Duurste racket ter wereld gestolen in Amsterdam

MisdaadHet beroemde Diamond Award tennisracket dat drie dagen in Nederland verbleef voor een juwelenbeurs in het Amstel Hotel in Amsterdam, is gisteravond na afloop van de beurs gestolen.

Het met 1.700 diamanten afgezette gouden tennisracket werd vanuit een vitrine in het hotel voor vervoer naar de kluis overgebracht naar een gereedstaande auto. Daar ging het mis. De rovers die zich bij de auto hadden opgesteld, vertelden dat er een vrouw kermend onder de auto lag. Hierdoor raakte een medewerker afgeleid waardoor de boeven hun slag konden slaan. Het aanwezige beveiligingspersoneel zette nog wel de achtervolging in, maar dat mocht niet baten.

Het prachtige racket met een waarde van circa een miljoen euro, is de ultieme prijs voor de tennisser die voor de derde keer binnen vijf jaar het Diamond Games Antwerpen tennistoernooi op zijn of haar naam schrijft. De enige tennisser die dat ooit lukte, is Ivan Lendl. Het nu gestolen racket is overigens een replica; maar wel een exacte, dus met dezelfde waarde.


En weg was ie


Met dank aan Kozzmic voor de submit.