FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 19 juni 2006

King's Quest III gereed

Voor iedereen die met weemoed terugdenkt aan die oude Sierra adventures is er goed nieuws: King's Quest III is af. Het gaat uiteraard niet om het origineel, die was in 1986 al af, maar een complete remake met nieuwe graphics. Aan het verhaal is niets veranderd maar de tekstinterface heeft plaatsgemaakt voor een point'n'clickversie. Ook is het spel voorzien van een soundtrack en zijn er cutscenes en portretjes tijdens gesprekken toegevoegd.
Developer Infamous Adventures heeft het spel vandaag afgerond en vrijgegeven om te downloaden (43 MB). Een mirror vind je hier.

Infamous Adventures heeft dit derde deel in de serie bewerkt omdat ze het erg jammer vonden dat het origineel op de meeste computers niet meer werkt. Ze besloten de graphics op te poetsen tot op het niveau van KQ V en VI. De Executive Producer van Infamous Adventures, Klytos: "Wij zijn gek op dit spel en we vonden dat het verhaal zelfs na twintig jaar nog actueel is en, nog belangrijker, nog steeds leuk. We wilden een nieuwe generatie spelers kennis laten maken met de klassiekers en oudere spelers die zich het origineel nog herinneren iets nieuws en speciaals laten zien. We denken dat we daarin geslaagd zijn. Laat ons weten wat je ervan vindt!"

Volgende week komt er ook nog een speechpack uit.



Origineel en remake



Eerder werden door AGD Interactive al deel I en II voorzien van nieuwe graphics. Een andere groep werk aan een onofficieel negende deel (The Silver Lining).

De FOK!Top 5's en het FOK!-elftal - Deel II

Na 32 wedstrijden zijn we alweer op de helft van het WK beland. Wie zijn volgens de FOK!-Sportcrew top, wie zijn er flop?

In vergelijking met de vorige keer zijn er een hoop veranderingen zichtbaar.

De 5 top-landen:
1. Argentinië
2. Spanje
3. Ghana
4. Australië
5. Ecuador

De 5 flop-landen:
1. Frankrijk
2. Servië en Montenegro
3. Brazilië
4. Engeland
5. Portugal

De Top 5 mooiste doelpunten

1. Cambiasso's treffer (Arg - SeM 2-0) link
2. Rosicky's eerste treffer (Tsj - VS 2-0) link
3. Torres treffer (Spa - Oek 4-0) link
4. Muntari's treffer (Gha - Tsj 2-0) link
5. Frings treffer (Dui - Cri 4-2) link


Het volgende droomelftal is samengesteld door de FOK!sport-crew

Het FOK!-WK-elftal

Doel: Kasey Keller (VS)

Verdediging: Sergio Ramos (Spa) - Carlos Puyol (Spa) - Craig Moore (Aus) - John Mensah (Gha)

Middenveld: Tomas Rosicky (Tsj) - Juan Ramon Riquelme (Arg) - Maxim Kalinichenko (Oek)

Aanval: Robin van Persie (Ned) - Fernando Torres (Spa) - Agustin Delgado (Ecu)

Coach: Dick Advocaat (Zko)

Submits!

Een kleine verzameling submits die deze week binnenkwamen. Ze krijgen geen eigen blog, maar we vinden ze wel leuk genoeg om hier te plaatsen.

Bange-Frans stuurde ons een reclamefilmpje van Sony voor Playstation 2. Het is niet meer zo'n actueel filmpje, het is nl. een commercial van vorig jaar. Het lijkt aanvankelijk op een documentaire van Discovery Channel, maar al snel wordt duidelijk dat het niet om een kudde zebras gaat, maar om een groep golfers. Het oversteken van een rivier wordt nog een heel gevaarlijk avontuur, want vijanden liggen op de loer.

Wil je ook naar je iPod luisteren terwijl je op het kleinste kamertje zit? Markofnikoff attendeerde ons op de nieuwste trend in badkamertechniek: Atech Flash Technology brengt volgende maand de iCarta uit. iCarta is compatible met alle iPods met een dock connector. Mocht je niet van de toilethouder gebruik wensen te maken, kun je dat deel van het systeem gewoon inklappen. Het bedrijf heeft maar liefst 12 maanden aan dit (inmiddels door patenten beschermde) product ontwikkeld. Wat kost ut? Adviesprijs: Slechts 99 dollars en 95 dollarcents!

We worden een beetje moe van Tom Cruise, dus dit is voorlopig echt weer even de laatste! Arctica gaf ons een linkje naar een filmpje wat veel weg heeft van een Nike commercial. Het is een spoof gemaakt door de jongens van curiousfury.com uit maart van dit jaar. Alle hardloopfragmenten uit alle Tom Cruise films achter elkaar gemonteerd. Run Tom run!

En tenslotte een stelletje good old boys die even hun Oerlikon 20mm Cannon demonstreren (met dank aan Stakkertje voor de submit). Het filmpje werd door een malloot op break.com gezet met als titel 'Custom Gun To Hunt Deer'. Meteen komen er dan allerlei verontwaardigde reacties van dierenliefhebbers. Rest assured! Dit was maar een grap-je! Dit soort wapentuig wordt alleen gebruikt tegen mensen, niet tegen dieren.

Kom jij leuke of aparte dingen tegen op internet, zet ze dan eens in de submit.

Nintendo bevestigt DS Lite diefstal

Enkele dagen geleden was er het bericht dat er een grote container gevuld met zwarte Nintendo DS handhelds was gestolen. Vandaag heeft Nintendo echter bekend gemaakt dat er een lading witte DS Lites bestemd voor de Engelse markt is gestolen en dus geen zwarte DS Lites.

Volgens de geruchten was de totale waarde van de gestolen handhelds omgerekend 1.84 miljoen euro. Nintendo wil echter geen uitspraken doen over precieze getallen en deed enkel de mededeling dat "A number of White DS Lite made for the UK market were stolen in Hong Kong. Nintendo is making every effort to ensure that there is enough product available in the UK to meet market demand at launch."

De launch van de Nintendo DS Lite in Europa is 23 juni. Het apparaat zal dan voor 150 euro in de winkels liggen.


Gezocht: Vele gestolen witte DS Lites

Spanje in slotfase langs Tunesië

Spanje heeft in Stuttgart een benauwde zege behaald in het duel tegen Tunesië. De Noord-Afrikanen stonden tot de 70e minuut met 0-1 voor, maar de Spanjaarden kwamen met 3-1 nog langszij.

Spanje begon met een goede uitgangspositie, bij winst waren ze zeker van de volgende ronde. De Zuid-Europeanen begonnen redelijk met onder andere een schot wat net langs het doel ging. Toch was het verrassend Tunesië dat als eerste gevaarlijk werd. Uit een voorzet van rechts schoot Mnari op doel, Casillas kon de eerste keer nog redden, maar in de rebound schoot Mnari onverbiddelijk de 1-0 in het dak van het doel.

Spanje drong daarna meer aan, maar kon niet meteen een echte kans ontwikkelen. Tunesië kreeg zelfs nog een vrije trap na een charge van Puyol, die met geel werd bestraft, maar deze miste doel. Spanje kon nauwelijks gevaarlijk worden, alleen uit dode spelsituaties. Zo werd de bal van de lijn gekopt door een Tunesiër na een kopbal uit een corner. Ondertussen begon het hard te regenen in Stuttgart. In het laatste kwartier waren er geen mogelijkheden voor beide ploegen, waardoor de Noord-Afrikanen na de eerste helft een opvallende voorsprong op het scorebord zagen staan.

Spanje begon de tweede helft met twee verse krachten: Fabregas en Raúl. Spanje zet meer en meer druk op de verdediging van de Tunesiërs, maar ze wisten van geen wijken. Villa, Spaans topscorer op dit WK met twee goals, werd zelfs van het veld gehaald voor Joaquin, waardoor Spanje alle wisselmogelijkheden al had gebruikt. Spanje had veel meer balbezit, maar kon dit steeds niet uitbuiten.

Twintig minuten voor tijd zette Joaquin voor op Fabregas die richting het doel schoot, maar de veertig-jarige Boumnijel kon in eerste instantie nog redding brengen. In tweede instantie kon Raúl in de verre hoek de keeper passeren, waardoor Spanje de verdiende gelijkmaker op het bord zette. Vijf minuten later stuurde Fabregas Fernando Torres in de diepte. De jonge aanvaller kwam alleen voor de keeper, deze kans liet de speler van Atlético Madrid zich niet afnamen, met buitenkant rechts schoot Torres knap de 2-1 langs de keeper.

Guemamdia leek op weg naar de onverwachte gelijkmaker, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd kreeg Torres een opgelegde kans om Tunesiërs definitief op de knieën te krijgen, maar hij verzuimde alleen tegenover de keeper. Twee minuten later kreeg Spanje nog een penalty, omdat Torres naar beneden werd getrokken door Yahia. De aanvaller nam de bal vanaf elf meter zelf, de keeper zat er nog wel aan, maar de bal verdween wel in het doel. Tunesië probeerde het nog wel, maar kon niet meer gevaarlijk worden. Door deze zege is Spanje zeker van de achtste finales, om groepswinnaar te worden volstaat een gelijkspel tegen Saudi-Arabië aanstaande vrijdag.

Opstellingen:

Spanje:Casillas, Ramos, Pablo, Puyol, Pernía, Senna (46. Fabregas), Alonso, Xavi, García (46. Raúl), Villa (56. Joaquin), Torres

Tunesië: Boumnijel, Trabelsi, Jaidi, Haggui, Ayari (57. Yahia), Bouazizi (57. Ghodhbane), Nafti, Namouchi, Mnari, Chedli (80. Guemamdia), Jaziri

Wedstrijdverloop:

Spanje 3 – 1 Tunesië

8' Mnari 0-1
71' Raúl 1-1
76' Torres 2-1
90' Torres 3-1 (p)

30’ Puyol (SPA)
32’ Ayari (TUN)
40’ Trabelsi (TUN)
70’ Jaidi (TUN)
80’ Guemamdia (TUN)
85’ Jaziri (TUN)
89’ Fabregas (SPA)
90+4’ Mnari (TUN)

Arbiter: Carlos Simon (Bra)

Toeschouwers: 52.000

Stand groep H:

#GP+-
1.Spanje2671
2.Oekraïne2344
3.Tunesië2135
4.Saudi-Arabië2126

WK 2006: Uitslag Spanje - Tunesië

Icoon WK 2006Spanje staat in de achtste finales van het WK Voetbal. La Selección versloeg Tunesië met 3-1.

Spanje startte veelbelovend en ging op jacht naar een vroege treffer. Het was echter Tunesië dat al in de achtste minuut toesloeg. Joahar Mnari klopte Iker Casillas in twee instanties. De Noord-Afrikaanse equipe trok zich hierop terug en stichtte gevaar via enkele counters, waarin ook Hatem Trabelsi een hoofdrol speelde. Spanje kreeg vele corners en vrije trappen, maar Tunesië haalde de rust met een voorsprong.

Aan het begin van de tweede helft leek een sensatie in de lucht te hangen. Spanje kon maar geen opening forceren. Dankzij invaller Raúl wist Spanje in de 72e minuut alsnog gelijk te maken, waarna even later Fernando Torres tekende voor de 2-1. Torres legde in blessuretijd de eindstand vast door een strafschop binnen te schieten. El Niño is nu met drie goals topscorer van het WK. Een uitgebreid wedstrijdverslag lees je op de WK-site van FOK!

Eerder op de avond overklaste Oekraïne het kwaliteitsarme Saoedi-Arabië: 4-0. In een rechtstreeks duel zullen Oekraïne en Tunesië vrijdag uitmaken wie met Spanje deze poule overleeft, al is Saoedi-Arabië mathematisch gezien nog in de race.


Stand groep H:
1.Spanje** 2-6 (7-1)
2.Oekraïne 2-3 (4-4)
3.Tunesië 2-1 (3-5)
4.Saoedi-Arabië 2-1 (2-6)


Automobilist rijdt meerdere malen op stel in

Icoon MisdaadEen winkelend stel is in Vollenhove afgelopen vrijdag meerdere malen bijna aangereden door een nog onbekende man. De automobilist kwam het paar rond half twee 's middags tegemoet in een donkere auto. Omdat hij daarbij met grote snelheid reed, gebaarde de mannelijke helft van het stel dat het wel wat rustiger mocht. De automobilist was hier blijkbaar niet van gediend, want korte tijd later kwam hij hen weer met zijn auto tegemoet en reed met een flinke vaart op hen in.

Een directe botsing kon voorkomen worden doordat beiden tijdig opzij sprongen. De man gebaarde vervolgens opnieuw naar de bestuurder dat diens rijstijl hem niet aanstond. De automobilist stopte vervolgens zijn auto en reed achteruit nogmaals op het stel in. Voor de tweede maal konden beiden de auto ternauwernood ontwijken. Na een woordenwisseling ging de bestuurder van de auto er uiteindelijk vandoor.

