wijze man ooit. Helaas is het niet zo gemakkelijk om vanaf snelweg A35 het centrum van de Twentse stad te bereiken. Men heeft namelijk vergeten de binnenstad van Almelo aan te geven.

Als men via de snelweg richting Zwolle rijdt en het centrum van de stad wil bezoeken, is het gokken welke afslag men moet nemen. De VVD van Almelo merkte dit onlangs bij toeval op. De partij neemt dit hoog op en heeft een brief gestuurd naar het college van burgemeester en wethouders.

Wie via de snelweg naar Zwolle rijdt, passeert achtereenvolgens Almelo-Zuid, -Oost en -Noord. Wil men winkelen, dan raakt men echter hopeloos verdwaald, zeker zonder navigatiesysteem. Volgens de VVD getuigt het ontbreken van de aanduiding 'Centrum' van amateurisme, en past het absoluut niet bij een 'innovatieve stad' als Almelo.

Zwemmen: Goud Veldhuis, Dekker op EK

Icoon SportMarleen Veldhuis en Inge Dekker hebben beiden goud gewonnen op het EK kortebaan in Debrecen, Hongarije. Veldhuis won de 50 meter vrije slag, terwijl Dekker zegevierde op de 100 meter vlinderslag. Veldhuis legde haar 50 meter af in 23.77. Hinkelien Schreuder eindigde op dezelfde afstand als derde.

Veldhuis, startend vanuit baan 4, had de grootste moeite om haar concurrenten achter zich te houden. Britta Steffen eindigde op drie hondersten van de Nederlanse. Hinkelien Schreuder finishte vanuit baan 7 als derde. Haar tijd was 24.29.

De race van Dekker begon met een valse start van Jeanette Ottesen, maar de race werd niet afgebroken. Inge Dekker nam al snel de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Haar tijd, 56.82, betekende een persoonlijk record. Chantal Groot finishte als vijfde, op 0.15 seconden van het brons.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Overzicht Eredivisie Speelronde 15

Dit weekend werd de vijftiende speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Er zouden twee topwedstrijden gespeeld gaan worden, maar door acties van de politievakbonden gingen deze uiteindelijk niet door. De overige wedstrijden gingen wel door. De verrassing van dit weekend was de winst van Sparta op Roda JC (3-2). Hieronder volgt een overzicht van het afgelopen weekend.

Uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
Roda JCSparta2-3
De GraafschapNEC1-1
FC TwenteVVV-Venlo1-1
FeyenoordAZafgelast
NAC BredaSC Heerenveen1-5
AjaxPSVafgelast
FC GroningenWillem II1-0
FC UtrechtHeracles3-1
VitesseExcelsior3-0

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1Klaas-Jan HuntelaarAjax13
2Blaise N'KufoFC Twente10
--Afonso AlvesSC Heereveen10

Programma volgende week:

DatumThuisUit
21/12Willem IIDe Graafschap
22/12SC HeerenveenFC Twente
22/12HeraclesFC Groningen
22/12PSVFC Utrecht
22/12SpartaNAC Breda
23/12AZRoda JC
23/12ExcelsiorAjax
23/12NECFeyenoord
23/12VVV-VenloVitesse

Klokkenspel Beckham 'lijkt op tractoruitlaat'

Victoria Beckham is nog steeds dolgelukkig met manlief David. Vooral zijn jongeheer doet haar hart nog altijd sneller kloppen. Posh Spice, wiens naakte lichaam binnenkort menig T-shirt siert, heeft in de de Britse Sun een boekje opengedaan over de kloppende roede van haar man.

De voetballer en zijn kleine vriend is momenteel hét onderwerp van gesprek onder de huisvrouwen. Slechts gehuld in een strakke boxer, is David te zien in een reclamecampagne van Emporio Armani. De strakke onderbroek laat weinig te raden over over de maat van zijn geslacht. Boze tongen beweren echter dat de foto is bewerkt, of dat de voetballer de aloude sok van stal had gehaald.

Victoria spreekt de aantijgingen echter allemaal tegen. "Hij lijkt op de uitlaatpijp van een tractor! Hij heeft gewoon een reusachtige, echt waar", verdedigt Posh haar man. Ze is misschien vergeten dat ook bij haarzelf niet alles echt is.


Er bestaan natuurlijk ook kleine trekkers

Maldini stopt na dit seizoen

Paolo Maldini zal na dit seizoen zijn carrière beëindigen. De 39-jarige verdediger heeft dan 24 seizoenen gespeeld voor AC Milan.

Maldini kondigde na de gewonnen wereldbekerfinale tegen Boca Juniors zijn afscheid aan. "Ik ben voldaan. Het is fantastisch zo lang bij een grote club actief te hebben mogen zijn." De statistieken van Maldini zijn indrukwekkend. Hij speelde tot nu toe voor AC Milan 603 competitieduels en 170 Europese wedstrijden. Zeven keer werd hij kampioen van Italië, vijf keer won hij de Champions League en drie keer de wereldbeker. Voor de Italiaanse nationale ploeg speelde hij 126 interlands. Een titel leverde het niet op, Maldini stopte in 2002 als international. In 2006 werd Italië zonder Maldini wereldkampioen.

EK: Veldhuis goud, Schreuder brons op 50m vrij

Marleen Veldhuis heeft in Debrecen op het EK kortebaan de gouden plak veroverd op de 50 meter vrije slag. Veldhuis legde de 50 meter af in 23,77. Hinkelien Schreuder eindigde als derde.

Veldhuis, startend vanuit baan 4, had de grootste moeite om haar concurrenten achter zich te houden. Britta Steffen eindigde op drie hondersten van de Nederlandse. Hinkelien Schreuder finishte vanuit baan 7 als derde. Haar tijd was 24,29.

EK: Dekker wint goud op 100 meter vlinderslag

Inge Dekker heeft in het Hongaarse Debrecen goud op de 100 meter vlinderslag gewonnen. De Nederlandse was al haar concurrenten te snel af en finishte in 56,82

De race van Dekker begon met een valse start van Jeanette Ottesen, maar de race werd niet afgebroken. Inge Dekker nam al snel de leiding en gaf deze niet meer uit handen. Haar tijd betekende een persoonlijk record. Chantal Groot finishte als vijfde, op 0,15 seconden van het brons.

Britney geweigerd bij chique hotel

Icoon ShowbizzHet is toch al zeker weer een week stil rond Britney, dus moest er wel weer iets gebeuren. Gisteravond was dat ook het geval. La Spears werd geweigerd bij het chique Four Seasons Hotel in Los Angeles. "U bent niet geautoriseerd om binnen te komen", kreeg ze te horen uit de intercom van de parkeergarage. De zangeres stond daar te wachten in haar witte auto.

Op een filmpje is te zien dat Britney daarna "Wat" piept, terwijl ze versuft om zich heenkijkt. "Het is Britney Spears, verdorie, laat haar naar binnen", schreeuwt een van de aanwezige paparazzi in de intercom. "Je mag hier niet binnenkomen", krijgt de popdiva opnieuw te horen.

Uiteindelijk rijdt Spears met de ruitenwissers aan terug de weg op. "Feestje bij mij thuis", grapt ze nog tegen de tegen de fotografen.

Het 26-jarige feestbeest is een frequent bezoeker van het Four Seasons. Op zich best raar, want ze heeft twee huizen in LA.


Britney komt er niet in bij het hotel

Nieuws uit de hoofdklasse

Wekelijks bundelt FOK! Sport al het interessante nieuws uit de zaterdag- en zondaghoofdklasse. Lees hier en je bent weer helemaal bij!

Een nieuwsoverzicht uit de hoofdklasse kan niet zonder trainerswisselingen. Ook deze week gebeurde er wel veel aan het trainersfront.

HSC '21 / Brein gaat ondanks tegenvallende prestaties door met trainer Paul Krabbe. De oefenmeester die ooit met FC Zwolle promoveerde blijft nog twee jaar bij de zondaghoofdklasser. Ronald Grotenbreg blijft ook volgend seizoen bij zondaghoofdklasser De Bataven. De ploeg uit Gendt mikte dit jaar op handhaving, maar draait zelfs boven verwachting mee in het linkerrijtje. Verder besloot Jack van den Berg, ondanks interesse van zijn oude club ASWH, bij Barendrecht te blijven.

Amsterdammer Frans Schuitemaker verlaat Elinkwijk in de zomer. Hij heeft dan drie seizoenen gewerkt voor de zondaghoofdklasser. Ook Theo de Boon houdt er na een periode van drie jaar mee op bij zijn club. Hij verlaat zaterdaghoofdklasser TOGR deze zomer. Peter Visee doet hetzelfde bij GVVV. Ook hij was drie jaar actief bij de zaterdaghoofdklasser uit Veenendaal.

Nieuwe benoemingen waren er voor Dennis Demmers en Jasper de Muijnck. Demmers gaat Excelsior '31 trainen. De 32-jarige werkte eerder met SVZW in de hoofdklasse. De Muijnck verruilt Ter Leede na dit seizoen al na één jaar voor Quick Boys.

