'Incestopa' misbruikte ook zijn eigen dochters

Icoon JustitieDe 63-jarige J. S. uit Emmeloord zou niet alleen zijn kleindochters maar ook zijn dochters seksueel hebben misbruikt. Dat heeft advocaat T. Meeuwis van de verdachte dinsdag gezegd.

Meeuwis verklaarde dit dinsdag na afloop van een pro-formazitting voor het hof in Leeuwarden waar het hoger beroep van S. diende. De rechtbank in Zwolle veroordeelde S. in september 2006 tot vier jaar cel en tbs met dwangverpleging voor het misbruiken van zijn twee kleindochters. Volgens Meeuwis heeft S. echter ook zijn twee dochters misbruikt. De dochters hebben echter nooit aangifte tegen hun vader gedaan. Pas na familieberaad over het misbruik van de kleinkinderen deed een aangetrouwd familielid aangifte bij de politie waarna S. werd gearresteerd.

S. heeft bekend van 2000 tot en met 2006 zijn kleindochters te hebben misbruikt. Dat gebeurde in een speciale kamer die hij op de zolder van zijn huis in Emmeloord had gebouwd. Hij filmde en fotografeerde de seks. Die afbeeldingen gebruikte hij onder meer om een kaartspel van te maken.
De opa is in september door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot vier jaar cel plus tbs met dwangverpleging voor jarenlange incest met drie kleindochtertjes. In oktober 2006 is zijn echtgenote ook al veroordeeld. De vrouw heeft niet zelf meegedaan aan de seksuele handelingen met haar kleindochters uit Emmeloord. Maar zij hield volgens justitie wel jarenlang haar mond over het misbruik door haar man.

De nieuwe zaak tegen S. wordt in augustus of september inhoudelijk behandeld.

Met dank aan YubYub voor de herschreven submit.