Politie maakt einde aan eerwraakgijzeling

Icoon PolitieIn Amsterdam zijn de afgelopen twee weken twee mannen van Pakistaanse afkomst aangehouden in verband met de ontvoering en gijzeling van een 22-jarige vrouw. Ook zij is van Pakistaanse afkomst. De verdachten, de 49-jarige stiefvader en een 21-jarige oom van de vrouw, worden ervan verdacht zij het slachtoffer vorige week dinsdagnacht met geweld uit het huis van haar vriend hebben weggehaald.

Het slachtoffer werd vorige week dinsdagnacht aangetroffen in de ouderlijke woning samen met haar stiefvader. Deze werd onmiddellijk gearresteerd. Het slachtoffer is na behandeling in het ziekenhuis aan enkele kneuzingen op een geheim adres ondergebracht. De oom van de vrouw die later werd gearresteerd, is inmiddels weer op vrije voeten, op voorwaarde dat hij geen contact zoekt met zijn nicht.

De ontvoering zou uit eerwraak gepleegd zijn volgens de politie. De vrouw had al een tijdje een relatie met een 19-jarige jongen uit India. Omdat de vrouw uitgehuwelijkt was aan een man in Pakistan mocht zij onder geen beding samenleven of trouwen met de man uit India.