Spelersnieuws was er ook. Zo stapte de 27-jarige middenvelder Richard van de Kerkhof ineens op bij Dijkse Boys. Hetzelfde deed Jesse Pastoors bij Babberich. Intern stoorde men zich aan het feit dat Pastoors met JVC Cuijk had gesproken over een overgang in de zomer en het gedrag van Pastoors. Hij maakte te vaak schwalbes volgens de technische staf. Pastoors gaat nu per januari al voor JVC Cuijk spelen. Ook Sander Schouwenaar verruilt zijn club OJC Rosmalen in de winterstop voor een andere ploeg. Hij gaat naar EVV, waar hij Stef Bergmans moet vervangen. Elinkwijk trok de 32-jarige Surinamer Dennis Baino aan voor de rest van dit seizoen.

Ex-prof Johan van der Werff gaat Papendrecht helpen. Hij zal tot de zomer keepen voor de zondaghoofdklasser, die doelman Jim van Leer met een zware blessure zag wegvallen. Van der Werff blijft ook trainer bij zaterdag eersteklasser De Zwerver uit Kinderdijk.

Spakenburg hoopte ex-prof Miel Mans vast te leggen, maar de KNVB gaf hier geen toestemming voor. Spakenburg zal nu onderzoeken of het Mans niet alsnog kan aantrekken.

Kozakken Boys zag technisch directeur Adriaan Blokland opstappen. Hij had een verschil van mening over de te volgen technische koers. Jarenlang was Blokland verantwoordelijk voor de samenstelling van de selectie in Werkendam.

Uitslagen Schotland speelronde 17

In Schotland werd dit weekend de zeventiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
Glasgow RangersHearts2-1
HibernianFalkirk1-1
KilmarnockGretna3-3
MotherwellAberdeen3-0
St. MirrenDundee United0-3
Inverness CTCeltic3-2

Stand

#ClubWedstrijdenPuntenDoelsaldo
1Celtic1736+29
2Glasgow Rangers1534+24
3Motherwell1732+8
4Dundee United1729+6
5Hibernian1727+4
6Aberdeen1724-3
7Inverness CT1722-8
8Hearts1720-2
9Falkirk1719-7
10Kilmarnock1717-7
11St. Mirren1615-19
12Gretna166-25

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1McDonaldCeltic13
2Vennegoor of H.Celtic8
3FletcherHibernian7
=MoutinhoFalkirk7

Programma :

DatumThuis:Uit:
22/12CelticHibernian
22/12Dundee UnitedGretna
22/12HeartsInverness CT
22/12MotherwellFalkirk
22/12St. MirrenKilmarnock
23/12AberdeenGlasgow Rangers

Schaatsen: Uitslagen WB Erfurt (16/12)

Icoon SchaatsenJan Bos heeft vandaag de 1000 meter gewonnen bij de Wereldbekerwedstrijden in Erfurt, Duitsland. Bos reed met 1:08.98 een nieuw baanrecord en bleef hiermee de winnaar van gisteren, Shani Davis, voor. De beste vrouwen waren Annette Gerritsen en Ireen Wüst. Gerritsen eindigde als tweede op de 500 meter vandaag. Wüst behaalde de zelfde plaatsing, maar dan op de kilometer.

500 meter heren
#NaamLandTijd
1 Kang-Seok LeeZuid-Korea35.17
2 Joon MunZuid-Korea35.21
3 Simon KuipersNederland35.26
4 Jan SmeekensNederland35.32
5 Fengtong YuChina35.33
14Jan BosNederland35.85
16Jurre TrouwNederland35.97
18Erben WennemarsNederland36.14


1000 meter heren
#NaamLandTijd
1Jan BosNederland1:08.98
2Shani DavisVerenigde Staten1:09.02
3Joon MunZuid-Korea1:09.26
4Denny MorrisonCanada1:09.48
5Erben WennemarsNederland1:09.99
7Simon KuipersNederland1:10.20
15Remco Olde HeuvelNederland1:11.32
16Mark TuitertNederland2:00.72


500 meter dames
#NaamLandTijd
1 Jenny WolfDuitsland37.88
2 Annette GerritsenNederland38.72
3 Sang-Hwa LeeZuid-Korea38.76
4 Aihua XingChina38.82
5 Margot BoerNederland38.85
11Marianne TimmerNederland39.17
18Sanne van der StarNederland39.75



1000 meter dames
#NaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1:15.64
2Ireen WüstNederland1:16.11
3Chiara SimionatoItalië1:16.49
4Cindy KlassenCanada1:16.92
5Marianne TimmerNederland1:17.45
7Annette GerritsenNederland1:17.52
8Margot BoerNederland1:17.53
9Marrit LeenstraNederland1:17.61


Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanmiddag stond de veertiende speelronde in de zondaghoofdklasse van het seizoen 2007/08 op het programma. Hieronder volgen de uitslagen, morgen volgt een terugblik op de gespeelde wedstrijden.

Hoofdklasse A

Hollandia - Westlandia 3-1
FC Omniworld - DCV 4-1
Argon - Türkiyemspor 1-0
DWS - Elinkwijk 0-1
Haaglandia/Win. - VVSB 0-0
ADO'20 - DWV Afgelast
AFC - VUC Afgelast

Hoofdklasse B

OJC Rosmalen - Gemert 1-0
DESK - Papendrecht 1-4
UNA - JVC Cuijk 2-0
Deurne - Baronie 4-1
EVV - Schijndel/Bol 0-1
Dijkse Boys - Geldrop/AEK 2-1
UDI'19/BeterBed - SV Meerssen Afgelast

Hoofdklasse C

WSV - SVBO 3-0
De Treffers - WKE 1-0
Be Quick 1887 - De Bataven 1-1
FC Lienden - Achilles'29 1-1
SV Babberich - HSC'21/Brein Afgelast
SC Enschede - Rheden Afgelast
Sneek - Quick'20 Afgelast

Uitslag Liverpool - Manchester United

Liverpool heeft vanmiddag een dure nederlaag geleden. In de topper met kampioen Manchester United werd een doelpunt van Carlos Tévez de thuisclub uiteindelijk fataal.

Liverpool, dat Ryan Babel op de bank liet beginnen maar Dirk Kuijt in de basis zette, was het merendeel van de wedstrijd de betere. Het creëerde echter maar sporadisch kansjes, en met name Nemanja Vidic bleek een doorn in het oog van Kuijt en zijn aanvalspartner Fernando Torres. Ook Edwin van der Sar, die er niet altijd even zeker uitzag, was meermaals belangrijk. Tegen de verhouding in maakten de bezoekers vlak voor rust de openingsgoal. Ryan Giggs' hoekschop belandde bij Wayne Rooney en zijn gekeerde inzet werd uiteindelijk middels een rebound binnengetikt door Tévez.

Ook in de tweede helft was het spelbeeld vrijwel ongewijzigd. Toch kwam United er vaker gevaarlijk uit en moest Rooney tot twee keer toe eigenlijk de wedstrijd beslissen. De Engelsman faalde echter opzichtig, en kon zijn matige optreden niet goed maken met een treffer. Uiteindelijk bleek dat niet nodig, want de enige treffer hield stand. Ook de ingevallen Babel kon niet voor de gelijkmaker zorgen, ondanks enkele gevaarlijke acties. United gaat nu aan de leiding in Engeland, al kan dat van korte duur zijn. Arsenal moet namelijk later vandaag nog aan de bak in de andere topper: de stadsderby met Chelsea.

Liverpool FC - Manchester United FC 0-1
43' Carlos Tévez 0-1

Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 15

Icoon EredivisieOndanks het schrappen van de topwedstrijden werden er wel andere wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Sparta Rotterdam won verrassend van Roda JC en SC Heerenveen won met grote cijfers van NAC Breda. FC Groningen won van Willem II en Heracles ging onderuit bij FC Utrecht. Twente-VVV-Venlo en De Graafschap-NEC eindigden in een gelijkspel.

Roda JC was met het hoofd in de wolken na de overwinning op PSV van vorige week, maar dit weekend werd er in eigen huis verloren van Sparta. Roda JC speelde traag maar had in eerste instantie geen problemen met de ploeg uit Rotterdam. Roda leek niet helemaal wakker te zijn en in de 22e minuut was het Polak die een vrije trap langs de muur binnenschoot voor Sparta. In de tweede helft kon Roberts simpel 0-2 en 0-3 maken maar vervolgens werd Roda een handje geholpen toen Schenkel de bal in eigen doel schoot. Uiteindelijk bepaalde Meeuwis de eindstand vanaf elf meter: 2-3.

SC Heerenveen heeft de goede reeks wedstrijden voort weten te zetten. Dit weekend werd NAC Breda verslagen en dat was de achtste zege in negen wedstrijden voor de Friezen. Kijkend naar de ranglijst leken de verschillen vooraf niet zo groot maar op het veld was Heerenveen vele malen beter. Na iets meer dan twintig minuten opende Sibon de score met een kopbal. In de tweede helft ging Heerenveen rustig verder en de bezoekers konden eenvoudig uitlopen naar 0-5 door doelpunten van Sulejmani, debutant Henrique (2x) en opnieuw Sibon. Tamerus redde de eer voor NAC maar het mocht niet meer baten: 1-5.

FC Twente is er in eigen huis niet in geslaagd om te winnen van VVV-Venlo. Twente ging zoals gewoonlijk vol passie op jacht naar een vroege treffer maar het was VVV dat de score opende. Uitblinker Amrabat schoot via de paal de bal achter doelman Boschker. Vrij snel daarna stond het alweer 1-1 toen N’Kufo mocht aanleggen vanaf elf meter. Vervolgens kregen de Tukkers zeer grote kansen maar Wintjens stond voortdurend in de weg met mooie reddingen. N’Kufo, Elia, Engelaar en Denneboom namen de doelman onder vuur maar slaagden er niet in om te scoren: 1-1.

