Spanje vreest aanslag in Frankrijk

Icoon TerrorismeAl-Qaeda zou kunnen toeslaan in Frankrijk, nog vóór de tweede ronde van de presidentsverkiezingen op 6 mei. Dat vreest de Spaanse geheime dienst volgens de radiozender ‘Cadena Ser’. De zender zegt toegang te hebben tot geheime rapporten van de geheime dienst met betrekking tot de activiteiten van Al-Qaeda, die zijn gemaakt na de aanslagen in Algiers op 11 april.

De geheime dienst in Spanje vreest ook een terroristische islamitische aanslag van Al-Qaeda in Spanje. Men waarschuwt ook voor een mogelijke aanslag tijdens lokale verkiezingen aldaar op 27 mei, of tijdens de American Cup, die zal plaatsvinden in Valancia op 7 juli.

Al-Qaeda in Maghreb was in april al eerder actief met aanslagen Algiers, die 33 doden achterlieten en meer dan 200 gewonden had. Een terroristisch commando van de groep werd in Marokko ontmanteld. Madrid heeft alarm geslagen en zegt dat ze in de drie jaar na de islamitische aanslagen in Madrid waarbij 191 doden vielen, nooit de beveiliging heeft verlaagd tegen het islamitische terrorisme en dat het “een absolute prioriteit betreft”.