De politie is nog op zoek naar de man. Het gaat om een stevig gebouwde, blanke man van rond de 30 jaar met een kalend hoofd.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

'Rechtspraak moet door niet-juristen'

Icoon JustitieEen kamermeerderheid vindt dat in rechtszaken niet alleen beroepsrechters, maar ook leken moeten meebeslissen over het vonnis. De PvdA, de VVD en de LPF denken hiermee de kwaliteit van de rechtspraak te vergroten. Nu worden grotere strafzaken nog beoordeeld door drie rechters, die natuurlijk een juridische opleiding gehad hebben. Als in dit soort zaken, met een meervoudige strafkamer, één van de rechters vervangen wordt door iemand die juist niet voor het vak opgeleid is, denken ze dat die persoon als 'breekijzer' kan fungeren tussen de juristen.

Frans Weekers (VVD) vertelt dat hij vindt dat rechters "te veel opgesloten [zitten] in hun wetboek. Het is goed om zaken anders te bekijken." Ook hoopt hij dat rechters nu hun vonnis beter zullen motiveren, zodat de leek die meebeslist het ook snapt.

Opmerkelijk is dat Nederland nu het enige land in Europa is dat géén lekenrechtspraak toestaat. Wel kunnen er rechter-plaatsvervangers benoemd worden in plaats van rechters, maar dat moeten wel mensen zijn met een juridische opleiding. De VVD en de PvdA willen die eis voor die opleiding nu laten vervallen. Weekers en Wolfsen (PvdA) zullen op korte termijn een amendement indienen voor bespreking in de Tweede Kamer.

Joost Eerdmans (LPF) is blij met het voorstel, maar vindt het lang niet ver genoeg gaan. Rechter-plaatsvervangers worden namelijk benoemd door wat hij de "elite" noemt. "Wie zegt me dat slagers en bakkers straks mogen meepraten, met hun gezonde verstand?"

AZ weet niets van interesse in Dudek

AZ ontkent de geruchten dat men in Alkmaar geïnteresseerd is in Dudek. In de Britse krant Daily Mirror stond een bericht dat Liverpool een bod van AZ voor Dudek geaccepteerd had. Wel zijn de Alkmaarders op zoek naar een nieuwe doelman.

Technisch directeur Marcel Brands heeft dit gemeld op RTV Noord-Holland. Na het vertrek van Theo Zwarthoed naar Excelsior, wil AZ binnen twee weken een nieuwe sluitpost presenteren. Dit zal echter niet Jerzy Dudek worden, die bij Liverpool niet meer tot de vaste keus behoort. Serieuze interesse van AZ bestaat er wel voor Bruno Fernandes. De Braziliaanse keeper staat in zijn land bekend als een uitermate talentvolle sluitpost.

Tekken en Ninja Game

Tekken, wie kent het niet. Het begon op de arcadekasten, later werd het spel ook beschikbaar voor de Playstation consoles. Het doel is om het levensbalkje van de andere speler leeg te maken door hem rake klappen uit te delen.
De mensen in het volgende filmpje, spelen het computerspelletje echter na, waarna er met de computer, Tekken-effecten zijn bijgeplaatst. Grappig om te zien.

En heb je na het vorige filmpje zin om jouw vechtkunsten te laten zien? Speel dit spelletje dan maar uit! Ninja Rinseout Mijn eindoordeel: Awfull

Met dank aan Cha0s en most_wanted voor de submits!

Fransman gedood door circusolifant

Icoon OpmerkelijkIn het Zuid-Franse Sorgues, niet ver van Avignon, heeft een circusolifant afgelopen maandag een 55-jarige man doodgetrapt. Om onbekende redenen was de ongelukkige het verblijf van de kolos binnengedrongen.

De dikhuid was hier zeer duidelijk niet van gediend en ging met zijn volle gewicht op de borstkas van de man staan. De indringer overleefde deze aanval niet.

Met dank aan TechXP voor de submit.

Zuid-Limburg kampt met wateroverlast

Icoon WeerAfgelopen middag hebben hevige onweersbuien in de voormalige westelijke mijnstreek rond Sittard-Geleen voor veel problemen gezorgd. Door de hevige regenval ontstond er veel wateroverlast. Meldingen die bij de brandweer binnenkwamen varieerden van ondergelopen kelders tot blank staande wegen.

In praktisch een halfuur tijd, tussen 15:15 uur en 15:45 uur, kwamen er tientallen meldingen bij de brandweer binnen. Tussen Sittard en Geleen kwam de tunnel op de rijksweg onder water te staan. Die moest hierdoor tijdelijk worden afgesloten voor al het verkeer. Ook in de nabije omgeving van Maastricht werd de brandweer belast met veel pompwerk door de regenval.

Kinderen vinden dode man in auto Rotterdam

Icoon PolitieIn Rotterdam-Zuid hebben twee jonge kinderen het levenloze lichaam van een nog onbekende man gevonden. Het lichaam van de man bevond zich in een auto. De politie denkt tot nu toe dat de man is neergeschoten, van de daders ontbreekt op dit moment nog elk spoor. De auto werd gevonden tussen een bouwplaats en een park.

Het slachtoffer werd rond 18:45 uur gevonden aan de Endenburg, een straat in een woonwijk. De kinderen hebben drie mannen bij het geparkeerde voertuig zien weglopen. De mogelijke verdachten worden gezocht door de politie.

Een speciaal team van de politie heeft zich ontfermd over de kinderen, zij worden momenteel verhoord. De recherche heeft een technisch onderzoek gestart. Over de identiteit van het slachtoffer is ook nog niets bekend.

Kahn mogelijk geen reserve door duimblessure

Reservedoelman Oliver Kahn neemt mogelijk geen plaats op de reservebank tijdens de laatste groepswedstrijd tegen Ecuador. De doelman blesseerde zich tijdens de zaterdagtraining aan de duim.

Lukas Podolski haalde verwoestend uit, waarna Kahn de bal vol op zijn duim kreeg. Gisteren onderging de keeper van Bayern München een onderzoek in het ziekenhuis. Daar werd geen breuk geconstateerd. Uit voorzorg is de kans toch aanwezig, dat Kahn niet als reservedoelman achter Jens Lehmann op de bank plaats zal nemen.


Oliver Kahn heeft het naar zijn zin op de reservebank

Godallejezus

Hier zit ik dan, zwetend en knikkende knieen. Vooral de piep in mijn oren is ondraaglijk. Het is woensdagnacht, 1:06. Op het moment hoor ik een donder richting het oosten rollen en ergens in vanuit het westen hoor ik wat sirenes naderen. Ik ben blij dat ik nog leef. De adrenaline giert door mijn lijf en mijn hart klopt 140 keer per minuut in mijn keel. Een kleine 20 minuten geleden kreeg ik een schok van moeder natuur. Ik leunde wat uit mijn raam, met mijn knieen op bed. Een letterlijke flits later lag ik twee meter verderop in mijn kamer. Getroffen door de bliksem. Indirect welteverstaan, anders had ik hier niet gezeten. Maar een flinke klap was het. Inmiddels heb ik de zwaailichten zien stoppen bij een van de eerste huizen in een straat die haaks op het mijne staat. Zal ik er even heen lopen? Slapen kan ik toch niet. Nee, dat is nergens goed voor. Maar misschien dat ik even na kan laten gaan of het met mij allemaal wel in orde is. Mijn hart klopt namelijk nog steeds met 140 in mijn keel.
Van de onweersbui is bijna niets meer te merken. De moordende klanken van moeder natuur zijn slechts een tromgeroffel in de verte. Ik zit hier, levend en wel, niet eens gewond. Integendeel: dit soort dingen maken mij sterk. Doen mij bewegen te genieten van het leven. Want voor je het weet..

Wordt vervolgd.

Met dank aan Tobbes voor de submit

Nederlandse horror/comedy op z'n best

Van de makers van 'Angry Killer Person Man' is eindelijk de nieuwe film af:

DAS KUHNPERIMENT
'6 proefpersonen, 2 professors, 1 mysterieus artefact en 40 liter ketchup!'

De film is een nederlandstalig komisch horror-emo-drama en duurt ongeveer 40 minuten.Geen tijd? Kijk anders eerst de trailer.

Beschrijving van de film:

We have all heard the stories the government told us about the most gruesome experiment ever conducted in the history of mankind. We can tell you… they were lies. We know what happened during those two horrible weeks in 1996 and this day we’ve come here to face you with the truth. It isn’t pretty, but it has to be told…

This accurate reconstruction shows the horrors and monstrosities that six test subjects had to face during…Das Kuhnperiment!

Met dank aan voor de submit

Van Basten treedt aan met half B-elftal

De training van Oranje had vandaag een besloten karakter. Toch kon gegist worden wat de vermoedelijke opstelling tegen Argentinië gaat worden. Deze zal een mengeling zijn van de basiself tot nu toe en een aantal nieuwe spelers.

In het doel zal Edwin van der Sar plaats nemen, die dan samen met Frank de Boer recordinternational zal worden. De verdediging ondergaat in vergelijking met vorige wedstrijden de grootste metamorfose. Van links naar rechts zullen waarschijnlijk staan: Tim de Cler, Andre Ooijer, Khalid Boulahrouz en Kew Jaliens. Ondanks een gele kaart zal Boulahrouz toch zijn opwachting maken in de basis. Ooijer is de enige verdediger die alle groepsduels vanaf de eerste minuut zal spelen.

Het middenveld zal waarschijnlijk bezet worden door Rafael van der Vaart, Philip Cocu en Wesley Sneijder. Voor Van der Vaart, die kampte met een lichte blessure, zal het ook de eerste keer zijn dat hij in de basis start. De aanval zal verzorgd worden door Robin van Persie als linksbuiten, Ruud van Nistelrooij in de spits en Dirk Kuyt op rechts. De plaats van Arjen Robben, die een gele kaart kreeg tijdens de wedstrijd tegen Ivoorkust, wordt opgevuld door Van Persie, waardoor er aan de rechterkant plaats vrij is voor Kuyt.

Roux: "Iedereen aan de doping"

Oud-wielrenner Laurent Roux heeft voor de rechtbank van Bordeaux verklaard dat iedereen doping gebruikte in de jaren 90. De 33-jarige Fransman zei dit in een rechtszaak, waarbij hij zichzelf moest verantwoorden voor handel in dopingproducten.

"Epo, groeihormoon, cortisonen... Ik heb alles gebruikt wat destijds gangbaar was in het peloton", aldus Roux. In zijn loopbaan reed hij voor ploegen als Casino, Jean de la Tour en ook het Nederlandse TVM. Roux gaat verder: "De allergrootsten gebruikten dingen die ik me met mijn salaris niet kon permitteren. Ze lieten zich synthetische hemoglobine toedienen en ondergingen bloedtransfusies, zaken waarmee ik me nooit heb ingelaten."

In 1998 barstte uiteindelijk de dopingbom, toen de Franse Festina-ploeg uit de Tour werd gezet, nadat verzorger Willy Voet betrapt werd op het bezit van dopingproducten. De verklaring voor het grijpen naar de doping zoekt Laurent Roux bij de druk, die sponsors en ploegleiders op de coureurs legden, om goed te blijven presteren. Roux legt uit dat Franse renners in de jaren 90 aan artsen vroegen al het mogelijke te doen, om de concurrentiestrijd met de buitenlandse renners niet te verliezen.

Davenport niet op Wimbledon

Lindsay Davenport mist Wimbledon. De winnares van 1999 blijkt nog niet hersteld van haar voortslepende rugblessure.

Davenport verloor afgelopen jaar een thriller van een finale tegen Venus Williams: 6-4, 6-7, 7-9. In die wedstrijd liep ze echter ook een kwetsuur op aan haar onderrug, hetgeen haar tot op de dag van vandaag parten speelt. Op de wereldranglijst is de Amerikaanse inmiddels gezakt naar de zesde plaats, maar door haar afmelding voor Wimbledon zal ze buiten de top tien vallen.

Valkyrie Profile 2 screens

Er zijn wat screens van de game Valkyrie Profile 2 verschenen. De screens laten twee characters zien die van groot belang zijn in de game.
Valkyrie Profile 2 zal wat dieper ingaan op de geschiedenis van de characters te zien in de screens en ook zal de speler wat meer uitleg gaan krijgen over de geschiedenis van het Valkyrie Profile verhaal.

Valkyrie Profile 2 ligt over 3 dagen al in de Japanse winkels, de US-release zal volgen in september en hopelijk mogen we enkele maanden daarna deze game verwachten in Europa.



Oekraïne ruim langs Saoedi-Arabië

In Hamburg trapten om zes uur Oekraïne en Saoedi-Arabië af voor hun tweede wedstrijd in poule H. Oekraïne had geen enkele moeite met het zwak spelende Saoedi-Arabië. De ploeg van trainer Oleg Blokhin won uiteindelijk met 0-4.