Na een slechte reeks van zes wedstrijden heft Vitesse eindelijk weer eens weten te winnen. In de eigen Gelredome werd Excelsior met 3-0 opzij gezet. Beide ploegen begonnen afwachtend aan de wedstrijd en daardoor was het eerste half niet om aan te zien. Excelsior beperkte zich bijna alleen tot verdedigen maar ondanks dat kregen de Arnhemmers toch kansen via Takak, Kolk en Sprockel. In de tweede helft domineerde Vitesse en dat resulteerde al snel in een doelpunt van Kolk. In de slotfase kon Vitesse uitlopen door een binnengeschoten penalty van Gommans en opnieuw een doelpunt van Kolk: 3-0.

Afgelaste toppers
Bij de KNVB zit manager competitiezaken Bert van Oostveen met de handen in het haar omdat het niet eenvoudig is om een nieuwe datum af te spreken voor de topwedstrijden Ajax-PSV en Feyenoord-AZ. De wedstrijden mogen uiterlijk in het weekeinde van 9 en 10 februari gespeeld worden. Het prikken van een nieuwe datum levert vooral bij de wedstrijd Ajax-PSV veel problemen op omdat risicowedstrijden in Amsterdam alleen op zondag gespeeld mogen worden.

Als de KNVB er niet in slaagt om een oplossing te vinden moet Ajax-PSV in Eindhoven gespeeld worden. Als dat niet lukt dient de wedstrijd op neutraal terrein, en desnoods zonder publiek, gespeeld te worden. Wanneer alle opties niet mogelijk zijn moet het bestuur betaald voetbal van de KNVB de wedstrijd reglementair in 0-1 laten eindigen. De wedstrijd Feyenoord-AZ kan eventueel op woensdag 30 januari afgewerkt worden.

Alle uitslagen van dit weekend:
Vrijdag 14 december:
Roda JC - Sparta Rotterdam (2-3)

Zaterdag 15 december:
Feyenoord - AZ (afgelast)
NAC Breda - SC Heerenveen (1-5)
FC Twente - VVV-Venlo (1-1)
De Graafschap - NEC (1-1)

Zondag 16 december:
FC Utrecht - Heracles Almelo (3-1)
Ajax - PSV (afgelast)
Vitesse - Excelsior (3-0)
FC Groningen - Willem II (1-0)

Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Klik hier voor de statistieken van de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!

Indische man 'bijt' hond dood

Icoon OpmerkelijkHet Indische plaatsje Pakakkadavu is verlost van een uitgehongerde hond. In India kampt men overal met een overschot aan loslopende honden en in dit plaatsje werd een 65-jarige inwoner het zat dat zijn ganzen steeds werden afgeslacht door de zwerfdieren.

Hij had er zo de balen in dat zijn ganzen steeds het slachtoffer waren, dat hij deze hond aanviel en tijdens een wild gevecht de keel van de hond doorbeet. Hij liep hierbij zelf ook enkele ernstige beetwonden op, waardoor hij geholpen moest worden door collega-dorpelingen.

Deze dorpelingen sloegen de hond dood, waarop de man naar het ziekenhuis in Thiruvananthapuram gebracht kon worden. Hier wordt onderzocht of de man hondsdolheid heeft opgelopen.

Uitslagen Eredivisie 16/12/2007

Vanmiddag werden er drie duels afgewerkt in de Eredivisie. Hieronder kun je de uitslagen vinden.

FC Groningen - Willem II 1-0
53' Silva

Scheidsrechter: Liesveld
Toeschouwers: 19.000
Stadion: Euroborg
Gele Kaart: Lovre, Berg (FC Groningen), Poepon, Kargbo (Willem II)

Opstellingen

FC Groningen: v. Loo, Silva, Sankoh, Kruiswijk, Stenman, Meerdink (67/Hiariej), Lindgren, Lovre, Levtsjenko, Nevland (55/Nijland), Berg

Willem II: Aerts, Janse, Bælum, Swinkels (90+1/Hill), v.d. Struijk, Poepon, Kargbo, Messoudi (46/Douglas), Bobson (86/Vorthoren), Boutahar, Demouge


FC Utrecht - Heracles Almelo 3-1
45'+2 v. Dijk 1-0 (vrije trap)
70' v. Dijk 2-0 (strafschop)
85' George 3-0
90'+1 Bosnar 3-1

Scheidsrechter: v. Hulten
Toeschouwers: 20.000
Stadion: Galgenwaard
Gele Kaart: George (FC Utrecht), Looms, Bosnar (Heracles Almelo)

Opstellingen

FC Utrecht: Grandel, Cornelisse, Keller, Dickoh (54/Schut), Pieters, Kruys (72/Somers), v. Dijk, Caluwé (87/Nijholt), Loval, Nelisse, George

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Quansah, De Vries, Bosnar, Looms, Michalke, Breukers, Wuytens (67/Beukert), Klavan, Everton (78/Lakic), Gluscevic


Vitesse - Excelsior 3-0
50' Kolk 1-0
88' Gommans 2-0 (strafschop)
90'+2 Kolk 3-0

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 17.715
Stadion: Gelredome
Gele Kaart: Sprockel, Kolk (Vitesse), v. Steensel, Braber (Excelsior)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Espinoza, Megrelishvili, Swerts, v.d. Schaaf, Takak (90+1/Kaya), Sansoni (64/ T. Janssen), Kolk, Junker (72/ Gommans)

Excelsior: Graafland, Bandjar, v. Nieuwstadt, v. Steensel (63/Voskamp), Piqué, Pardo (81/v. Guldener), Luyckx, Altheer, Braber, Den Ouden, Korf (82/Zijm)


'Regering wil presidentskandidaat vermoorden'

Icoon AmerikaBinnen de hoogste kringen van de Amerikaanse regering wordt een moordaanslag overwogen op de Republikeinse presidentskandidaat Ron Paul. Met deze complottheorie komt Daniel Estulin in een interview met radiopresentator Alex Jones. Estulin zou de informatie hebben gekregen van bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Estulin is een auteur die zich gespecialiseerd heeft in onderzoek naar de Bilderbergconferentie en heeft hier en voor zijn boeken over communicatietechnieken internationale erkenning gekregen. De Bilderbergconferentie is een jaarlijkse gesloten bijeenkomst van de meest invloedrijke figuren uit het bedrijfsleven, de politiek en diplomatie.

De moordslag zou op de agenda van Washington staan omdat de libertarische Ron Paul een steeds serieuzere bedreiging vormt voor het establishment. Hij zou een bom kunnen leggen onder het huidige Amerikaanse financiële systeem.

Paul heeft grote kritiek op de Amerikaanse centrale bank (de Fed), die volgens hem biljoenen dollars uit 'gebakken lucht' print. Hij wil de Fed dan ook afschaffen. Verder wil Paul de inkomensbelasting opheffen en enorme bedragen bezuinigen door te stoppen met de rol van Amerika als 'politie van de wereld'. Paul stemde als enige Republikein in het Congres tegen de Amerikaanse invasie in Irak.

De populariteit van Paul is groeiende en hij is kampioen geld inzamelen onder burgers. In de opiniepeilingen stijgt Paul, maar heeft nog steeds een zware achterstand op de andere Republikeinse presidentskandidaten als Rudy Giuliani, Mitt Romney en Mike Huckabee. Echter, in de zogeheten straw polls, is Paul leidende.


Ron Paul bij Jay Leno

Bezoek ook het forum eens voor meer over de Amerikaanse voorverkiezingen.

WB Erfurt: Jan Bos snelste op de kilometer

Jan Bos heeft de tweede 1000 meter in Erfurt gewonnen. Hij deed dit in een nieuw baanrecord. Voor het eerst onder de 1:09 in de Duitse schaatshal, 1:08.98.

Erben Wennemars kwam als eerste Nederlander in actie in rit twee. Hij had de kans om revanche te nemen na zijn diskwalificatie van gisteren. Hij was sneller dan zijn 'slachtoffer' van gisteren, die tot dat moment de snelste tijd had staan en finishte in 1:09.99.

In rit zes verscheen Remco Olde Heuvel op het ijs. Zijn tegenstander was Mika Poutala. Beide mannen konden niet tippen aan de tijd van Wennemars, die nog steeds de eerste plaats bezet hield.

De volgende rit was het toneel van Mark Tuitert en Simon Kuipers. De twee schaatsers van DSB gaven elkaar goed partij in de opening, maar Tuitert ging onderuit in de tweede bocht. Kuipers moest alleen verder en kwam niet aan de tijd van Wennemars.

De laatste Nederlander was Jan Bos, die het opnam tegen Joon Mun. De Koreaan had de snellere opening, maar op 600 meter was het Bos met de snellere tijd. Met een laatste rondje 26.7 reed de Nederlander een baanrecord, 1:08.98.

Bos wist zich dus zeker van een plaats bij de eerste drie. Alleen Denny Morrison en Shani Davis kwamen nog in actie. De nummers één en twee van gisteren kwamen niet aan de tijd van Jan Bos en de Nederlander was dus vandaag de winnaar op de kilometer.

