Celstraf na hulp aan buurvrouw

Icoon OpmerkelijkEen Nigeriaanse student in Saudi-Arabië moet na het helpen van zijn zieke buurvrouw vijftig dagen de gevangenis in wegens 'immoreel gedrag'.

De man bracht zijn 63-jarige buurvrouw naar het ziekenhuis nadat ze zich niet goed voelde. Na drie dagen zocht hij de buurvrouw weer op om te controleren of het alweer beter ging. Hierop werd hij door de religieuze politie gearresteerd. Ook werd zijn geld en laptop in beslag genomen. Volgens de strenge islamitische wetgeving in Saudi-Arabië mag een man niet met een vrouw in dezelfde ruimte zijn, als ze niet verwant of getrouwd zijn.

Mohammed zei tijdens een telefonisch interview met een persbureau vanuit de gevangenis: "Ik was blij dat het goed ging met de vrouw. Tijdens ons gesprek, waar nog drie andere vrouwen bij aanwezig waren, werd er op de deur geklopt. Toen mijn buurvrouw de deur opendeed stormden vier of vijf mannen de kamer binnen, ik had ze al eens eerder gezien rondom het gebouw.

Ze namen mij en de drie vrouwen mee en brachten ons naar de gevangenis. Ik wilde enkel iets goeds doen voor een zieke vrouw, en dit is wat er ik er voor terugkrijg. Mijn familie in Nigeria steunt mij niet meer. Mijn vrouw en kinderen zijn boos op mij. Hier zit ik dan weg te kwijnen in de gevangenis.


Met dank aan pestertje voor de submit.