Oekraïne kampte voorafgaand aan de wedstrijd met een waslijst aan blessures; Vladimir Jezerski, Dmytro Chigrynskiy en Andrei Vorobei deden niet mee. De Arabieren verkeerden in de luxe van een volledig fitte selectie. Toch moest Mohammad Al-Shalhoub het duel aan zich voorbij laten gaan wegens de begrafenis van zijn moeder.

In de eerste helft was het betere spel duidelijk voor Oekraïne. Al in de vierde minuut kwam Oekraïne op een 0-1 voorsprong. Vanuit een corner wist Andrei Rusol de bal achter de Saoedische doelman Mabrouk Zaid te koppen. Niet lang daarna kreeg Redha Tukar een goede kans op de gelijkmaker maar zijn schot ging over. Voor de ploeg uit het Midden-Oosten was dit ook het laatste wapenfeit in de eerste helft, Oekraïne domineerde vanaf dit punt de wedstrijd met veel goede kansen op de 0-2. Andrei Shevchenko was dicht bij de 2-0 na weer een corner. Dokhi redde echter op de kopbal van de Chelsea-spits. De rebound was niet aan Gusev besteed, hij schoot hoog over. Uiteindelijk kreeg Oekraïne toch het verdiende tweede doelpunt, in de 36e minuut is het Rebrov die schitterend het net wist te vinden. Vanaf zo’n 25 meter was keeper Zaid kansloos, temeer omdat hij uitgleed op het natte gras. Iets waar veel meer spelers van Saoedi-Arabië last van hadden..

De tweede helft begon waar de eerste helft was geëindigd, Oekraïne was weer de betere ploeg. Na slechts 45 seconden gespeeld te hebben stond het al 0-3. Andrei Shevchenko scoorde vanuit een vrije trap zijn eerste doelpunt op dit WK.


Shevchenko na de 0-3

De oefenmeester van Saoedi-Arabië kreeg door dat het zo niet verder kon. Een dubbele wissel was het gevolg. Middenvelder Mohammed Ameen moest het veld verlaten, net als verdediger Ahmed Dokhi. Hun vervangers, respectievelijk aanvaller MalekAl Hawsawi en verdediger Abdulaziz Khathran, kwamen in het veld om het tij te keren. Dit voorkwam echter niet de vierde goal van de Oekraïners. In de 84e minuut scoorde Maksym Kalinichenko op aangeven van Shevchenko.

Kort na de goal mocht Shevchenko gaan douchen, zijn plaats werd ingenomen door Artem Milevskiy. Hij speelde afgelopen zomer nog op het EK onder-21 en maakte vandaag zijn debuut in de hoofdmacht. Uiteindelijk won Oekraine zeer gemakkelijk met 4-0 en is het verlies tegen Spanje ongedaan gemaakt wat doelcijfers betrof.

Opstellingen:

Saoedi-Arabië:Zaid; Dokhi (55’-Khathran), Tukar, al-Montashari, al-Ghamdi; Ameen (55’-Al Hawsawi), Noor (77’-Al Jaber), Sulimani, Kariri, Aziz; al-Kahtani.

Oekraine: Shovkovskyi; Nesmachnyi, Sviderskyi, Rusol, Tymoschuk; Gusev, Shelayev, Kalinichenko, Rebrov (71’-Rotan); Shevchenko (86’ – Milevskiy), Voronin (79’-Gusin) .

Wedstrijdverloop:

Saoedi-Arabië 0 – 4 Oekraïne

4’ Rusol 0-1
36’ Rebrov 0-2
46’Shevchenko 0-3
84’ Kalinichenko 0-4

22’ Nesmachnyi (OEK)
41’ Dohki(SAD)
57’Al Ghamdi (SAD)
73’ Kariri (SAD)
77’ Kalinichenko (OEK)
89’Sviderskyi (OEK)


Arbiter: Graham Poll(Gbr)

Toeschouwers: 50.000

** = geschorst voor laatste pouleduel

FOK!radio: Sugababes gaat de strijd aan met Partyflock

FOK!RadioVoor de mensen die meteen willen luisteren: Klik hier.

Bijna niemand heeft het gemerkt, maar in alle stilte is Sugababes.nl afgelopen week een nieuwe profielensite gestart. De nieuwe community richt zich op jongeren vanaf 18 jaar en ouder en draait om 'alles wat te maken heeft met uitgaan'. Is dit een concurrent voor Partyflock? Voor forums als FOK! of ook voor het eigen Sugababes.nl en Superdudes.nl? En waarom starten ze nu met deze nieuwe site? Profielensites zijn er toch al genoeg? En waarom in alle stilte? Vragen die we vanavond beantwoord krijgen. Want de marketing manager van Sugababes, een site die voor zeventig procent in handen is van De Telegraaf, komt langs en geeft uitleg. En toevallig heeft diegene ook nog wat met FOK! te maken... Het begint vanavond om 20:00 uur.

En afgelopen week werd ook Miss Sugababes verkozen. Dus daar kunnen we het ook nog eens over hebben.

Verder legt Blinky weer een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending en hoor je Yvonne en Nikky. Met hen hebben we genoeg te bespreken, want gisteren en at iemand een sok op en waren we allemaal getuigen van een relatie die stuk ging, waarbij een van de twee ook nog eens een schuld van een paar honderd euro heeft.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradiolive. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is.

Nieuw is de stream via AAC+. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat je met lage bandbreedte toch nog goede kwaliteit kunt horen. Het enige wat je nodig hebt is een recente versie van Winamp! Ook Realplayer speelt AAC+ af. Probeer het zelf door hier te klikken.

Hieronder vind je de overige directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player33 kbps64 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


Zelf ook wat te melden? Bel ons dan op 084-8375761. Dan krijg je een antwoordapparaat waarop je iets kunt inspreken. Dus wil je iemand verrot schelden, een huwelijksaanzoek doen, een plaatje aanvragen, je ban bespreken of je liefde voor gr8w8 uitspreken? Bel ons dan op 084-8375761, dan laten wij het weer in de uitzending horen!

Terug luisteren?
Alle uitzendingen van FOK!radio zijn terug te luisteren. Soms als podcast, maar meestal als stream. Meer hierover kun je hier lezen.

Veel luisterplezier!

Pink krijgt een tepelpiercing

Nippelgate heeft nogal wat los gemaakt. Stel je toch eens voor, een ontblote borst zomaar op televisie. Daar moet een stokje voor gestoken worden en men mag nu een boete verwachten tot een hoogte van 325.000 dollar als er weer onfatsoenlijk gedrag uitgezonden wordt.

Pink, maakt zich daar niet druk over. Zij heeft haar borst inmiddels versiert met wat ijzerwerk en we kijken uit naar haar optreden in een nationaal uitgezonden show. Een voorproefje kregen we van Danny via de submit

WK 2006: Uitslag Saoedie-Arabië - Oekraïne

Icoon WK 2006Oekraïne heeft op makkelijke wijze Saoedi-Arabië verslagen op het WK Voetbal. In een druilerig Hamburg werd het 0-4 tussen de twee ploegen uit Groep H. Voor Saoedi-Arabië is het hierdoor bijna onmogelijk geworden om de achtste finales van het toernooi nog te bereiken.

De andere wedstrijd in Groep H wordt vanavond om 21.00u gespeeld, als Spanje en Tunesië elkaar ontmoeten in Stuttgart.

Een volledig wedstrijdverslag lees je op de WK-site van FOK!

Borgetti mist ook Portugal

Mexico zal het woensdag tegen Portugal opnieuw moeten stellen zonder Jared Borgetti. De 32-jarige aanvalsleider ondervindt nog te veel hinder van een achillespeesblessure.

”Ik zie geen kans dat hij tegen Portugal kan spelen”, liet conditietrainer Milton Graniolatti weten. ”We hopen dat hij tegen het einde van de week weer fit is en in de tweede ronde van het WK weer inzetbaar.”

Borgetti liep zijn kwetsuur op tijdens het openingsduel tegen Iran. Na 52 minuten liet hij zich vervangen door Fonseca. Mexico miste tegen Angola (0-0) duidelijk de stootkracht van Borgetti. De ploeg van Ricardo Lavolpe heeft nog één punt nodig om zich te verzekeren van de laatste zestien, voor de vierde maal achtereen.

Doodbidbedreiging voor postbus God

BizarEen orthodoxe gelovige heeft aan kunstenaar Johan van der Dong laten weten dat hij hem dood gaat bidden. Van der Dong onderhoudt postbus 10 in Grijpskerk, de postbus van God. De box is bedoeld voor brieven die mensen aan God willen richten. Ze worden niet gelezen maar bewaard in een geheime doos. Tot nog toe ontving hij al meer dan vijftig brieven.

De kunstenaar zegt geen aangifte te zullen doen wegens het voornemen tot doodbidden. Wel heeft hij aan de schrijver van de doodbidbrief laten weten niet gediend te zijn van dergelijke schrijfsels. Mocht Van der Dong nieuwe bedreigingen ontvangen, stapt hij wél naar de politie.

Het is overigens onbekend welke Bijbelse citaten de dreiger wil gaan gebruiken bij het doodbidden.

Brieven voor God werden vroeger door de PTT doorgestuurd naar de Evangelische Omroep. Hier lazen medewerkers de brieven en werden gebeden gehouden voor de afzenders.

Engeland zonder Neville, Gerrard

Gary Neville mist ook het laatste groepsduel van Engeland. De rechtsback kampt met een kuitblessure. Bondscoach Eriksson zal Steven Gerrard en Peter Crouch niet opstellen omdat beiden al tegen een gele kaart opliepen.

Neville deed ook al niet mee tegen Trinidad en Tobago (2-0) en heeft sindsdien nog niet deelgenomen aan de groepstraining. Engeland zal starten met het spitsenkoppel Owen/Rooney, een duo waar Eriksson veel van verwacht. ”Ik hoop dat ze de vorm van hun gouden dagen benaderen.” De Zweedse bondscoach maakt zich geen zorgen meer over Rooney: ”Hij kan meer dan 45 minuten aan en daarom begint hij in de basis. We moeten niet vergeten dat hij lange tijd niet speelde, maar binnen heel korte tijd zal hij weer 100 procent zijn.”

Engeland is al zeker van de achtste finales en heeft aan één punt voldoende om de groepswinst op te eisen. Zweden moet minimaal gelijkspelen om in het toernooi te blijven.


Vermoedelijke opstellingen:

Zweden Isaksson, Mellberg, Lucic, Edman, Linderoth, Alexandersson, Ljungberg, Wilhelmsson, Källström, Allbäck, Larsson.

Engeland Robinson, Carragher, Ferdinand, Terry, Cole, Beckham, Lampard, Hargreaves, Cole, Owen, Rooney.

Loodgieter te duur? Hoezo?

Al meer dan een jaar heeft FOK! een Klussen en Wonen forum. Allerhande tips kan je hier vinden, bijvoorbeeld hoe je de blauwe draadjes en de bruine draadjes aan moet sluiten om het lampje weer te kunnen laten branden.

Een lekkende kraan is vaak zelf te verhelpen. Maar als je twee linker handen hebt, dan kan je het beter aan een professional over laten. Alhoewel.

Met dank aan Dannytjeuh voor de submit die grafisch ook nog eens erg goed in elkaar zit.

Tankink, De Jongh naar Tour

Quick-Step reist met twee Nederlanders af naar Straatsburg, waar op 1 juli het startschot klinkt voor de 93e Tour de France. Bram Tankink en Steven de Jongh zullen kopman Tom Boonen bijstaan in de Grande Boucle.

Tankink debuteerde afgelopen jaar verdienstelijk in de Ronde van Frankrijk en was in de slotweek nog dicht bij etappewinst. Voor De Jongh wordt het ondanks zijn 32 jaar ‘pas’ zijn tweede Tour en eerste sinds 2001. In een eerder stadium viel Servais Knaven al af. Quick-Step hoopt niet alleen een rol te spelen in de massasprints, getuige de selectie van José Rujano en Juan-Manuel Garate.

De selectie:
Steven de Jongh (Ned), Bram Tankink (Ned), Filippo Pozzato (Ita), Matteo Tosatto (Ita), Juan-Manuel Garate (Spa), José Rujano (Ven), Tom Boonen (Bel), Wilfried Cretskens (Bel), Cedric Vasseur (Fra)

Walvisvangst blijft verboden

Walvis Een meerderheid van de lidstaten van de Internationale Walviscommissie (IWC) op St. Kitts heeft zich uitgesproken voor hervatting van de commerciële walvisvangst. Toch blijft de walvisvangst verboden, omdat driekwart van de lidstaten in moet stemmen om de walvisvangst weer te hervatten.

33 landen stemden voor, 32 tegen en er was één onthouding. Het is niet echt duidelijk wat de implicatie van de stemming is. Het vangstbeleid wordt namelijk niet gewijzigd. Waarnemers stellen dat de uitslag vooral duidt op een verschuiving binnen de IWC ten gunste van de commerciële walvisvaart. Het is dus een symbolische overwinning voor walvisjagers, maar heeft feitelijk weinig invloed.