Uitslag 1000 meter heren

#NaamLandTijd
1Jan BosNederland1:08.98
2Shani DavisVerenigde Staten1:09.02
3Joon MunZuid-Korea1:09.26
4Denny MorrisonCanada1:09.48
5Erben WennemarsNederland1:09.99
7Simon KuipersNederland1:10.20
15Remco Olde HeuvelNederland1:11.32
16Mark TuitertNederland2:00.72

Stand in de Wereldbeker

#NaamLandPunten
1Shani DavisVerenigde Staten510
2Denny MorrisonCanada356
3Jan BosNederland337
4Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea323
5Joon MunZuid-Korea295
7Simon KuipersNederland230
8Erben WennemarsNederland226
9Mark TuitertNederland165
14Remco Olde HeuvelNederland124

Britse aftocht uit Irak weer dichterbij

Icoon OorlogDe definitieve aftocht van Groot-Brittannië uit Irak is een stuk dichterbij gekomen. De Britse troepen in het zuiden van Irak hebben het gezag overgedragen aan de Iraakse autoriteiten. Die zijn vanaf nu verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en openbare veiligheid in de olierijke provincie Basra.

Na de invasie van Irak in 2003 kregen de Britten de controle over Basra. Vlak na het verdrijven van Saddam Hussein had het land 40.000 militairen in Irak, komend voorjaar moeten dat er nog maar 2500 zijn. En dat zijn dan voornamelijk instructeurs die zich bezighouden met de opleiding van Iraakse militairen.

Met de machtsoverdracht zijn de Iraakse autoriteiten weer eigen baas in negen van de achttien provincies van Irak.

Bij de overdrachtsceremonie was ook de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Miliband. Hij zei dat zijn land graag ziet dat Irak gerund wordt door Irakezen voor alle Irakezen. Dr Mowaffak al-Rubaie, Nationaal veiligheidsadviseur van Irak, noemt het een overwinning voor Irak dat het nu weer zelfbestuur heeft in Basra.

Wat een kleuter-zondag!

Ik was een beetje gedeprimeerd geraakt vanwege het verloop van de ochtend. Vanmorgen was wat veel vaders in Nederland als absolute hel zouden bestempelen. Kleuterbioscoop.
Nu zul je je afvragen 'wat de FOK! is een kleuterbioscoop?'. Nou, kijk. Het is gewoon een doodnormale bioscoop, zoëen waar de avond ervoor nog stevig werd gevingerd op de achterste rij, maar dan zonder dat het licht geheel gedimd wordt.

Politie staakt zoeken naar raadslid in kanaal

Icoon BinnenlandsPolitie en brandweer hebben gisteren voor het laatst in het Drongelense Kanaal tussen Waalwijk en Vught gezocht naar het vermiste VVD-raadslid Henri du Long uit Vught. De 60-jarige man werd dinsdagavond voor het laatst gezien.

Zijn auto werd later teruggevonden in de buurt van het water. De hulpdiensten hebben donderdag, vrijdag en zaterdag gezocht, onder meer met sonarapparatuur, speurhonden en een helikopter. Maar zonder resultaat. "Het houdt nu even op", zei een politiewoordvoerster vandaag. De politie bekijkt de mogelijkheden om de speurtocht nieuw leven in te blazen.

Henri du Long is als raadslid en adjuct-schooldirecteur een bekend gezicht in Vught.

Terugblik zaterdaghoofdklasse speelronde 14

Wekelijks zal FOK! sport op de zondag na een speelronde in de zaterdaghoofdklasse terugblikken op de opmerkelijkste gebeurtenissen. Gisteren stond de veertiende speelronde op het programma.

In de hoofdklasse A blijven de verschillen klein. FC Lisse wist zich tot winterkampioen te kronen, maar de ploeg strompelde naar deze titel. Ook bij Excelsior Maassluis (2-2) werd niet gewonnen. Dit gaf niet, want achtervolger Ter Leede won ook niet. Thuis tegen Barendrecht kwam het zelfs goed weg door een goal in de slotminuut van Erik Koot, waardoor het alsnog 1-1 werd. Ter Leede volgt FC Lisse op één punt, net als Quick Boys. Die ploeg heeft de smaak te pakken en won opnieuw, met 0-2 bij SHO. SHO zag TOGR in punten gelijk komen en deelt nu de laatste plaats met de Rotterdammers. Die hadden lang uitzicht op winst bij Noordwijk, maar de 1-1 van Peter Bos viel in de zesde minuut van de extra tijd alsnog. Desondanks eindigde TOGR 2007 goed, met zeven punten uit de laatste drie duels en weer volop zicht op handhaving. De kraker tussen DOTO en Rijnsburgse Boys eindigde onbeslist. Op dag één van het seizoen gaven "de Uien" DOTO een pak slaag en daar leek het in Pernis weer op uit te draaien. DOTO wist een 0-4 achterstand nog weg te werken en dankte wederom spits Michael van Dommelen, die drie keer raak schoot en nu afgetekend topscorer is in de zaterdaghoofdklasse. DOTO staat twee punten achter FC Lisse, Rijnsburgse Boys drie. Beide teams zullen na de winterstop dus nog volop meedoen.

Topscorers

1. Michael van Dommelen (DOTO) 16
2. Roel de Vries (Zwaluwen '30 / Henver) 10
3. Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys) 9
4. Henk Roeland (Capelle) 8
5. Maarten Bak (Quick Boys) 7
Celsius Grant (Noordwijk) 7
Arie Jonker (Katwijk) 7

In de hoofdklasse B pakte Sparta Nijkerk de wintertitel. De ploeg deed dit overtuigend. Op de Westmaat werd zaterdagkampioen IJsselmeervogels met 1-4 verslagen. Waar de Vogels dachten de kloof van drie punten te dichten, staan zij er nu zes achter op Sparta Nijkerk. Niels Buijtenhuis was met twee goals in het eerste kwartier de man die de Nijkerkers in het zadel hielp. Achtervolger Spakenburg werd verrassend geklopt door laagvlieger Nunspeet, dat aan een goal van Erwin Schouten genoeg had voor de winst. Spakenburg staat nu vijf punten achter op de koploper uit Nijkerk. Niet alleen Nunspeet deed onderin goede zaken, ook Nivo Sparta deed dat. Dankzij een verrassende 1-2 zege bij Hoek deed men de laatste plaats over aan Kloetinge. Die ploeg verloor de degradatiematch bij LRC Leerdam met 1-0, waarbij Jean Philip Becht weer eens het goudhaantje was. Kozakken Boys hield door een 1-2 overwinning bij Geinoord de top vijf in het vizier.

Topscorers

1. Jean Philip Becht (LRC Leerdam) 10
Ruben Wilson (Spakenburg) 10
3. Rudy van Doorn (GVVV) 8
Dennis van Meegdenburg (Bennekom) 8
Sam Ysebaert (Hoek) 8

Tot slot de hoofdklasse C, waarin titelverdediger HHC Hardenberg winterkampioen werd en de kloof van zeven punten met de achtervolging in stand hield. HHC won de lastige thuismatch tegen WHC met 2-1, maar liep wel averij op. Twee rode kaarten en een fikse blessure voor Gerben Tieltjes overschaduwden de zege. Be Quick '28 blijft tweede, omdat het geen kind had aan VVOG: 5-0, met twee goals van Jolf Stel. Excelsior '31 kon na vijf nederlagen op rij weer eens winnen, bij DOS Kampen werd het 1-2. Erwin Looms scoorde de winnende goal voor de nummer drie, die wel al 13 punten achterstand heeft op HHC. Onderin heeft SC Genemuiden de smaak te pakken. Mede door een hattrick van Martijn Jansen werd PKC '83 met 5-1 opgerold en is men weer opgeschoven richting de middenmoot. Flevo Boys verzorgde de klapper van de dag door met 0-6 te winnen bij Oranje Nassau. Die ploeg ziet de degradatieplaatsen nu rap naderen.

Topscorers

1. Martijn Berger (HHC Hardenberg) 13
Jurrian Zandbergen (Go Ahead Kampen) 13
3. Kenny Kroeze (HHC Hardenberg) 9
John Stegeman (WHC) 9
5. Erwin Looms (Excelsior '31) 8
Paul Smid (Staphorst) 8

WB Erfurt: Friesinger wint tweede 1000 meter

Anni Friesinger heeft ook de tweede 1000 meter in Erfurt gewonnen. Ireen Wüst legde beslag op plaats twee. Alle Nederlandse vrouwen eindigden wederom bij de eerste negen, net als gisteren.

De eerste Nederlandse die in actie kwam, was Marianne Timmer. De olympisch kampioene reed tegen Heike Hartmann in rit zes. Timmer finishte in 1:17.45, de snelste tijd op dat moment. In de zevende rit kwamen Marrit Leenstra en Margot Boer in actie. Boer opende als snelste van de twee en won ook de rit. Ze was echter niet sneller dan Timmer.

In de achtste rit was het de beurt aan Annette Gerritsen, zij moest het opnemen tegen Shannon Rempel. De Canadese was de snelste van de twee, maar Timmers tijd was te hoog gegrepen voor beide dames.

Rit negen was het toneel van Ireen Wüst, die het opnam tegen Chiara Simionato. Wüst, gisteren de snelste Nederlandse op de 1000 meter, opende in 18.4 en finishte uiteindelijk in 1:16.11, en verzekerde zich van een podiumplek. In de laatste rit kwamen Anni Friesinger en Cindy Klassen nog in actie, de nummers één en drie van gisteren. De Duitse overklaste iedereen en won in een tijd van 1:15.64, een paar honderdste sneller dan gisteren. Cindy Klassen kwam niet aan de tijd van Wüst en werd uiteindelijk vierde.

