Loretta Schrijver verlaat RTL Nieuws

Loretta SchrijverLoretta Schrijver verhuist van RTL naar de publieke omroep MAX. De nieuwslezeres van RTL Nieuws gaat nu na de zomer het middagprogramma Max & Loretta maken. Ze volgt daarmee Catherine Keyl op, die na een eerdere rustpauze nu echt stopt met haar programma Max & Catherine.

"Ik ga met pijn in mijn hart weg. Het voelt als verraad, maar ik moet dit doen", verklaarde Loretta in een mail aan haar collega's van RTL Nieuws.

Hoofdredacteur Harm Taselaar van RTL Nieuws vindt het ontzettend jammer dat ze weggaat, "omdat ze enorm veel voor RTL Nieuws heeft betekend. Het is bijzonder prettig werken met haar, maar ik heb begrip voor haar overstap".

De presentatrice is er optimistisch over de nieuwe fase in haar loopbaan, verklaart ze op de site van Omroep MAX. "De gedrevenheid van MAX en met name van Jan Slagter trok mij over de streep. Bij MAX kan ik een nieuwe dimensie aan mijn werk toevoegen. Ik deel het interessegebied van de kijkers, tenslotte behoor ik sinds vorig jaar ook tot de vijftigers."

Met dank aan Glacier voor de submit.