Japan, Noorwegen en IJsland zijn onder andere voor het hervatten van de walvisvangst. Officieel is het vangen van walvissen niet meer toegestaan, maar Japan en IJsland vangen ze wel nog steeds in naam van de wetenschap. Japan vindt dat de landen die hiertegen zijn zich teveel laten leiden door emoties.

Sluiter verder in Rosmalen

Raemon Sluiter heeft zich, met enige moeite, gekwalificeerd voor de tweede ronde van de Ordina Open in ’s Hertogenbosch.

Sluiter rekende na een stroeve start af met Robin Vik: 1-6, 6-3 en 6-2. Ondanks zijn geringe ervaring op gras, snelde Vik naar een 0-5 voorsprong. Pas vanaf dat moment begon Sluiter beter te spelen. Te laat om de eerste set te winnen, maar ruimschoots op tijd om daarna alles recht te trekken. ”Ik startte niet goed, nee. Vik zat er meteen goed op. Vanaf het begin van de tweede set kon ik goed met hem mee. Het publiek kwam ook wat losser en daarna heb ik niets meer weggegeven”, zei Sluiter.

In de tweede ronde treft Sluiter, die de kwalificaties voor Wimbledon liet schieten voor de Ordina Open, Mario Ancic of de nummer 439 van de wereld, Qureshi.

ADO-fans verstoren proces Ajax-hooligans

JustitieTijdens de eerste dag van het proces tegen de 17 Ajax-hooligans die in februari het ADO-supportershome bestormden, hebben supporters van ADO-Den Haag er een puinzooi van gemaakt. De Haagse rechtbank is hun gedrag meteen al zo beu, dat ze de volgende dagen niet meer welkom zijn in de rechtbank.

De ADO-fans wilden kijken bij de rechtszaken tegen de Ajax-aanhangers. Ze begonnen volgens de rechtbank echter schermutselingen met fans van de Amsterdamse club. De ADO-fans hielden zich ook niet stil op de publieke tribune, hetgeen wel verplicht is. Ze leverden hardop commentaar op dingen die de verdachten zeiden. Alleen ADO-fans die slachtoffer waren van de bestorming zijn nog welkom in de rechtbank als benadeelde partij.

Eisen
Vandaag werden er meteen al forse straffen geëist tegen enkele Ajax-hooligans. Zo hoorde de 23-jarige Culemborger R. S. 4 jaar cel tegen zich eisen waarvan een half jaar voorwaardelijk. Volgens de ten laste legging heeft hij zich bezondigd aan poging tot doodslag, brandstichting, poging tot zware mishandeling, openlijk geweld en deelname aan een criminele organisatie. Hij was één van de Ajax-aanhangers die met onder meer messen en knuppels het ADO-honk aanviel en brand stichtte.

Een minderjarige verdachte hoorde 4 jaar, waarvan een jaar voorwaardelijk, eisen. Twee meerderjarige medeverdachten van S. hoorden óók 4 jaar waarvan een deel voorwaardelijk eisen. Een vijfde verdachte moet, als het aan de officier van justitie ligt, 2 jaar de cel in, waarvan een half jaar voorwaardelijk.

De overige verdachten komen de komende dagen voor de rechter.

Drukke avondspits door komst Robbie Williams

Icoon FileDoor de komst van Robbie Williams zullen aanstaande woensdag en donderdag de wegen rond Amsterdam drukker zijn dan normaal. Dat voorspelt de ANWB vandaag. Vanaf woensdagavond staat 's werelds beste entertainer vier dagen lang op het podium in een uitverkochte Arena. Omdat het voorprogramma al om 18.30 uur begint, zullen vele fans in de drukke avondspits terecht komen. Het betreft de wegen A1, A2, A9 en A10-Zuid. De ANWB raad de Williams-fans aan met het openbaar vervoer te reizen.

Robbie Williams staat naast woensdag en donderdag, ook zaterdag en zondag in het voetbalstadion van Ajax. De ANWB verwacht ook op die dagen extra verkeer. De Britste popzanger kwam vanmiddag aan in Amsterdam. Bij hotel The Grand, waar hij verblijft, stonden veel uitzinnige fans hem op te wachten.

Verder zorgen de TT in Assen, Parkpop in Den Haag en de Bataviadagen in Lelystad voor extra belasting van het asfalt dit weekeinde.

Student geeft expres foute antwoorden

Icoon Onderwijs De Turkse student Sefa Boyar heeft geprobeerd om alleen maar foute antwoorden te geven bij een toelatingsexamen voor een Turkse universiteit. Hij wilde hiermee protesteren tegen het toelatingsexamen, dat volgens hem te zwaar is. Jaarlijks moeten tienduizenden aankomende studenten het toelatingsexamen afleggen.

Hij heeft de stof voor het examen wel heel goed geleerd. "Ik moest weten wat de goede antwoorden waren, anders kon ik de foute niet aankruisen". De uitslag van het examen is nog niet bekend, maar Boyar heeft goede hoop geen enkel antwoord goed te hebben. "Ik denk dat ik een heel goede kans heb om nul goede antwoorden te hebben gegeven". Hoe Boyar zijn droom, ingenieur worden, wil verwezenlijken is niet bekend.

Pfister: "Team heeft er mooie show van gemaakt"

"We kunnen niet blij zijn, maar het team is hier om te leren en ze hebben er een mooie show van gemaakt". Dat waren de woorden van de Togolese bondscoach Otto Pfister na de 2-0 nederlaag tegen Zwitserland.

"De Zwitsers kregen niet veel kansen, maar ze gingen er wel beter mee om", verklaarde Pfister. "Het was echter wel ongelooflijk dat we geen penalty kregen toen Adebayor werd neergehaald."

Spits Alex Frei, die in de zeventiende minuut van de eerste helft het eerste doelpunt voor Zwitserland scoorde, was na afloop vooral opgelucht. "Togo heeft een sterk team met erg goede spelers. In de rust zei de coach dat we nog een keer moesten scoren, omdat we dan genoeg hebben aan een gelijkspel tegen Zuid-Korea. Dat is mooi gelukt."


Otto Pfister in actie

Man overleeft zelfmoordpoging van 11 hoog

Icoon Binnenlands Een 29-jarige man die vanmorgen van een torenflat is gesprongen, heeft de val van 11 hoog overleefd. De bomen hebben de val gebroken. De sprong gebeurde in de wijk Paauwenburg in de Zeeuwse stad Vlissingen.

De man is met een traumahelikopter naar het ziekenhuis in het Belgische Brugge gebracht. Hoe erg de verwondingen zijn is niet bekend. De politie heeft onderzoek gedaan naar het incident, maar heeft geen strafbare feiten kunnen vinden. De motieven van de man zijn niet bekend.

Nijmegen
In Nijmegen heeft zich ook een zelfmoordincident voorgedaan. Een 31-jarige vrouw sprong vanmorgen van de Donjon-toren en viel tussen klanten van de markt die iets verderop stond. Veel mensen hebben de vrouw dus zien vallen.

De vrouw is ernstig gewond geraakt. Ook hier is het motief van de vrouw onduidelijk. De toren is vandaag voor de rest van de dag gesloten geweest omdat de medewerkers nogal aangeslagen waren van het incident. Morgen gaat het weer open.

Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Man steekt 84 autobanden lek

Icoon Misdaad De Brabantse politie heeft vandaag in Oss een 46-jarige man gearresteerd die in de nacht van zondag op maandag 84 autobanden lek heeft gestoken. Getuigen hadden de politie gewaarschuwd en een signalement van de man gegeven. Op basis van dat signalement kon de man aangehouden worden.

De politie wil in verband met het onderzoek niet aangeven hoe de man te werk is gegaan of welk voorwerp hij gebruikt heeft. "Maar hij heeft zeker geen punaise gebruikt", zegt een woordvoerder van de politie. Het lijkt erop dat de man volstrekt willekeurig te werk is gegaan.

Eind mei en begin deze maand werden in Oss ook al de banden van tientallen auto's lek gestoken. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de incidenten.

Ghana wil protest aantekenen

Ghana wil protest aantekenen tegen de gele kaart die Asamoah Gyan in de wedstrijd tegen Tsjechië kreeg voor het te snel nemen van een strafschop. De gele kaart was zijn tweede, waardoor hij de beslissende groepswedstrijd aankomende donderdag tegen de Verenigde Staten moet missen.

Na de winst op de Tsjechen is Ghana nog kansrijk voor een plaats in de achtste finales. Met zijn eerste poging trof Gyan overigens doel, maar hij moest de penalty opnieuw nemen en schoot toen op de paal. De aanvaller van Ghana verklaarde een fluitsignaal te hebben gehoord. Doelman Cech van Tsjechïe bevestigde tegenover arbiter Elizondo die lezing. De teamofficials van Ghana werken inmiddels aan het beroep. "Op zeer korte termijn beslissen we hierover”, aldus teamcoördinator Anthony Baffoe.

Krstajic stopt als international

Mladen Krstajic is na het WK-duel tegen Ivoorkust international af. De 32-jarige verdediger van Servië & Montenegro wil ruimte maken voor de nieuwe generatie.

”Eigenlijk had ik gepland nog tot en met het EK in 2008 door te gaan. Maar woensdag is het gebeurd tussen mij en de Servische nationale ploeg”, aldus 47-voudig international Krstajic. ”Nu moeten de jongeren het gaan doen. Ik ga me concentreren op Schalke 04.” Eerder kondigde Savo Milosevic al aan dat het met zijn interlandcarrière gedaan is. Bovendien kondigde bondscoach Ilja Petkovic na de 0-6 nederlaag tegen Argentinië zijn afscheid aan.

SWC 2006

WK-voetbal… Wie speelt nou precies wanneer en tegen wie*? Je kunt natuurlijk urenlang kranten, tijdschriften, teletekst en internet af zoeken. Maar ja, dan ben je weer geen tijd voor je andere hobby’s….

Gelukkig is er een website speciaal voor die categorie mensen: een simpel maar doeltreffend wedstrijdoverzichtje van de te spelen wedstrijden. De aardige dames laten het je precies zien.... Sterker nog, ze laten alles zien…

een submitter die blijkbaar liever anoniem wilde blijven heeft ons er ook op geattendeerd
* je kan natuurlijk ook gewoon hier kijken....

Podolski doet ARD in de ban

Lukas Podolski praat voorlopig niet meer met de Duitse zender ARD. De 21-jarige aanvaller van Duitsland voelt zich in de maling genomen door een satirisch radioprogramma van deze publieke zender.

De nieuwe aanwinst van Bayern München vindt dat in het terugkerend programma-onderdeel, 'Dagboek van Lukas', uitlatingen worden gedaan die absoluut niet op hem of zijn teamgenoten van toepassing zijn. Podolski heeft inmiddels ook aangekondigd dat hij juridische stappen zal ondernemen tegen de radioshow.

"Ik heb best gevoel voor humor, maar deze zogenaamde grappen zijn onder de gordel”, aldus Podolski. In zijn boycotactie krijgt de speler alle steun van de leiding van de Duitse nationale ploeg. "We kunnen niet accepteren dat Podolski in zijn waardigheid wordt aangetast”, aldus een woordvoerder.

Klinsmann spreekt troepen Afghanistan toe

De persconferentie, die de bondscoach van Duitsland maandag gaf, kreeg een bijzonder tintje. De in Afghanistan gestationeerde Duitse soldaten kregen de eerste vijftien minuten de mogelijkheid om Jürgen Klinsmann vragen te stellen.

Klinsmann werd via een satellietverbinding gevraagd of hij ook na het WK als trainer van de Duitsers aanblijft. "Dat is een moeilijke vraag. Veel zal afhangen van onze verrichtingen de komende weken", was het diplomatieke antwoord.

Klinsmann hoopt de troepen in Afghanistan in ieder geval nog een aantal mooie wedstrijden te kunnen bieden. In Afghanistan zijn 2800 Duitse soldaten gelegerd, waarvan zo'n 1300 de persconferentie volgden.

De vijf moeilijkste NES-games

Er wordt nogal eens geklaagd over de moeilijkheidsgraad van games. Volgens vele mensen waren de games vroeger een stuk pittiger dan de games die tegenwoordig verschijnen, uitzonderingen daar gelaten natuurlijk.

Smackdown GT schreef hierover: "The NES is home to some of the most difficult videogames ever made... Sure, you have your occasional Nintendo God who will beat any thing you put in front of him within two hours then present you with a nicely organized text file on how he did it, but what about the rest of us?"

De site heeft vervolgens een lijstje gemaakt met de, volgens hen, vijf moeilijkste NES games. Als je wat uitdaging zoekt kun je dus een van de volgende games proberen, waarbij Silver Surfer alleen voor de echte die hards is weggelegd.