Uitslag 1000 meter dames

#NaamLandTijd
1Anni FriesingerDuitsland1:15.64
2Ireen WüstNederland1:16.11
3Chiara SimionatoItalië1:16.49
4Cindy KlassenCanada1:16.92
5Marianne TimmerNederland1:17.45
7Annette GerritsenNederland1:17.52
8Margot BoerNederland1:17.53
9Marrit LeenstraNederland1:17.61

Stand in de Wereldbeker

#NaamLandPunten
1Anni FriesingerDuitsland560
2Chiara SimionatoItalië440
3Cindy KlassenCanada302
4Christine NesbittCanada290
5Ireen WüstNederland282
7Annette GerritsenNederland244
9Marianne TimmeNederland158
13Marrit LeenstraNederland122
19Margot BoerNederland72

Te voet via snelweg van Culemborg naar Alkmaar

Icoon VervoerDe politie heeft zondagmorgen vroeg een 30-jarige inwoner van Alkmaar van de snelweg A2 tussen Beesd en Culemborg gehaald. De man was vastbesloten via de snelweg naar huis te lopen.

Diverse weggebruikers waarschuwden de politie voor de wandelaar. Toen agenten de man op de snelweg aantroffen, bleek dat hij door anderen uit een auto was gezet. Hij was daardoor lopend onderweg naar Alkmaar. Aangezien de wandelaar volgens de politie flink had gedronken had, is hij ter ontnuchtering opgesloten in een politiecel.

Uitslagen Jupiler League speelronde 21

Dit weekend werd in de Jupiler League speelronde 21 afgewerkt. Hieronder zijn alle uitslagen, de nieuwe stand, topscorers en het programma voor volgende week terug te vinden.

Alle uitslagen van dit weekend:

ThuisUitEindstand
FC DordrechtGo Ahead Eagles5-0
MVVAGOVV Apeldoorn2-3
FC VolendamHelmond Sport4-0
RBC RoosendaalFC Omniworld2-1
FC EmmentRKC Waalwijk1-2
HFC HaarlemBV Veendam3-1
SC CambuurStormvogels Telstar0-1
TOP OssFortuna Sittard2-0
FC EindhovenFC Den Bosch1-0
FC ZwolleADO Den Haag2-1

De stand:

#ClubWedstrijdenWGVPDoelsaldo
1RKC Waalwijk +2111824147-28
2FC Zwolle2111643942-25
3MVV2111553835-24
4FC Den Bosch +2112273837-28
5Go Ahead Eagles +2112093636-32
6FC Volendam219843547-28
7FC Dordrecht218673042-28
8RBC Roosendaal218673031-26
9ADO Den Haag218673031-32
10Helmond Sport218582926-29
11BV Veendam217772834-36
12TOP Oss217772831-35
13AGOVV Apeldoorn2183102733-53
14Stormvogels Telstar2181122522-27
15FC Emmen216782530-41
16FC Eindhoven2164112229-45
17HFC Haarlem214892025-32
18SC Cambuur2155112027-41
19FC Omniworld213991833-33
20Fortuna Sittard2145121722-37

+ = periodekampioen

Topscorers:

#NaamClubDoelpunten
1ThiebautMVV16
2TuypFC Volendam13
3Van der BiezenFC Den Bosch12
--CaraccioloFC Eindhoven12

Programma volgende week:

DatumThuisUit
21/12ADO Den HaagTOP Oss
21/12AGOVV ApeldoornFC Zwolle
21/12BV VeendamRBC Roosendaal
21/12FC Den BoschFC Volendam
21/12FC OmniworldFC Dordrecht
21/12Fortuna SittardHFC Haarlem
21/12Go Ahead EaglesSC Cambuur
21/12Helmond SportFC Emmen
21/12Stormvogels TelstarMVV
23/12RKC WaalwijkFC Eindhoven

Honkbal: Pettitte geeft dopinggebruik toe

Andy Pettitte heeft afgelopen zaterdag toegeven dat hij verboden groeihormonen heeft gebruikt. De pitcher van de New York Yankees gebruikte dit middel om het herstel van zijn elleboogblessure te bevorderen.

De naam van Pettitte wordt ook in het onderzoeksrapport naar het gebruik van doping in de Amerikaanse honkbalcompetitie genoemd. Verder zouden ook Barry Bonds, Roger Clemens, Kevin Brown, Jose Canseco, Mark McGwire, Jason Giambi, Sammy Sosa, Rafael Palmeiro, Miguel Tejada, Eric Gagne en Paul Lo Duca mogelijk gebruik hebben gemaakt van verboden middelen.

WB Erfurt: Dubbelslag voor K.S. Lee

Kang-Seok Lee heeft de tweede 500 meter van dit weekend gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden sprint in het Duitse Erfurt. De Zuid-Koreaan, gisteren ook al de beste, reed vanmiddag met 35,17 de snelste tijd.

Joon Mun pakte met 35,21 de tweede plaats. Beste Nederlander vanmiddag was Simon Kuipers die in een rechtstreeks duel Jan Smeekens de baas bleef. Kuipers eindigde met 35,26 als derde, Smeekens met 35,32 als vierde. De derde plaats van Kuipers is de eerste Nederlandse podiumplek van dit seizoen op de wereldbeker 500 meter.

Uitslag 500 meter, heren:

#NaamLandTijd
1 Kang-Seok LeeZuid-Korea35,17
2 Joon MunZuid-Korea35,21
3 Simon KuipersNederland35,26
4 Jan SmeekensNederland35,32
5 Fengtong YuChina35,33
14Jan BosNederland35,85
16Jurre TrouwNederland35,97
18Erben WennemarsNederland36,14

Stand in de wereldbeker:

#NaamLandPunten
1 Kang-Seok LeeZuid-Korea630
2 Kyou-Hyuk LeeZuid-Korea465
3 Dmitry LobkovRusland414
4 Tucker FredricksRusland401
5 Jeremy WotherspoonCanada400
5Joon MunZuid-Korea400

Juffermans wint negende marathon

Cees Juffermans is er zondag in geslaagd om de negende marathon in het kader van de Essent Cup te winnen. De schaatser uit Alphen aan den Rijn was in de eindsprint, waar twintig schaatsers aan deelnamen, het snelste.

Karlo Timmerman en Rob Hadders werden respectievelijk tweede en derde. Bob de Vries en Cedric Michaud gingen tijdens de wedstrijd onderuit. De eerstgenoemde schaatser zag ondanks deze valpartij zijn leidende positie niet in gevaar komen.

Politie kwaad op de KNVB

De Raad van Hoofdcommissarissen en de politievakbonden zijn kwaad op de KNVB. Directeur Henk Kesler zei gisteren dat agenten verwende kereltjes zijn en raadde minister Ter Horst aan hun er geen cent bij te geven. De hoofdcommissarissen noemen dat volstrekt ongepast.

Volgens de Raad wordt elke individuele agent erdoor geraakt. De Raad wijst erop dat agenten rond het voetbal met grote regelmaat excessen beteugelen. De hoofdcommissarissen stellen dat het de KNVB "zou sieren het volstrekt verkeerde beeld dat zij nu van de politie neerzetten, te corrigeren."

De Amsterdamse rechtbank gaf de politie toestemming om actie te gaan voeren tijdens de wedstrijden tussen Feyenoord en AZ, die voor gisteravond op het programma stond, en tussen Ajax en PSV van vanmiddag. De politievakbonden voeren actie vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen. De KNVB is daar niet blij mee.

In Amsterdam houden 350 agenten op dit moment een actievergadering. Volgende week komen er publieksvriendelijke acties, die "de schatkist van minister Bos" treffen.

Tour 2009 start op circuit Monaco

Monaco zal tijdens de Tour de France van 2009 als startplaats van de eerste tappe gaan fungeren. Het wielerpeloton werkt op het stratencircuit namelijk een tijdrit van vijftien kilometer af.

Monaco was nog nooit eerder de eerste startplaats van de Ronde van Frankrijk. Het vorstendom was in 1964 wel aankomstplaats. Jacques Anquetil wist destijds de betreffende etappe op zijn naam te schrijven.

FC Barcelona maand zonder Messi

FC Barcelona kan de komende maand geen beroep doen op Lionel Messi. De Argentijn liep tijdens het duel tegen Valencia (3-0) namelijk een spierblessure op. Hierdoor moet de aanvaller de topper tegen Real Madrid, die voor 23 december op de rol staat, aan zich voorbij laten gaan.

Messi was tijdens het duel tegen de ploeg van trainer Ronald Koeman verantwoordelijk voor twee assists. De Argentijn moest zich tijdens de rust echter noodgedwongen laten wisselen. "Ja, dat is erg vervelend," was de reactie van Frank Rijkaard, coach van de Catalanen. "Het is zonde voor de speler, maar ook voor mijn team. Meer heb ik er ook niet over te zeggen, dan dat we hopen op een snelle terugkeer van Messi."

Schijtkoe is attractie in Schotland

Icoon OpmerkelijkIn de Schotse hoofdstad Edinburgh is een nieuwe attractie te bewonderen: een koe die scheten laat. Geen echte koe maar een mechanische koe waarvan het achterwerk op de gevel van een café in het centrum is bevestigd.

