Motieven schutter Virginia nog onbekend

Icoon Buitenlands

De politie in Blacksburg Virginia tast nog in het duister over de motieven van de man die maandag een bloedbad aanrichte op de universiteit Virginia Tech. Wel beschikken de autoriteiten over goede aanwijzingen wat betreft de identiteit van de schutter

Dit meldden lokale media in de nacht van maandag op dinsdag. De man met Aziatisch uiterlijk schoot minstens dertig mensen dood alvorens de hand aan zichzelf te slaan. Mogelijk steekt hij ook achter een eerdere schietpartij op de campus waardoor twee doden vielen. Agenten zouden een tijdelijke identiteitskaart hebben gevonden die aan de man zou behoren. De identiteit van de schutter wordt vooralsnog niet bekendgemaakt.

Studenten die getuige waren van de slachting in het Norris gebouw van de universiteit gaven een gedetailleerde beschrijving van het uiterlijk van de man. ,,Hij was, zo schat ik, iets onder de 1,80 meter lang, jeugdig uiterlijk, Aziatisch wat vreemd gekleed, bijna als een padvinder. Een shirt met heel korte mouwen en een soort munitievest'', aldus studente Erin Sheehan die de aanval op haar collegebijeenkomst overleefde.

Andere studenten traden naar buiten met verhalen over hoe de man van lokaal naar lokaal trok en zijn dodelijke werk deed en over hoe mensen de schietpartij ternauwernood overleefden.

Na een serie luide knallen wilde een studente de deur sluiten. ,,Ze keek de gang in en zag de schutter. Ze deed de deur onmiddellijk dicht. Drie andere studenten barricadeerden de deur met een tafel. Een paar seconden later probeerde de schutter de deur te openen, maar mijn klasgenoten hielden hem stevig dicht. De man schoot twee keer op borsthoogte door de deur..... Daarna herlaadde hij en schoot nog een keer op de deur. De kogel bleef erin steken en hij ging verder naar de andere lokalen'', aldus Nikolas Macko die een wiskundecollege volgde.