5) Ninja Gaiden
4) Back to the Future
3) The Adventures of Bayou Billy
2) Battletoads
1) Silver Surfer



Silver Surfer, de moeilijkste NES-game volgens sommigen

WK 2006: Uitslag Togo - Zwitserland

Icoon WK 2006In Groep G op het WK Voetbal is zojuist de wedstrijd tussen Zwitserland en Togo afgelopen. Zwitserland won de wedstrijd met 0-2, dankzij doelpunten van Frei in de zestiende minuut van de wedstrijd en Barnetta twee minuten voor het einde van het duel. Door het verlies is Togo uitgeschakeld voor de tweede ronde.

De andere wedstrijd in deze poule werd gisteravond gespeeld. Frankrijk en Zuid-Korea hielden elkaar met 1-1 in evenwicht.

Een uitgebreid verslag van Togo - Zwitserland lees je op de WK-site van FOK!


Stand groep G:
1.Zuid-Korea 2-4 (3-2)
2.Zwitserland 2-4 (2-0)
3.Frankrijk 2-2 (1-1)
4.Togo 2-0 (1-4)

Zwitserland effectiever dan Togo

Togo is uitgeschakeld op het WK. De Afrikanen verloren met 0-2 van Zwitserland door treffers van Alexander Frei en Tranquillo Barnetta.

Jakob "Köbi" Kuhn, keuzeheer der Zwitsers, zag weinig aanleiding zijn elftal om te gooien na de verdienstelijke 0-0 tegen Frankrijk. Alleen Marco Streller moest ditmaal plaatsnemen op de bank. Voor hem kwam Daniel Gygax, die sterk inviel tegen Les Bleus. Deze 'verzwaring' van het middenveld betekende dat de druk volledig op Alexander Frei rustte om de Zwitsers na twaalf jaar weer een WK-doelpunt te bezorgen. Togo miste in de personen van Abalo en Assemoassa twee sterkhouders.

Zwitserland en Togo waren aan elkaar gewaagd in de eerste helft. Les Eperviers kregen zelfs de beste mogelijkheden, doordat de Zwitserse afweer wankel opereerde. Met name Philippe Senderos, nog oppermachtig tegen Henry, ging vaak in de fout en had totaal geen grip op de aalvlugge Mohamed Kader. Aan effectiviteit ontbrak het de West-Afrikaanse ploeg echter. De Zwitsers genoten optisch het overwicht, maar speelden veel te slordig om openingen te forceren. Barnetta en Cabanas sloten te weinig aan bij Frei. Na een kwartiertje probeerde Zwitserland het eens vanaf de flanken, hetgeen onmiddellijk succes opleverde. Barnetta kopte Magnins voorzet voor de voeten van Frei, die afrondde: 1-0.

Togo voetbalde onaangeslagen verder tegen een op twee gedachten hinkend Zwitserland. Na opnieuw een fout van Senderos kreeg Thomas Dossevi een vrije schietkans. Dossevi handelde te wild en Zuberbühler hoefde niet eens op te treden. In de 35e minuut onthield scheidsrechter Amarilla Togo een overduidelijke strafschop bij een overtreding van Patrick Müller op Adebayor. Vlak voor rust kwam de Togolees Salifou goed weg: zijn vliegende tackle op Cabanas leverde hem slechts een gele kaart op. Op de goal van Frei na, kende de defensie van Togo geen enkel probleem met de inspiratieloze Zwitsers.

Na de hervatting drukte Zwitserland veel meer haar stempel op de confrontatie. Müller en Senderos kregen greep op de beweeglijke voorhoede en langzaam maar zeker verplaatste het strijdperk zich naar de Togolese helft. Eerst resulteerde deze dominantie slechts in afstandsschoten, later ontstonden de uitgespeelde mogelijkheden. Invaller Hakan Yakin stuitte na een fraaie combinatie met Frei in kansrijke positie op doelman Agassa, daarmee verzuimend het duel op slot te gooien.

Zwitserland verkoos een tactiek van consolidatie na het uitblijven van de 2-0. Het initiatief belandde in handen van Togo, maar die ploeg speelde veel te geduldig. Enige haast leken de Afrikanen niet te hebben, terwijl ze eigenlijk tweemaal moesten scoren om een redelijk uitzicht te behouden. Zo leek het duel als een nachtkaars uit te gaan, totdat de net ingevallen Lustrinelli het overzicht behield en Barnetta aanspeelde. De middenvelder trof via de binnenkant van de paal doel: 2-0. Een treffer die Zwitserland aan kop van de poule brengt.

Togo mag dan zijn geëlimineerd, poule G wordt er niet minder spannend om. Zwitserland en Zuid-Korea gaan beide met vier punten aan de leiding. Frankrijk volgt op twee punten, maar speelt nog tegen Togo. Aan een 2-0 overwinning hebben Les Bleus sowieso voldoende.


Opstellingen:

Togo: Agassa, Forson, Nibombe, Touré ( 87. Malm), Tchangai, Romao, Dossevi ( 70. Senaya), Mamam, Agboh ( 24. Salifou), Kader, Adebayor.

Zwitserland: Zuberbühler, P. Degen, Müller, Senderos, Magnin, Barnetta, Vogel, Cabanas ( 77. Streller), Wicky, Gygax ( 46. Yakin), Frei ( 88. Lustrinelli).


Wedstrijdverloop:

Togo 0 – 2 Zwitserland

16’ Frei 0-1
88’ Barnetta 0-2

45’ Salifou (TOG)
47’ Adebayor (TOG)
53’ Romao (TOG) **
92’ Vogel (ZWI)

Arbiter: Amarilla (Par)

Toeschouwers: 60.000

** = geschorst voor laatste pouleduel

Stand groep G:

#AP+-
1.Zwitserland2420
2.Zuid-Korea2432
3.Frankrijk2211
4.Togo2014

3FM middag-dj stapt over naar Q-music

Icoon RadioRadio 3FM moet op zoek naar een nieuwe deejay voor het middagprogramma. Wouter van der Goes vertrekt vanaf september van dit jaar naar het commerciële Q-music. Hij wordt daar programma-directeur. "Hij krijgt ook een eigen programma, maar daarover zijn we nog in gesprek. In september wordt daarover meer bekend", zo licht Q-music toe.

"Het klopt dat Wouter van der Goes de overstap maakt naar Q-Music. Tot september zal hij nog gewoon op voor ons werken en op 3FM te horen zijn," aldus een woordvoerster van BNN. Wie er in de plaats van Wouter komt is ook nog niet bekend.

"Ik heb het bij BNN en 3FM ontzettend naar mijn zin en eerlijk gezegd zag ik mezelf daar ook niet zo snel vertrekken", zo zegt Van der Goes. "Maar toen Q-music me voor deze baan vroeg, voelde ik dat ik daar niet zomaar nee tegen kon zeggen."

Wouter van der Goes was sinds juni 2004 actief op 3FM voor BNN.

Rassen en classes ArchLord bekend

Codemasters heeft de beschikbare rassen voor hun MMORPG ArchLord bekend gemaakt. Je zult kunnen kiezen uit de Orcs, Humans en de Moon Elves. Hoewel de namen anders doen vermoeden is het uiterlijk van deze rassen opmerkelijk te noemen.



Human Knight & Human Mage

Human Ranger & Moon Elf Elementalist

Moon Elf Ranger & Orc Berserker

Orc Ranger & Orc Shaman

Over de derde klasse van de Moon Elves is nog niets bekend.

ArchLord is een MMORPG die zich afspeelt in een fantasy-wereld waar Orcs, Humans en Moon Elves het met elkaar aan de stok hebben. Niet alleen zul je tegen andere spelers vechten, ook zullen er kastelen aanwezig zijn die veroverd en verdedigd kunnen worden.

Het meest unieke van ArchLord is dat spelers onderling uit zullen gaan maken wie de ArchLord zal spelen. De ArchLord krijgt een Dragon Mount, en kan alle monsters en epic guards in het spel commanderen. Ook de economie, de belasting en het vervloeken en betoveren van spelers ligt in de macht van deze ArchLord.

Sparta wil toch verder met Gudelj

Als het aan trainer Wiljan Vloet ligt, dan speelt Nebosja Gudelj ook volgend seizoen bij Sparta. De verdediger had een aflopend contract, dat vanwege de deadline werd opgezegd.

Gudelj was een van de spelers die vanwege de deadline van 1 april niet in aanmerking kwam voor een nieuw contract. Sparta liet echter weten dat er een aantal spelers alsnog konden rekenen op contractverlening, waaronder dus Nebosja Gudelj.

Kojima presenteert eigen 'magazine'

Hideo Kojima, de geestelijk vader van de Metal Gear-serie heeft een eigen online magazine uitgegeven. Het blad staat vrijwel geheel in het teken van de nieuwe Metal Gear Solid game en biedt naast een preview ook achtergrond informatie, interviews en een stukje van de game in strip vorm. Naast Metal Gear Solid komt ook Lunar Knights voor de DS ter sprake en je kunt lezen waar Kojima allemaal mee bezig is momenteel.

Je kunt het magazine hier lezen.


Hideo Kojima, alias 'De denker'

Twaalf Dynasty Warriors 5: Empires screens

Bijna is het zover; aanstaande vrijdag zal Dynasty Warriors 5: Empires in de winkels liggen voor de PlayStation 2 en Xbox 360. Dat moet natuurlijk gevierd worden en hoe kun je dat beter doen dan met een aantal verse screens. Van zowel de Xbox 360- als de PlayStation 2-versie zijn een zestal nieuwe screens verschenen die je hieronder kunt bekijken.

Dynasty Warriors 5: Empires geeft spelers de controle over hun eigen koninkrijk. Je kunt je leger directe orders geven om aan te vallen, of om hun grond te verdedigen. Je kunt ook proberen om je tegenstanders in een hinderlaag te lokken. Naast gevechten is natuurlijk ook de ontwikkeling van je rijk belangrijk en soms is het slimmer om eerst op de diplomatieke tour te gaan dan direct de strijdwapens op te pakken.

PlayStation 2




Xbox 360



Karimi bestraft door teamleiding Iran

Voor Ali Karimi is het wereldkampioenschap voorbij. De 27-jarige speler van Bayern München is door de teamleiding van Iran disciplinair bestraft, omdat hij zich, na zijn wissel in de wedstrijd tegen Portugal, misdragen zou hebben.

In de laatste groepswedstrijd tegen Angola, woensdag in Leipzig, mist Iran ook de geblesseerde verdediger Yahya Golmohammadi. Na twee nederlagen is Iran al uitgeschakeld.

Nieuwe map voor Battlefield 2 officieel bevestigd

In een recente update van EA is bekend gemaakt dat de nieuwe map, Road to Jalalabad, met de nieuwe patch wordt verspreid. Ondanks het succes van de recente booster pack Armored Fury is de community (nog) niet tevreden over de "service" van de developers. EA geeft ridderlijk toe dat de game inderdaad buggy en instabiel is, en belooft dat ze er alles aan doen om te proberen de frustaties van speler te verminderen. Begin juli kan je dan ook een open beta verwachten van de nieuwe patch. Naast een nieuwe map bevat deze patch onder andere:


- Reversion: Allowing unlocks on unranked servers
- Fix/Reversion: We fixed the issue preventing mod teams from running multiple game modes in one map list.
- Tuning: We have lowered the number of players needed to start a ranked game.
- Tuning: We have made some modifications to the vehicle drop feature introduced in 1.3. These changes should reduce the overall impact of "cartillery" on game play.
- Crash Fix: We have located and fixed a crash connected to 1.3.

Vitesse trekt aanvaller aan

Vitesse is flink actief op de transfermarkt. Eerder vandaag werd bekend dat Aad de Mos de nieuwe trainer van de Arnhemmers werd, en nu heeft de club ook een nieuwe aanvaller aangetrokken.

Anders Due zal komend seizoen een duo moeten gaan vormen met Mads Junker. Due is een 24-jarige vleugelspits en komt over van het Deense FC Nordsjaeland. Vorig seizoen toonde Vitesse ook al belangstelling in de aanvaller, maar tot een overgang kwam het toen niet.

Dief vergeet klompen

Icoon ShockingEen 49-jarige bewoner uit het Friese Menaldum werd zaterdagavond uit zijn slaap gehaald door een vreemd geluid. Toen hij zijn ogen opendeed, zag hij dat het gordijn van de schuifdeur van zijn slaapkamer werd opengeschoven en een onbekende man naar binnen kwam. De bewoner sprong gelijk uit zijn bed, waarna de inbreker het op een lopen zette. De bewoner wilde achter de inbreker aan gaan, maar kwam bij de schuifdeur te struikelen over een paar zwarte klompen. Deze waren kennelijk door de inbreker voor het naar binnengaan uitgetrokken.

Hierop pakte de huisbewoner een stuk hout en liep zoekend om zijn woning heen. Op dat moment zag hij de inbreker weer terug komen, blijkbaar om zijn klompen op te halen. De bewoner schreeuwde naar de inbreker en gooide het stuk hout in zijn richting. Daarop verdween de inbreker op zijn fiets, om niet meer terug te komen.

De politie is nog zoekende naar de man, die ongeveer 25 á 30 jaar oud is, kort blond haar heeft boven een gezet postuur, en verder was gekleed in een donkerblauwe fleece-trui, met daaronder een spijkerbroek en waarschijnlijk zonder enig schoeisel.