Klokslag elf, twaalf en één uur gaat de staart van de koe omhoog en komt er een witte rookwind uit haar achterste. Het is geen waarschuwing voor het broeikaseffect maar gewoon voor de lol. Het idee is afkomstig van de eigenaar en voormalig rugbyster Norrie Rowan van de Rowan Tree Pub.

Norrie doet goede zaken met zijn koe; dagelijks staan er honderden fotograferende toeristen voor zijn deur. En zoals een goede toerist betaamt, pakken die vaak een biertje mee als ze de koe op de gevoelige plaat hebben vastgelegd.

Ribéry Frans voetballer van het jaar

Franck Ribéry is door het voetbalblad France Football uitgeroepen Frans voetballer van het jaar. De speler van Bayern München liet Thierry Henry, die deze prijs de afgelopen vier jaar ontving, en Karim Benzema achter zich.

Ribéry, die 50 punten meer kreeg dan Henry, verliet afgelopen zomer zijn voormalig werkgever Olympique Marseille en ging bij Bayern München aan de slag. Het Franse voetbalblad was eerder deze maand ook al verantwoordelijk voor de verkiezing omtrent de Europees voetballer van het jaar. Die strijd werd gewonnen door Kaká, speler van AC Milan.

WB Erfurt: Wolf onverslaanbaar op 500 meter

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden sprint in het Duitse Erfurt heeft Jenny Wolf, net als gisteren, de 500 meter bij de vrouwen gewonnen. Met een tijd van 37,88 reed ze een nieuw baanrecord.

Annette Gerritsen eindigde vanmiddag als tweede in 38,72 en de derde plaats was voor de Zuid-Koreaanse Sang-Hwa Lee. Anni Friesinger, gisteren nog tweede, stelde wat teleur en reed de zesde tijd.

Uitslag 500 meter, vrouwen:

#Naam LandTijd
1 Jenny WolfDuitsland37,88
2 Annette GerritsenNederland38,72
3 Sang-Hwa LeeZuid-Korea38,76
4 Aihua XingChina38,82
5 Margot BoerNederland38,85
11Marianne TimmerNederland39,17
18Sanne van der StarNederland39,75

Stand in de wereldbeker:

#Naam LandPunten
1 Jenny WolfDuitsland760
2 Beixing WangChina520
3 Annette GerritsenNederland486
4 Sing AihuaChina344
5 Sayuri YoshiiJapan338

Wii zelfs aantrekkelijk voor kakkerlakken

Volgens de Japanse site Barks News is de Wii een grote vriend van kakkerlakken en is het daarom zeker mogelijk om enkele van deze vriendelijke diertjes in je Wii te vinden.

Volgens de site maakt de Wii een bepaalde frequentie die, ondanks het feit dat kakkerlakken geen gehoor hebben, de insecten aantrekt. De apparaten die tonen op een bepaalde frequentie uitzenden om insecten (bijvoorbeeld muggen) te weren zijn vast bij iedereen bekend, en logischerwijs zouden er dus ook frequenties kunnen bestaan die insecten aantrekken in plaats van afstoten. Dat het hier niet gaat om het Wifi-signaal (waarvan tallozen andere apparaten ook gebruikmaken) is vrij duidelijk, maar wat dan wel de oorzaak is van de amoureuze kakkerlakgeluiden is niet bekend: een wilde gok zou zijn dat het de processor is die de kakkerlakken lokt naar de Wii als Bacchus zijn volgelingen naar een drankfestijn. Meer onderzoek zal binnenkort volgen, aldus de website.

Politie kwaad op de KNVB

Icoon PolitieDe Raad van Hoofdcommissarissen en de politievakbonden zijn kwaad op de KNVB. Directeur Henk Kesler zei gisteren dat agenten verwende kereltjes zijn en raadde minister Ter Horst aan hun er geen cent bij te geven. De hoofdcommissarissen noemen dat volstrekt ongepast.

Volgens de raad wordt elke individuele agent erdoor geraakt. De raad wijst erop dat agenten rond het voetbal met grote regelmaat excessen beteugelen. De commissarissen stellen dat het de KNVB "zou sieren het volstrekt verkeerde beeld dat zij nu van de politie neerzetten, te corrigeren."

De Amsterdamse rechtbank gaf de politie toestemming om actie te gaan voeren tijdens de wedstrijden tussen Feyenoord en AZ, die voor gisteravond op het programma stond, en tussen Ajax en PSV van vanmiddag. De politievakbonden voeren actie vanwege vastgelopen cao-onderhandelingen. De KNVB is daar niet blij mee.

In Amsterdam houden 350 agenten op dit moment een actievergadering. Volgende week komen er publieksvriendelijke acties, die "de schatkist van minister Bos" treffen.

Miss België spreekt amper Nederlands

Icoon OpmerkelijkGisteravond is de twintigjarige Alizée gekroond tot Miss België 2008. Dat leidde in ons kleine buurlandje tot enige ophef, want hun eigen Miss België spreekt amper Nederlands.

Alizée is een internationaal fotomodel en is al in Tsjechië bekend. Ze was van tevoren door de bookmakers als kanshebster voorspeld.

Bij de Miss-verkiezing werd met iedere Miss een klein persoonlijk interview gehouden. Bij Belgisch mooiste moest de vraag opnieuw gesteld worden in het Frans, omdat ze er niks van snapte. Ze kreeg geen Nederlands woord uit haar mond, maar dat bleek geen behindering om Miss België te worden.

Voor foto's van Miss België 2008, klik hier.

Met dank aan MaRRky en zagevent voor de submit.

Miyamoto heeft nog nooit gehoord van Ratchet & Clank

Een poosje geleden wisten wij te melden dat Super Mario Galaxy een aantal concepten van Ratchet & Clank games had "geleend", zoals bijvoorbeeld de ronde wereld, volgens de Marketing Director van Insomniac Games. Uiteraard was de beste man behoorlijk in zijn nopjes dat Nintendo de mosterd bij hen kwam halen.

Official Nintendo Magazine UK heeft nu Miyamoto, degene die volgens Insomniac Games door hen geïnspireerd was, gevraagd wat hij hierover te zeggen had. In plaats van te reageren op de vraag, was zijn eerste reactie of het hier "een PC-spel betrof?" Miyamoto legde uit dat de spherische werelden en (anti-)zwaartekracht puzzels al een idee waren uit de tijd van de Nintendo 64, en dat ze zelfs direct na het ontwikkelen van Super Mario 64 hiermee gingen experimenteren. Stellig zei hij dan ook dat het niet een idee is dat ze ergens anders hebben opgedaan, om vervolgens nogmaals te vragen: "I'm sorry but I have to admit that I've never seen the game in question. Is it a PC game?"


"Is it a PC-game?"

Voetbal: AC Milan beste club ter wereld

Icoon VoetbalAC Milan heeft de wereldbeker voor clubs gewonnen. De Italianen versloegen het Argentijnse Boca Juniors in de finale met duidelijke cijfers: 4-2.

In het Japanse Yokohama was de Italiaanse kampioen van Europa een maatje te groot voor de kampioen van Zuid-Amerika. Na twintig minuten opende Filippo Inzaghi de score namens Milan. De Italiaanse spits bleek opnieuw trefzeker in een belangrijke finale, daar hij met twee treffers eerder verantwoordelijk was voor de Champions League-winst. Lang konden de Europeanen niet genieten van de voorsprong; Rodrigo Palacio maakte een minuut later alweer gelijk. De 1-1 bleek uiteindelijk ook de rust stand.

In het tweede bedrijf nam Milan definitief het heft in handen. Allereerst scoorde Alessandro Nesta, waarna Kaká en wederom Inzaghi voor de beslissing zorgden. Toen Kakha Kaladze rood kreeg ontstond er meer ruimte voor de Argentijnen. Vijf minuten voor tijd viel er nog een goal voor Boca, toen Massimo Ambrosini zijn eigen keeper Dida passeerde. Pablo Ledesma zag in de slotfase ook nog rood, zodat er slechts twintig man van het veld afstapten. Clarence Seedorf hoorde daar niet bij, hij werd na een verdienstelijk optreden vlak voor tijd gewisseld.

Meer voetbalnieuws lees je op FOK!sport!

Milan maakt korte metten met Boca

AC Milan heeft de wereldbeker voor clubs gewonnen. De Italianen versloegen het Argentijnse Boca Juniors in de finale met duidelijke cijfers: 4-2.

In het Japanse Yokohama was de Italiaanse kampioen van Europa een maatje te groot voor de kampioen van Zuid-Amerika. Na twintig minuten opende Filippo Inzaghi de score namens Milan. De Italiaanse spits bleek opnieuw trefzeker in een belangrijke finale, daar hij met twee treffers eerder verantwoordelijk was voor de Champions League-winst. Lang konden de Europeanen niet genieten van de voorsprong; Rodrigo Palacio maakte een minuut later alweer gelijk. De 1-1 bleek uiteindelijk ook de ruststand.

In het tweede bedrijf nam Milan definitief het heft in handen. Allereerst scoorde Alessandro Nesta, waarna Kaká en wederom Inzaghi voor de beslissing zorgden. Toen Kakha Kaladze rood kreeg ontstond er meer ruimte voor de Argentijnen. Vijf minuten voor tijd viel er nog een goal voor Boca, toen Massimo Ambrosini zijn eigen keeper Dida passeerde. Pablo Ledesma zag in de slotfase ook nog rood, zodat er slechts twintig man van het veld afstapten. Clarence Seedorf hoorde daar niet bij, hij werd na een verdienstelijk optreden vlak voor tijd gewisseld.

Boca Juniors (ARG) - AC Milan (ITA) 2-4
21' Filippo Inzagi 0-1
22' Rodrigo Palacio 1-1
50' Alessandro Nesta 1-2
61' Kaká 1-3
71' Filippo Inzaghi 1-4
77' Kakha Kaladze (AC Milan)
85' Massimo Ambrosini (e.d.) 2-4
88' Pablo Ledesma (Boca Juniors)

Politicus houdt toespraak via Second Life avatar

De Amerikaanse politicus Edward Markey kon onlangs niet aanwezig zijn op Bali voor de bijeenkomst over klimaatverandering van de Verenigde Naties, dus stuurde hij een 3D-animatie van zichzelf.

Met behulp van Second Life had hij een 3D-avatar van zichzelf gemaakt die, gekleed in een donkerblauw pak, wit shirt en groene das de conferentie in Bali bijwoonde en toesprak. Edward Markey was druk met een wetsvoorstel over schone energie waardoor hij in Washington moest blijven en op die manier bijdroeg aan een schonere (en koudere) wereld. Toch wou hij laten zien dat er mensen zijn in Amerika die de conferentie van de VN ondersteunen, zich zorgen maken over het klimaat en vooral Amerika meer willen betrekken bij de klimaatverandering-problematiek.

Dankzij zijn avontuurtje in Second Life, die wel zijn eerste maar zeker niet zijn laatste zou zijn, zo zei hij, kon Edward Markey vanuit Capitol Hill vanachter een computer de mensen in Bali toespreken via zijn avatar. Erg handig voor diegenen die verslaafd zijn aan dit soort spellen en toch graag willen werken of hun gezicht willen laten zien aan de andere kant van de wereld. Ondanks deze succesvolle toepassing van avatars, zal je baas het vast niet erg op prijs stellen als bij de volgende conference-call je lvl 70 Night-Elf de onderhandelingen op zich neemt.

Duitsland: 12 miljoen voor zieke kinderen

Herz für KinderDuitsland heeft zich gisteren van zijn goede kant laten zien. In een live tv-uitzending werd meer dan 12 miljoen euro opgehaald voor zieke kinderen.

Dit is een record voor Duitsland. Nog nooit eerder werd in een live-uitzending zoveel geld op gehaald voor een goed doel. ‘Ein Herz für Kinder’ bracht 12.178.579 euro op. Dit is nog niet het eindbedrag. Duitsers kunnen vandaag nog steeds doneren. Vanavond om 0.00 uur gaan de telefoonlijnen dicht en wordt het eindbedrag bekendgemaakt.

Tijdens de tv-uitzending zaten bekende Duitsers achter de telefoon om geld in te zamelen en traden artiesten op. Het ingezamelde geld wordt onder andere gebruikt voor hulp aan ontwikkelingslanden, waar zieke kinderen medicijnen krijgen die ze nodig hebben. Ook worden HIV-besmette zwangere moeders geholpen, zodat hun kinderen gezond ter wereld komen.

Hier kun je zien wat er nog meer met het geld gebeurt. (Duitse site)

[Gerucht] Super Mario Galaxy DS

Dit bericht en video bevatten een aantal spoilers voor Super Mario Galaxy met betrekking tot wat er gebeurt na het uitspelen (niet verhaaltechnisch). Lezen op eigen risico!

Super Mario Galaxy had al een aantal verrassingen in petto voor diegenen die alle 120 sterren hadden gehaald: met Luigi kon je vervolgens alle 120 sterren opnieuw halen en toegang krijgen tot de 121e ster in een nieuwe galaxy. Volgens een filmpje op Youtube kun je echter nog een veld daarna vrijspelen, waarna je Super Mario Galaxy op je DS kunt spelen. Of het hier om een groot geheim gaat dat nog door niemand is ontdekt (onwaarschijnlijk), of om iemand met veel te veel vrije tijd en een knap gemaakt filmpje die een leuke hoax wil starten (waarschijnlijk) doet er eigenlijk niet zoveel toe: het filmpje is erg leuk gevonden.


CD: Nibs van der Spuy - Beautiful Feet

Uit de serie 'relaxte gitaarmuziek' ditmaal een wat oudere meneer, maar wel weer een Zuid-Afrikaan. Nibs van der Spuy is de naam en de goede man draait al een aantal jaren mee. Zo speelde hij onder andere een decennium lang in het project 'Landscape Prayers'. Een groep die hoge ogen gooide in zijn thuisland. Zijn eerste soloalbum kwam net voor de eeuwwisseling uit en in 2005 kwam de plaat 'Beautiful Feet' uit in Zuid-Afrika. Diezelfde plaat krijgt nu een kans in ons iets koelere landje.

Predikant verslaafd aan internetporno

Icoon ShockingPredikant Brian James van de St. James United Methodist Church in het Amerikaanse New Tampa gaat voor onbepaalde tijd met onbetaald verlof. Hij blijkt namelijk aan internetporno verslaafd te zijn. Dit werd gezegd door Erik Alsgaard, woordvoerder van de kerk in Florida.

Alsgaard vervolgt: "Hoewel er geen bewijzen zijn dat James de wet heeft overtreden, is het downloaden van porno in strijd met onze ethische code". Op dit moment wordt de pc van Brian James onderzocht door informatici die in dienst zijn van de kerk.

De predikant die zijn 1400 parochianen nu al zeven jaar de juiste weg wijst, is getrouwd en vader van vier kinderen. Hij slaagde erin om in tien dagen ruim een miljoen dollar te verzamelen waarmee een perceel gekocht kon worden om de kerk uit te breiden.

Het is overduidelijk dat James binnen zijn gemeenschap wordt gerespecteerd. Toch heeft hij nu klaarblijkelijk een stap te ver gezet. Vandaag wordt er een verklaring voorgelezen in de kerk. De eredienst wordt ondertussen voorgegaan door een vervanger.

James mag, met zijn familie, de komende drie maanden gratis in de ‘parochie’ blijven wonen. In de tussentijd kan hij vervangende woonruimte zoeken.

CD: Hell N' Diesel - Passion For Power

Het desolate Zweden is al vaker een prima kweekbodem gebleken voor gitaarbands van het hardere genre. Ook het vijftal Hell N' Diesel is hier zes jaar geleden ontstaan. Hun opgevoerde debuut Passion For Power grijpt terug naar de sleaze rock van de jaren tachtig. Met bands als Mötley Crüe en Skid Row als lichtend voorbeeld worden de gitaren in overdrive gezet en trekt Ek Evil zijn scheur nog eens wat verder open.

Brandweerwagen gekanteld in Amsterdam

Icoon BrandEen brandweerauto was vanochtend waarschijnlijk iets te gehaast op weg naar een autobrand in Amsterdam-Osdorp. Op een rotonde is de brandweerwagen gekanteld. In de auto zaten zes brandweerlieden; niemand raakte gewond.

Het ongeluk gebeurde op de rotonde van de Slotermeerlaan en Burgemeester Roëllaan. Omdat deze brandweerwagen de brand niet meer kon halen, werd een tweede wagen ingezet, waarna de brand aan de Lodewijk van Deijsselstraat geblust is.

Man aangevallen door haai in Sydney

HaaiEen 34-jarige man uit Tasmanië is vrijdag aangevallen door een haai. Het incident gebeurde bij Bondi Beach in Sydney. Plaatselijke media hebben dit vandaag gemeld.

Het slachtoffer Scott Wright werd terwijl hij ’s nachts ging zwemmen in zijn arm gebeten door een haai van ongeveer 1,80 meter. "De haai viel me aan, greep mijn arm beet en wou niet meer loslaten. Ik sloeg hem op zijn neus en probeerde de haai van me af te schudden. Ik dacht dat mijn laatste minuten geteld waren", aldus Wright. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd met diepe snijwonden.

Bij Bondi Beach hangen langs het zwemgedeelte gespannen netten die haaien buiten moeten houden. "Normaal gebeurt het zelden dat een haai toch in de buurt van de kust weet te komen", aldus een reddingswerker. "Wright was in het donker gaan zwemmen, iets wat we sterk afraden". Het is al zeventig jaar niet meer voorgekomen in Bondi Beach dat een haai toesloeg op een mens.

Wakker Dier verrast door succes eigen actie

Icoon BinnenlandsDe leden van de stichting Wakker Dier zijn verbaasd en aangenaam verrast door het succes van hun campagne tegen het onverdoofd castreren van biggen.

"Het was eigenlijk vrij onverwacht dat bedrijven zoals Hema en Burger King zo snel omvielen", aldus Sjoerd van der Wouw van de stichting zondag in het programma Vroege Vogels op Radio 1.

Veel instanties en bedrijven, zoals ook Unox, McDonalds en de Vereniging van Keurslagers hebben inmiddels besloten uiterlijk per 1 januari 2009 te stoppen met de verwerking van vlees van pasgeboren onverdoofd gecastreerde biggen.

Wakker Dier, opgericht tijdens de grootschalige uitbraak van varkenspest in Nederland, bestaat deze maand tien jaar.

Openluchtmuseum brouwt eigen bier

BierHet Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem gaat eigen bier brouwen. Dat gebeurt door de historische brouwerij De Roskam uit Ulvenhout in Noord-Brabant. Nederlands kampioen bierbrouwen Rob Meijer is de nieuwe brouwer van De Roskam (uit 1750).