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Pimp my rubik's cube

Als je denkt dat je alle varianten op 'pimp my ...' gehad hebt, dan heb je het mis. Naast bijvoorbeeld 'pimp my ride', 'pimp my anything' en 'pimp my room' is er nu ook een 'pimp my rubik's cube'.

Natuurlijk heb je dan wel een versleten rubik's cube nodig en deze is helaas zeldzaam in de meeste huishoudens, dus deze variant is niet voor iedereen weg gelegd. De fotoreportage van deze metamorfose laat zien hoe de kubus gepimpt word...

Voorbeschouwing Dag 11

Vandaag wordt de tweede speelronde afgesloten met één duel uit poule G en twee confrontaties uit groep H. Op papier ogen de affiches minder boeiend dan de voorgaande dagen, maar iedere WK-wedstrijd is een evenement op zich.

Zwitserland probeert vanaf 15.00 uur in Dortmund op gelijke hoogte te komen met Zuid-Korea. Wanneer de ploeg van Kuhn met minimaal twee doelpunten verschil Togo verslaat, volstaat een remise tegen de Aziaten voor een plaats bij de laatste zestien. Wegens alle onrust rond Togo en hun degelijke spel tegen Frankrijk beginnen de Zwitsers als topfavoriet. Daniel Gygax zal waarschijnlijk in de basis starten om offensief beter voor de dag te komen. Togo kan geen beroep doen op twee sleutelspelers: Abalo is geschorst en Assemoassa mist de rest van het toernooi wegens een knieblessure.

Oekraïne leed woensdag haar grootste nederlaag sinds de onafhankelijkheid (0-4 tegen Spanje) en jaagt op eerherstel tegen Saoedi-Arabië. Dit is een cruciale ontmoeting in de strijd om plaats twee. Bondscoach Blochin van de Oost-Europeanen dient af te rekenen met de gevolgen van een heuse blessuregolf: Vladimir Jezerski, Dmytro Chigrynskiy, Andrei Vorobei en Oleg Gusev doen zeker of waarschijnlijk niet mee in Hamburg. De Arabieren verkeren in de luxe van een volledig fitte selectie. Toch zal Mohammad Al-Shalhoub het duel aan zich voorbij moeten laten gaan wegens de begrafenis van zijn moeder.

Spanje en Tunesië trappen om 21.00 uur af voor de laatste confrontatie in de tweede speelronde. Bij een zege in Stuttgart mag La Selección naar de achtste finales. Naar verwachting verandert bondscoach Aragonés niets aan het elftal dat woensdag zoveel indruk maakte tegen Oekraïne. Opnieuw zal Raúl dus vanaf de bank moeten beginnen. Ook Tunesië voert waarschijnlijk geen wijzigingen door: spits Francileudo dos Santos is nog steeds geblesseerd. De Afrikanen willen bij hun vierde deelname eindelijk eens de tweede ronde halen en zullen met een puntendeling al heel tevreden zijn.


En wat denkt de FOK!-sportcrew?
Het duel tussen Togo en Zwitserland begint een uur later, doordat de Togolese selectie uit protest wegens het uitblijven van premies de reis naar Dortmund te voet aflegt. Na alle commotie winnen de Zwitsers met 3-0.

Saoedi-Arabië legt Oekraïne het vuur na aan de schenen, maar bijt niet door: 0-0.

Spanje valt zwaar tegen na de show van afgelopen woensdag en Tunesië houdt knap stand: 0-0.

TV-tijden maandag 19 juni

Op deze maandag spelen de laatste landen hun tweede poulewedstrijd. Het schema met de tv-programma's van deze dag vind je hieronder.

ZenderTijdProgramma
Sport 1.17.00-8.30WK gisteren
Eurosport8.30-9.00World Cup Show
Nederland 29.10-11.00Wedstrijd gisteren
Eurosport11.00-11.30World Cup Show
Nederland 211.10-12.00Studio Sportzomer (hh)
Eurosport11.30-13.30World Cup Season Legends
SBS611.55-12.25Hart van Oranje (hh)
ARD12.15-13.00Persconferentie
Eurosport12.30-13.30World Cup Season Legends
Sport 1.113.00-14.30WK gisteren
ZDF14.05-15.00WM-Studio
Nederland 214.20-14.30The Art of Football: From A - Z
Eurosport14.30-15.00World Cup Show
Nederland 214.30-14.50Voorbeschouwing Togo - Zwitserland
Nederland 214.50-16.55Togo - Zwitserland (live)
Sport 1.115.00-17.00Togo - Zwitserland (live)
ZDF15.00-18.00Togo - Zwitserland (live)
Nederland 216.55-17.05Nabeschouwing Togo - Zwitserland
Nederland 217.40-17.50Voorbeschouwing Saudi-Arabië - Oekraïne
Nederland 217.50-19.55Saudi-Arabië - Oekraïne (live)
Sport 1.118.00-20.00Saudi-Arabië - Oekraïne (live)
ZDF18.00-20.00Saudi-Arabië - Oekraïne (live)
RTL719.50-20.30Voetbal Insite
Nederland 219.55-20.05Nabeschouwing Saudi-Arabië - Oekraïne
Eurosport20.15-20.45World Cup Show
ARD20.15-21.00WK 2006 live
BBC120.30-23.10Spanje - Tunesië (live)
Nederland 220.35-20.50Voorbeschouwing Spanje - Tunesië
Nederland 220.50-22.55Spanje - Tunesië (live)
Sport 1.121.00-23.00Spanje - Tunesië (live)
ARD21.00-23.30Spanje - Tunesië (live)
Talpa21.45-21.55Villa BvD
Talpa22.50-0.00Villa BvD
Nederland 222.55-23.00Nabeschouwing Mexico - Angola
Nederland 223.00-23.50Studio Sportzomer
SBS623.05-23.40Hart van Oranje
Sport 1.123.15-0.45WK vandaag
Talpa0.30-1.40Villa BvD
BBC10.30.1.15World Cup Match of the Day
Eurosport1.00-1.30World Cup Show

Schorsing dreigt voor Kewell

Harry Kewell dreigt de laatste groepswedstrijd van van Australië tegen Kroatië te moeten missen. Arbiter Markus Merk heeft in zijn rapport laten opnemen dat hij na afloop van Brazilië - Australië (2-0) meerdere malen is beledigd door de aanvaller van Australië. De tuchtcommissie van de FIFA zal vandaag of morgen de zaak bekijken.

Enkele spelers van Australië vonden dat Merk zondag in het voordeel van Brazilië zou hebben gefloten. Aankomende donderdag spelen de Socceroos in Stuttgart tegen Kroatië. Als ze die wedstrijd weten te winnen, plaatst de ploeg zich voor de tweede ronde.

Schoolwebsite opgepimpt als stunt

OpmerkelijkDe website van de school Dalton Voorburg is opgepimpt door twee eindexamenleerlingen. Leon Joanknecht en Thomas Heij (beiden 17) vonden de site ''zó saai, zó degelijk, met die strakke vormgeving en dat suffe blauw en wit'' dat ze als eindexamenstunt de boel heel anders hebben vormgegeven

Wie nu de site bezoekt hoort hiphopmuziek, ziet diamanten en een flink behaarde borstkas mét gouden ketting en leest in paarse en rose letters een verklaring van de twee leerlingen. Volgens Joanknecht vraagt iedereen zich af wie de opknapbeurt op zijn geweten heeft: ''We hebben onze eigen namen niet gebruikt. En hoe we het hebben gedaan, vertellen wij al helemaal niet.'' Inmiddels zijn er wel enige docenten die zich zorgen maken wat ouders van de nieuwe brugklassers die de site bezoeken, wel niet moeten denken.

Update: De site is nu een beetje traag door de vele FOK!-bezoekers. Hieronder een screenshotje van de gepimpte schoolsite.


Opgepimpt

Zidane rekent op voortzetting loopbaan

Zinedine Zidane hoopt dat hij zondagavond tegen Zuid-Korea (1-1) niet zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld. De Franse spelmaker is geschorst voor het laatste pouleduel tegen Togo.

Zidane is ervan overtuigd dat zijn laatste schreden als profvoetballer nog vóór hem liggen: ”Ik durf ver vooruit te kijken, ondanks dat ik het duel tegen Togo vanaf de bank moet beleven. Hopelijk is er een parallel met 1998. Toen moest ik enkele wedstrijden toekijken en steeds liep het goed af.”

Zidane baalt flink van het verloop van de confrontatie tegen Zuid-Korea: ”We zouden een enorme ‘boost’ hebben gekregen als die goal van Vieira gewoon zou hebben geteld. Ik stond vlakbij en kon zien dat de bal over de lijn was. Het deed ook veel pijn om aan het eind een doelpunt te moeten incasseren.”

Ruiten bij deelraadslid Amsterdam ingegooid

BinnenlandsVan de woning van PvdA-deelraadslid Jelle Houtsma en diens man Klaas Bakker, zijn dit weekend de ruiten ingesmeten. Het homofiele stel was niet thuis, maar een buurtbewoner zag hoe jongeren met straatklinkers en stoeptegels de ruiten van de woning in de Jordaan aan diggelen gooiden.

Volgens Houtsma betreft het een wraakactie. Hij had eerder een groep jongeren aangesproken op de nachtelijke overlast die ze veroorzaakten in een naastgelegen speeltuintje. Ze reageerden met: ''vuile poot, we weten je wel te vinden.'' Houtsma, die ook voorzitter is van de HIV-vereniging Nederland, doet vandaag aangifte van de vernieling.

De jeugdige daders moeten gezocht worden onder jongelui van Nederlandse, Caraïbische en Marokkaanse komaf, die elders in de stad wonen.

FOK! Prijswinnaars week 24

Afgelopen week kon je op de Frontpage van FOK! weer kans maken op een aantal spectaculaire en leuke prijzen. Hier is het overzicht met de winnaars van afgelopen week.

Allereerst gaf FOK! een unieke zitzak weg van Easybag. Het goede antwoord op de prijsvraag is "Nederland, Duitsland, Frankrijk, Belgie, Groot Brittannie, Spanje, Luxemburg, Oostenrijk, Italie, Denemarken en Zweden" en dit is de winnaar:


Brainles


Ook gaven we vijf gesigneerde albums weg van A Balladeer. Het antwoord op de vraag moest zijn 'Marinus de Goederen; Erik Meereboer; Tijs Stehmann' en dit zijn de winnaars:


svinx
jimpsel
Fentoozler
_dirkjan_
Zonneridder


Daarnaast gaven we vier keer een prijzenpakket van Midlake weg. Het antwoord op de vraag is: "Marslandingskarretje" en dit zijn de winnaars.

Ryoga
Jaguarized
Apoclysm
z22


Tot slot gaf FOK! ook nog eens 3x2 kaarten weg voor een oncert van James Brown op Ahoy Open Air. Het antwoord op de vraag luidde: "Groningen" en dit zijn de winnaars:

ForrestX
Siegfried
Bait00


Alle winnaars namens de hele FOK!crew gefeliciteerd! De prijzen zullen binnen enkele weken naar jullie opgestuurd worden of er wordt contact met je opgenomen. Vergeet niet deze week weer op de FOK!frontpage te kijken voor meer prijsvragen. Voor eventuele vragen kun je ons natuurlijk ook e-mailen.

VROM bevestigt lawaai AWACS-toestel

Icoon BinnenlandsDe AWACS-radarvliegtuigen die landen en starten in Onderbanken veroorzaken teveel lawaai. Uit geluidsmetingen gedurende de afgelopen maanden in opdracht van het ministerie van VROM blijkt dat de bevolking te maken krijgt met geluidsniveaus tot wel 100 decibel. Dit komt overeen met een voorbijrijdende zware vrachtwagen.

Het naburige Brunssum ondervindt op sommige plekken ook hinder van de bijna oorverdovende herrie, zo blijkt uit de metingen. De metingen werden enkele maanden lang automatisch verricht vanaf twee meetpunten, één op een basisschool in Schinveld en één op een verzorgingshuis in Brunssum. De Vereniging Stop AWACS, die opkomt voor de rechten van de bewoners, meldt dat ieder ander bedrijf al zou zijn stilgelegd als het een dergelijk geluidsniveau zou produceren. De vereniging eist dan ook een vliegverbod voor de AWACS-toestellen.

AWACS-toestel
AWACS-toestel

Vraagprijs AZ voor Jaliens te hoog

Bayer Leverkusen hoopt nog altijd dat het volgend seizoen kan beschikken over Kew Jaliens. Volgens het Duitse blad Kicker zou de verdediger van AZ al een persoonlijk akkoord bereikt hebben met de Duitse subtopper. Het grootste struikelblok lijkt de transfersom te zijn die AZ wil ontvangen voor Jaliens.