De brouwerij staat al sinds de oorlogsjaren op het terrein van het Openluchtmuseum. De museumdirectie is sinds de jaren negentig bezig om het productieproces weer op gang te krijgen. In het historische gebouw is onder meer te zien hoe het maken van bier een belangrijke sociale rol speelde in het Brabantse leven.

Politie houdt actievergadering in Amsterdam

Icoon PolitieEnkele tientallen politieagenten zijn vanochtend rond negen uur in Amsterdam bij elkaar gekomen voor een actievergadering. Zij laten zich tijdens de door de politievakbonden ACP en ANPV georganiseerde bijeenkomst informeren over de vastgelopen CAO-onderhandelingen.

Dat meldde voorzitter Cees van der Roer van de Amsterdamse afdeling van de ACP. De twee vakbewegingen riepen politiemensen op dit weekeinde het werk neer te leggen tijdens de geplande voetbalwedstrijden Feyenoord-AZ en Ajax-PSV. De gemeenten Rotterdam en Amsterdam gelastten beide toppers vervolgens af, omdat door de acties volgens hen de openbare orde in gevaar komt. Dit leidde tot grote woede bij de topclubs en de KNVB.

Meer nieuws over de Eredivisie lees je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

[A1GP] Uitslag hoofdrace China

Narain Karthikeyan heeft voor Team India de hoofdrace in China op zijn naam geschreven. Nieuw-Zeeland finishte op de tweede plaats met een halve seconde verschil. Zuid-Afrika stond als derde land op het erepodium. Team Nederland viel in de negende ronde uit, en eindigde als achttiende.

PosTeamCoureurRondenTijd Verschil
1IndiaNarain Karthikeyan45 1:08:30.759
2Nieuw-ZeelandJonny Reid45 1:08:31.261 0.502
3Zuid-AfrikaAdrian Zaugg45 1:08:34.887 4.128
4DuitslandMichael Ammermüller45 1:08:35.666 4.907
5Groot-BrittanniëOliver Jarvis45 1:08:36.026 5.267
6ZwitserlandNeel Jani45 1:08:45.275 14.516
7FrankrijkLoïc Duval45 1:08:49.331 18.572
8TsjechiëTomas Enge45 1:08:57.899 27.140
9ChinaCheng Cong Fu45 1:08:58.338 27.579
10Verenigde StatenJonathan Summerton45 1:09:04.147 33.388
11MexicoDavid Garza45 1:09:20.112 49.353
12PortugalJoão Urbano45 1:09:34.590 1:03.831
13LibanonChris Alajajian44 1:09:01.3581 lap
14PakistanAdam Khan44 1:09:11.6811 lap
15AustraliëIan Dyk42 1:09:35.5973 laps
16IerlandAdam Carroll27 1:03:01.69518 laps
17IndonesiëSatrio Hermanto19 31:17.47626 laps
18NederlandJeroen Bleekemolen9 16:08.32836 laps
19CanadaRobert Wickens3 6:41.80342 laps
20ItaliëEdoardo Piscopo1 1:53.98444 laps
21BraziliëSérgio Jimenez1 2:37.62444 laps
22MaleisiëAlex Yoong0 45 laps

Gestolen aanstekers duiken op in Parijs

Icoon MisdaadAfgelopen maandag werden op de Miljonair Fair achttien exclusieve aanstekers gejat. Deze zijn gesignaleerd in Parijs, aldus eigenaar Kim Erichsen.

De aanstekers zijn meer dan 100.000 euro waard. Een Franse antiekhandelaar zou door de dieven zijn benaderd. Gevraagd werd of hij de aanstekers zou willen kopen. Hij is echter niet op het aanbod ingegaan.

Eigenaar Erichsen: "Het dieventeam bestaat uit twee nare mannen en een vrouw uit Midden-Amerika. Ze spreken Spaans en gebrekkig Engels. Frans kunnen ze niet."

[A1GP] Uitslag sprintrace China

Duitsland heeft de sprintrace in China gewonnen. Tweede werd Zwitserland, gevolgd door China en Ierland. Tsjechië maakt de top vijf compleet. Nederland, die als achtste startte, eindigde als negende.

PosTeamCoureurRondenTijd Verschil
1DuitslandMichael Ammermüller13 20:31.432
2ZwitserlandNeel Jani13 20:32.033 0.601
3ChinaCheng Cong Fu13 20:36.064 4.632
4IerlandAdam Carroll13 20:38.139 6.707
5TsjechiëTomas Enge13 20:38.818 7.386
6Groot-BrittanniëOliver Jarvis13 20:39.297 7.865
7IndiaNarain Karthikeyan13 20:40.093 8.661
8FrankrijkLoïc Duval13 20:40.465 9.033
9NederlandJeroen Bleekemolen13 20:41.082 9.650
10Nieuw-ZeelandJonny Reid13 20:44.424 12.992
11ItaliëEdoardo Piscopo13 20:46.141 14.709
12Verenigde StatenJonathan Summerton13 20:48.327 16.895
13AustraliëIan Dyk13 20:48.601 17.169
14PakistanAdam Khan13 20:52.376 20.944
15CanadaRobert Wickens13 20:53.216 21.784
16MexicoDavid Garza13 20:54.820 23.388
17IndonesiëSatrio Hermanto13 20:55.224 23.792
18BraziliëSérgio Jimenez12 20:55.4571 lap
19PortugalJoão Urbano10 16:26.2383 laps
20Zuid-AfrikaAdrian Zaugg1 3:15.10512 laps
21MaleisiëAlex Yoong1 3:26.86412 laps
22LibanonChris Alajajian0 13 laps

Enkelblessure Totti speelt opnieuw op

Francesco Totti is nog altijd niet geheel fit. De aanvaller van AS Roma speelt vandaag niet mee in de competitiewedstrijd tegen Torino. De Italiaan kampt met een oude blessure aan zijn enkel.

Vorige week maakte de spits nog zijn rentree in het team van AS Roma. De 31-jarige Romein leek eindelijk fit na twee maanden blessureleed, maar nu staat hij wederom aan de kant. "Er zijn nog steeds problemen met mijn voet. Het herstel duurt slechts een paar dagen", aldus Totti.

Reker: "Stoppen met boetes uitschrijven?"

Jan Reker, directeur van PSV, heeft gezegd dat hij zich afvraagt of de politie na de voetbalstakingen nu ook stopt met het uitschrijven van verkeersboetes.

"Ik ben niet bang dat we de wedstrijd tegen Ajax niet meer kunnen inhalen. Er zal wel weer met andere wedstrijden worden geschoven. Heel treurig allemaal,” aldus Reker gisteren nadat bekend werd dat Ajax - PSV en Feyenoord - AZ werden afgelast.

De politiebonden zeggen dat de betrokken burgemeesters de schuldigen zijn voor het niet doorgaan van de wedstrijden. "Zij hebben de wedstrijden verboden, wij voeren alleen actie. Wij hebben het recht om voor een goede cao actie voeren," aldus een verklaring van de bonden.

DVD: Azuloscurocasinegro

Azuloscurocasinegro won in 2006 drie Goya Awards, de Spaanse nationale filmprijs. Ook internationaal werd de film geroemd en ging er met verschillende prijzen, waaronder eentje op het filmfestival van Venetië, vandoor. Regisseur Daniel Sánchez Arévalo verdiende met zijn eerste lange speelfilm Azuloscurocasinegro, wat 'donkerblauwbijnazwart' betekent, een Goya voor beste nieuwe regisseur. Of dit terecht was, kun je nu zelf beoordelen. Het Spaanse juweeltje ligt sinds het begin van deze maand in de schappen.

Rechtszaak over sokken kost school 95.000 dollar

Icoon OpmerkelijkBestuurders van het scholendistrict van San Francisco zijn vast niet zo blij met cartoonfiguur Teigetje. Ze moesten namelijk 95.000 dollar betalen aan vijf families die de school aangeklaagd hadden over een verplicht schooluniforum.

De ouders spanden de rechtszaak aan nadat een van hun kinderen gestraft werd door de school. Ze werd naar school voor moeilijk opvoedbare kinderen gestuurd.

Het kind had namelijk op de eerste schooldag sokken met een afbeelding van Teigetje uit de tekenfilm serie Winnie The Pooh aan. De rechter oordeelde dat het kind ten onrechte gestraft is en stelde de ouders in het gelijk, waarop het district alle proceskosten moest betalen.

De onderdirecteur van het scholendisctrict zei dat het geld nodig is om alle advocaten te betalen. Ook de advocaat van het disctrict zelf moet nog betaald worden. De uitkomst van deze hele vertoning is dat de school niet meer mag bepalen dat de kleding van de kinderen uit één kleur moet bestaan.

RTL blundert met aankondiging RTL Voetbal

Icoon ShockingNa het tasjesincident van de Mediamarkt heeft RTL Nederland dezelfde fout gemaakt. In het programma Lotto Weekend Miljonairs werd er bovenin het beeld precies dezelfde spelfout gemaakt. Onze oplettende FOK!ker djkoelkast heeft net op tijd zijn camera gepakt en er een foto van gemaakt.

RTL kondigde het programma RTL Voetbal als volgt aan: “RTL Voetbal: Eredivisie straks naar Idols om 23:20 uur.” Op deze manier lijkt het wel alsof er een hype rond het woordje ‘naar’ is ontstaan. Nu hebben twee grote bedrijven dezelfde fout gemaakt.

Is er nu een ware hype ontstaan?

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.