Naar verluidt willen de Alkmaarders ongeveer vijf miljoen euro ontvangen voor de international, de Duitsers vinden dat bedrag veel te hoog. "We laten ons niet gek maken. We weten wat in deze markt fatsoenlijke transferbedragen zijn en momenteel vraagt AZ simpelweg te veel. Als de vraagprijs niet omlaag gaat, moeten we helaas maar op zoek naar een alternatief", aldus Wolfgang Holzhäuser, directeur van Leverkusen.

D66 in conflict over pardon 26.000

Icoon PolitiekRegeringspartij D66 is in ernstig conflict met zichzelf over het eventuele pardon voor de mensen uit de onbehandelde dossiers die over zijn van de 26 duizend uitgeprocedeerde asielzoekers. Deze 26 duizend mensen zijn asielzoekers die uitgezet moeten worden, maar die al meer dan vijf jaar in Nederland zijn. Minister Verdonk had eind 2005 beloofd haar best te doen al deze dossiers voor 1 juli aanstaande behandeld te hebben, maar inmiddels liggen nog ruim vijfduizend dossiers op de plank. Aanstaande woensdag debatteert de Kamer over het voorstel om de mensen wier situatie nog niet opnieuw bekeken is een generaal pardon te geven.

De regeringspartijen waren vooralsnog tegen een eventueel voorstel voor een pardon en aangezien de coalitie de meerderheid in de Tweede Kamer heeft, zou zo'n voorstel het dus niet halen. Onder druk van de achterban van D66 dreigt D66-fractievoorzitter Lousewies van der Laan, tevens kandidaat voor het lijsttrekkerschap van de partij, een dergelijk voorstel nu echter te steunen. Minister Pechtold, ook kandidaat, is woedend hierover. Afgelopen zaterdag bezwoer hij Van der Laan op een lijsttrekkersdebat in Nijmegen om tegen zo'n voorstel te stemmen en om al helemaal zelf niet zo'n motie in te dienen. Met steun van D66 bestaat er namelijk een reële kans dat zo'n motie zou halen. Van der Laan vroeg zich tijdens dit debat af wat minister Verdonk de afgelopen jaren eigenlijk gedaan heeft: "Zo moeilijk is dit toch niet? Je haalt de criminelen eruit, je legt asielzoekers met schoolgaande kinderen apart. Dit is niet ingewikkeld." Ze liet duidelijk blijken dat haar geduld met minister Verdonk op is.

Inmiddels lijkt de partij dus ernstig verdeeld. De achterban en de fractie willen een pardonregeling voor de asielzoekers, maar de bewindslieden zijn hier tegen. Het zijn overigens vooral politieke problemen in de coalitie waar Pechtold zich zorgen over maakt, want een pardonregeling ziet hij er toch niet komen: "Het kan natuurlijk ook dat de LPF van Matt Herben weer een paar defensiehelikopters beloofd krijgt in ruil voor steun. Dan krijgt zo'n motie geen meerderheid en staat D66 met lege handen."

Jack weer inzetbaar bij T&T

Leo Beenhakker kan in de beslissende wedstrijd van Trinidad & Tobago tegen Paraguay weer beschikken over Kelvin Jack. De eerste twee wedstrijden van T&T stond de 30-jarige doelman van FC Dundee nog langs de kant met een blessure, maar inmiddels is hij weer volledig hersteld.

Door de terugkeer van Jack lijkt het erop dat de 37-jarige Shaka Hislop weer naar de reservebank verkast. Er was nog meer goed nieuws voor Beenhakker: Ook Avery John is weer inzetbaar. De verdediger liep in de wedstrijd tegen Zweden een rode kaart op en was daardoor tegen Engeland afwezig door een schorsing.

Trinidad & Tobago zal de laatste wedstrijd moeten winnen van Paraguay en daarna hopen dat Engeland wint van Zweden. Beide landen hebben dan vier punten, waarna het doelsaldo beslissend is.

Peiling: Vlaams Belang grootste partij België

Icoon Enquête Het Vlaams Belang, voorheen het Vlaams Blok geheten, zou volgens een opiniepeiling de grootste partij van België worden als er nu verkiezingen gehouden zouden worden. De partij zou 26,6 procent van de stemmen binnenhalen. Dat zou een winst zijn van 9 procent in vergelijking tot de verkiezingen in 2003.

De samenwerking van de Vlaamse christen-democraten CD&V en de gematigd Vlaamse nationalistische N-VA zou met 26,7 procent nog maar net iets groter zijn dan het Vlaams Belang alleen. De Vlaamse socialisten blijven stabiel op 19,9 procent, maar de liberale partij VLD van de huidige premier Guy Verhofstadt duikelt naar 16,9 procent. Opmerkelijk is dat Verhofstadt wel met afstand de populairste Belgische politcus is.

Disciples III aangekondigd + trailer

Hij was eigenlijk al een tijdje aangekondigd, maar vandaag is er een officieel bericht vrijgegeven met wat details over Disciples III: Renaissance, het derde deel van de succesvolle TBS (turn-based strategy) Disciples serie. In dit deel waagt Akella de overstap naar een volledige real-time 3D wereld (wat dus niet betekent dat het geen TBS meer is). De overeenkomsten met HOMM V (review) zijn legio. Zo zijn beide series opgepikt door Russische developers (Nival en Akella), overgestapt op 3D en proberen beide developers weinig te veranderen aan het originele concept.

De vernieuwingen in Disciples III zijn dan ook niet echt baanbrekend (behalve de graphics of course). De combat wordt iets ingewikkelder gemaakt. de HOMM V initiative bar) en secondary attacks. Ook is men overgestapt op een battlefield waarop de units kunnen bewegen. Dat is toch normaal? Nee, want Disciples I & II hadden een vaste "unit grid", waarbij de units een voor een konden meppen/schieten. Daarnaast wordt het strategische gedeelte ook ietwat uitgebreid. Er zijn extra resources en ook bij het bewegen van je leaders speelt initiative een rol.

Al met al lijkt het erop dat Akella met de veranderingen de Disciples serie een meer "generieke" TBS formule wil geven, zoals HOMM V. Zelf beweert de developer echter dat dat niet zoiets en dat Disciples een apart begrip blijft in de games wereld. Ik denk dat dat ook wel zo blijft, want naar mijn idee was de kracht van Disciples (II tenminste) de donkere fantasy sfeer en de trailer belooft alvast een hoop lekkers. Verder is er nog niet zoveel info over de game, behalve dat die dit jaar waarschijnlijk niet meer gaat uitkomen. Voor meer feitjes kan je het beste terecht op de Strategy First forums.

Advocaat dolgelukkig met punt

Na het tweede duel in de groepsfase kan Dick Advocaat tevreden zijn over de prestaties van Zuid-Korea tot nu toe. De Zuid-Koreanen hielden gisteravond een punt over aan de wedstrijd tegen Frankrijk, die eindigde in 1-1.

Het commentaar van Advocaat was als volgt: "We hebben een beetje geluk gehad dat we konden scoren uit een van de weinige kansen. Tegen Zwitserland moet het nu gebeuren, maar laten we nu eerst de uitslag tegen Frankrijk een beetje gaan vieren. Zo vaak zullen we geen punt pakken tegen die ploeg." Ji-Sung Park, die de gelijkmakende treffer maakte, was eveneens content over de prestatie: "We kregen twee kansen en hebben er ééntje benut. Niet slecht toch?"

Franse Microsoft-site gekraakt door hacker

Icoon InternetEen computerkraker uit Turkije is het gelukt om een deelsite van Microsoft Frankrijk te 'bekladden', ookwel defacen genoemd. Gisteren en afgelopen nacht was er geruime tijd te lezen dat de site gehacked was. De bewuste site is een onderdeel van Microsoft TechNet Frankrijk. Een lek in de serversoftware vormde het probleem.

De gekraakte site is op het moment van schrijven niet meer online. Onder andere de site Zone-h heeft een mirror (afdruk) van de site en een log van de kraak online geplaatst. Microsoft heeft vorige week een aantal zeer kritieke patches uitgebracht voor zowel Windows XP als onderdelen van het serverbesturingssysteem Windows Server 2003. Kennelijk had de server van Microsoft Frankrijk nog niet alle patches op tijd binnengekregen.

De site toen deze gekraakt was
De site toen deze gekraakt was

Catalonië krijgt meer autonomie

Vlag van Catalonië De inwoners van de Spaanse regio Catalonië hebben ingestemd in een referendum voor meer autonomie. Driekwart van de Catalanen wil meer politieke macht voor de regio. De opkomst was laag met 49 procent van de kiesgerechtigde Catalanen.

Het aangenomen statuut bepaalt dat Catalonië zichzelf als natie mag beschouwen. De regio krijgt meer zeggenschap over het verdelen van belastinggelden, controle van de eigen luchthavens en een eigen migratiebeleid. Daarbij wordt de Catalaanse taal verplicht gesteld. Catalaanse bestuurders klagen al jaren dat veel geld uit de rijke regio naar de armere regio's in Spanje gaat.

De socialistische Spaanse regering voerde campagne voor een ja-stem. De oppositiepartij PP was fel tegen, en is bang dat andere regio's als Baskenland dezelfde eisen gaan stellen. Het zou volgens de oppositie op termijn tot gevolg kunnen hebben dat Spanje uiteen valt. De onafhankelijkheidsgroepering ETA wil binnenkort praten met de Spaanse regering over meer zelfstandigheid voor Baskenland. Veel Basken zien de vreedzame weg van Catalonië als voorbeeld voor het bereiken van meer autonomie, nadat het ETA-geweld van de afgelopen derig jaar niets heeft opgeleverd.

Het gebeurt in steeds meer Europese landen dat autonome regio's erkend worden. Zo hebben Schotland en Wales in Groot-Brittannië sinds 1997 zelfbestuur. In België hebben Vlaanderen en Wallonië een eigen parlement. Montenegro is onlangs zelfs een eigen staat geworden na afscheiding van Servië.


Vlag van Catalonië
Het nieuwe autonome gebied Catalonië

Herder en schapen gedood door blikseminslag

Icoon BizarIn de plaats Cotesti in Roemenië heeft tijdens zwaar noodweer een bizar voorval plaatsgevonden. Een 36-jarige Roemeense schaapsherder en alle 120 dieren van zijn kudde zijn vanochtend gedood door blikseminslag. Meteorologen voorspellen dat het slechte weer voorlopig nog wel even zal aanhouden.

Ook op andere plaatsen werd door het noodweer veel schade veroorzaakt. In de provincie Mures in het noorden van het land liepen enkele honderden huizen onder water. Ook viel op een aantal de elektriciteit uit waardoor tientallen huishoudens zonder stroom kwamen te zitten.

Met dank aan JeMoeder voor de submit.

'Beenhakker blijft na WK'

De voetbalbond van Trinidad en Tobago doet er alles aan om Leo Beenhakker te behouden na het WK. Volgens Jack Warner, adviseur van de bond, heeft de Nederlander wel oren naar een langer verblijf.

”Ik heb met Beenhakker gesproken en hij wil verder werken met het team”, liet Warner optekenen. ”Leo heeft laten zien dat we tot veel in staat zijn. Zoals we nu presteren is fantastisch. Sommige dingen in de wereld kun je niet beschrijven en dit is er één van.” Na de remise tegen Zweden (0-0) en de nederlaag tegen Engeland (0-2) heeft T & T nog altijd uitzicht op een stek in de achtste finales. Morgen treden de Soca Warriors aan tegen Paraguay en is de ploeg gebaat bij een overwinning.

Capirossi en Melandri op IC, Gibernau operatie

Gisteren raakten vijf coureurs betrokken bij een raceongeval tijdens de MotoGP op het circuit van Cataluyna. Ondertussen is officieel bekend geworden hoe het de coureurs nu vergaat. Sete Gibernau, de veroorzaker van het ongeval, lijkt het beste uit het ongeval te zijn gekomen.

Na het incident dat in de eerste bocht plaats vond tijdens de MotoGP, werden drie coureurs afgevoerd naar het ziekenhuis. Gibernau werd per ambulance naar Barcelona gebracht en daar bleek dat hij een blessure had opgelopen aan zijn linker sleutelbeen. De Spanjaard zal hiervoor vrij snel een operatie moeten ondergaan en men verwacht dat hij niet mee zal kunnen doen aan de TT van Assen komend weekend.

De Ducati en Honda-piloten Loris Capirossi en Marco Melandri werden met een helikopter naar het ziekenhuis in Barcelona vervoerd. Capirossi had een aantal kneuzingen op de linkerkant van zijn buik en een schouderblessure. Melandri zijn diagnose bevatte de ernstigste verwondingen, hij heeft onder andere een hersenschudding en wellicht is er hersenbeschadiging onstaan. Verder heeft de Italiaan diverse bloeduitstortingen.

Lee biedt zijn excuses aan

Het vertrouwen binnen de selectie van Zuid-Korea is groot. En ook in het land zelf is de hoop gevestigd op minimaal een plaats in de halve finales, een resultaat dat vier jaar geleden in eigen land ook werd behaald.

De doelman van de equipe van bondscoach Dick Advocaat, Woon-Jae Lee, zag zijn land al ongeslagen naar de achtste finale gaan. Hij baalde daarom als een stekker na het 1-1 gelijke spel tegen Frankrijk. "Ik bied mijn excuses aan aan alle Koreaanse mensen die ons steunen, omdat ik me niet aan mijn belofte kan houden. Ik had gezegd dat we met negen punten de volgende ronde zouden halen."

Wat is Dit: Opgave 32 - Ronde 1

Het doel van dit spel en de regels staan hier na te lezen.

De prijzen
Voor kwartaal 2 (dus de periode tot en met 1 juli) is X-toys zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit:
A Thousand And One Nights (massage sampler)
Buzz Off Finger Vibrating Keychain (vibrerende sleutelhanger)
Erotic Dice Glow in the Dark


Naast dat X-toys.nl de prijzen ter beschikking stelt hebben zij ook een speciale aktie voor FOK!kers: Als je bij je bestelling de kortingscode 193466 invult krijg je € 2,50 korting bij een besteding van 25 euro of meer.

De opgave

Succes!

Vonlanthen mag weg bij PSV

PSV wil Johan Vonlanthen verkopen. De spits, die het afgelopen seizoen werd verhuurd aan NAC Breda, hoeft ook volgend seizoen niet te rekenen op veel speelminuten in Eindhoven. Vonlanthen kwam ooit als supertalent naar Eindhoven en staat nog steeds in de boeken als jongste speler die ooit scoorde op een EK, maar bij de Eindhovenaren heeft de jonge Zwitser nooit echt kunnen imponeren.

Het Portugese Sporting Lissabon wil Vonlanthen huren van PSV, maar daar willen de Eindhovenaren niet aan mee werken. De clubleiding heeft besloten dat ze de Zwitser alleen willen verkopen. "De mensen van Sporting hebben met PSV gesproken, maar ze weten dat er andere clubs zijn die hem definitief willen overnemen. Sporting wil hem huren, maar de speler wil dat niet. Dat is niet goed voor zijn imago. Ik moet wel zeggen dat hij het idee om voor Sporting te spelen heel interessant vindt, een club met zoveel cultuur en historie in Europa en die in de Champions League speelt. Maar PSV is ook meer geïnteresseerd in een definitieve verkoop," aldus de zaakwaarnemer van Vonlanthen.

Oranje heeft last van de hitte

Robin van Persie is één de spelers van het Nederlands elftal die maar moeilijk in slaap kon komen door de warmte. De reden is dat het luxe Parkhotel Adler in Hinterzarten, waar de selectie verblijft, geen airconditioning heeft.

"Het was zo warm 's nachts dat ik haast niet normaal kon ademhalen", aldus Van Persie. Het is geen optie om de ramen te openen omdat ook muggen het verblijf erg aantrekkelijk vinden. Voor de nachtrust van de spelers is het daarom maar te hopen, dat de temperatuur de komende dagen gaat zakken.

Cancellara niet in Tourploeg CSC

Fabian Cancellara doet niet mee aan de Tour de France. De winnaar van Parijs – Roubaix is buiten de CSC-ploeg gelaten.

CSC heeft haar team helemaal gebouwd rond Girowinnaar Ivan Basso. Vooral Carlos Sastre zal een belangrijke knechtenrol vertolken, evenals Jens Voigt, Bobby Julich en Christian Vandevelde. Op het vlakke terrein zullen Giovanni Lombardi en Stuart O’Grady een hoofdrol spelen. Cancellara, als altijd favoriet voor de proloog, lijkt te zijn gepasseerd ten faveure van David Zabriskie. De Amerikaan leek aanvankelijk buiten de boot te vallen, maar reed een uitstekende Dauphiné Libéré.

”We gaan naar Frankrijk met maar één ambitie: winnen met Ivan Basso”, meldt ploegleider Riis op de website van CSC. ”Er is geen twijfel dat hij klaar is voor de uitdaging: hij heeft klasse, wilskracht én een uitstekende ploeg.”


De selectie:
Ivan Basso, Carlos Sastre, Frank Schleck, Jens Voigt, Giovanni Lombardi, Stuart O'Grady, Bobby Julich, David Zabriskie, Christian Vandevelde

PS3 pre-order met 3 games: 880 Euro

De lancering van de PS3 en de Wii komen steeds dichterbij, en op Play.com kun je nu je pre-order plaatsen om dit kleinood thuis te krijgen zodra hij uitkomt. Hiervoor zul je echter wel aardig in de buidel moeten tasten, want de prijs van Play.com, GBP 549.99, komt voor Nederlanders neer op ongeveer 880 Euro. Dit is ruim 70 Euro meer dan de omgerekende prijs van GBP 549.99.

Voor deze prijs krijg je wel drie games erbij, namelijk Formula 1 '06, Warhawk en Singstar. De leverdatum zal volgens Play.com rond 17 november 2006 liggen.

Duurste racket ter wereld gestolen in Amsterdam

MisdaadHet beroemde Diamond Award tennisracket dat drie dagen in Nederland verbleef voor een juwelenbeurs in het Amstel Hotel in Amsterdam, is gisteravond na afloop van de beurs gestolen.

Het met 1.700 diamanten afgezette gouden tennisracket werd vanuit een vitrine in het hotel voor vervoer naar de kluis overgebracht naar een gereedstaande auto. Daar ging het mis. De rovers die zich bij de auto hadden opgesteld, vertelden dat er een vrouw kermend onder de auto lag. Hierdoor raakte een medewerker afgeleid waardoor de boeven hun slag konden slaan. Het aanwezige beveiligingspersoneel zette nog wel de achtervolging in, maar dat mocht niet baten.

Het prachtige racket met een waarde van circa een miljoen euro, is de ultieme prijs voor de tennisser die voor de derde keer binnen vijf jaar het Diamond Games Antwerpen tennistoernooi op zijn of haar naam schrijft. De enige tennisser die dat ooit lukte, is Ivan Lendl. Het nu gestolen racket is overigens een replica; maar wel een exacte, dus met dezelfde waarde.


En weg was ie


Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Pauw verliefd op benzinepomp

Icoon OpmerkelijkIn het Britse Gloucestershire is een pauw al 3 jaar smoorverliefd op een benzinepomp. Het geluid dat de pomp maakt wanneer er een automobilist gaat tanken lijkt sprekend op het geluid van een vrouwtjespauw die laat weten dat ze interesse heeft in het mannetje. De pauw trapt er elke keer met open ogen in, meldt The Daily Telegraph.

De pauw staat in het broedseizoen al om half zeven te wachten bij het tankstation. Wanneer er een automobilist gaat tanken en de pauw het klikgeluid hoort die het tanken veroorzaakt, stapt de pauw op de pomp af om die met opengevouwen staartveren te imponeren. Vogeldeskundigen denken dat de bonte kleuren van de pomp de pauw ook aanspreken.

De achtjarige pauw, die door de medewerkers liefdevol 'Mr. P', naar 'Mr. Peacock' , genoemd wordt, is een graag geziene gast bij het benzinestation. De pomphouder is blij met de aanwezigheid van de vogel. De pauw zorgt ervoor dat veel klanten van ver komen om de verliefde vogel in actie te zien. Mr. P laat alle aandacht gelaten over zich heen komen. Er zijn ook mensen die de aanwezigheid van de pauw als storend ervaren. Mensen die dicht bij het benzinestation wonen, klagen over het geluid die de pauw tijdens zijn paringsdans maakt.



De verliefde pauw

Met dank aan Kozzmic voor de submit.

Geld voor junks die van crack afblijven

GezondheidDe GGD gaat in Amsterdam Zuid-Oost, Den Haag en Enschede junks die niet gebruiken, belonen. Ze kunnen rekenen op 56 euro cash in de week als ze geen crack gebruiken (dat is door een chemisch proces bewerkte cocaïne die gerookt wordt).

Het gaat om heroïne-junks die in een verslaafdenproject zitten. Ze worden met behulp van methadon behandeld voor de heroïneverslaving maar gebruiken er vaak crack bij. Daar zijn ze moeilijk van af te helpen. Kandidaten moeten regelmatig een urinetest ondergaan om te bewijzen dat ze cocaïne-vrij zijn. Dan kunnen ze hun beloning van 56 euro per week ontvangen. Het experiment maakt deel uit van een wetenschappelijk onderzoek en gaat 14 maanden duren. Er is ruim 500.000 euro voor uitgetrokken. Volgens hulpverleners wordt het gebruik van crack steeds populairder.

Met dank aan Haviksvrouwe voor de submit.

Noord-Korea wil VS mogelijk 'elimineren'

Icoon BuitenlandsAls de Verenigde Staten besluiten om Noord-Korea aan te vallen, dan kan het zover komen dat Noord-Korea besluit om de VS te 'elimineren'. Na berichten dat Noord-Korea een nieuwe langeafstandsraket zou hebben, heeft Amerika afgelopen weekeinde een officiële waarschuwing gegeven aan het land.

Een aantal partijfunctionarissen van het nog steeds stalinistische Noord-Korea vinden dat de VS hen met rust moeten laten. Indien het tot een oorlog komt, dan zal Noord-Korea de Verenigde Staten 'zonder mededogen' uitschakelen, zo zeiden zij.

Noord-Korea zou op het punt staan een nieuwe langeafstandraket te testen. Dit meldden verscheidene media de afgelopen dagen in Zuid-Korea en de VS. De raket zou in staat zijn om doelen op 10.000 kilometer afstand te kunnen raken. Dit zou betekenen dat dus ook plekken in de Verenigde Staten een mogelijk doelwit kunnen zijn.

Volgens The New York Times is het duidelijk dat Noord-Korea volop ermee bezig is. Uit satellietbeelden blijkt dat de voorbereidingen op de raketbasis Musudan-ri in het noordoosten van het land in volle gang zijn. Er zouden al draagraketten zijn klaargemaakt en er zouden brandstoftanks aan de lange-afstandsraket zijn bevestigd. De laatste keer dat Noord-Korea een raket testte was in 1998, deze vloog over Japan heen en belandde uiteindelijk in de Stille Oceaan.

Zowel Japan als de Verenigde Staten willen dat Noord-Korea alle tests schrapt. Het Witte Huis laat in een verklaring weten dat ze hopen dat Noord-Korea zo spoedig mogelijk weer aan de onderhandelingstafel plaatsneemt. Sinds vorig jaar heeft Pyongjang alle internationale gesprekken over zijn nucleaire ambities geboycot.

Thomas Schieffer, de Amerikaanse ambassadeur in Japan, heeft na een overleg met de Japanse minister van Buitenlandse Zaken Taro Aso gezegd dat "we hopen dat de Noord-Koreanen zullen afzien van deze provocerende daad". De raketproef zal er volgens de Amerikaan alleen maar toe leiden dat Noord-Korea zich dieper in het isolement stort.

Het controlecentrum bij raketbasis Musudan-ri
Het controlecentrum bij raketbasis Musudan-ri


Met dank aan Aka-Zigor voor de submit.

Eerste screens NFS: Carbon

Het is niet veel, maar er zijn twee plaatjes verschenen van het nieuwe deel uit de Need for Speed-serie. Er is nog niet zo heel veel bekend over NFS: Carbon behalve dat het een soort vervolg lijkt te worden op de twee Underground-delen. Straatracen staat centraal en het modden van auto's is uiteraard weer aanwezig. Binnenkort horen we vast nog meer over de game. Tot nu toe is hij alleen aangekondigd voor de PS3 tijdens de E3, maar hij zal vast ook op andere platformen verschijnen.



Aad de Mos nieuwe trainer Vitesse

Vitesse heeft na een zoektocht van enkele maanden eindelijk een nieuwe trainer. De club uit Arnhem presenteert vandaag om 16.00 uur Aad de Mos als opvolger van Edward Sturing, die aan de slag gaat bij PSV als hoofd opleidingen.

De Mos tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog één seizoen. De Hagenaar, die in het verleden onder meer actief was bij Ajax, Anderlecht, KV Mechelen, PSVen Werder Bremen, neemt Dick de Boer mee als assistent, terwijl Pieter Huistra bij het eerste elftal blijft betrokken.

Veel militairen zien allochtonen niet zitten

BinnenlandsVolgens een onderzoek van de Nederlandse Defensie Academie staan de meeste Nederlandse militairen negatief tegenover personeel van allochtone komaf. Dat geldt voor zowel het defensiepersoneel in lagere functies als hooggeplaatste militairen. Bijna 75% van de lagere rangen staat negatief tegenover de multiculturele samenleving. Bij de hoogst geplaatste militairen is dat ruim 50%.

Van alle militairen meent 25% dat de problemen in de krijgsmacht door de komst van militairen van onder meer Surinaamse, Turkse en Marokkaanse afkomst zijn toegenomen. Staatssecretaris Van der Knaap, verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van Defensie, kan zich niet vinden in de resultaten van het onderzoek. Hij vindt de conclusies te stellig. Hij wil op zeer korte termijn met de onderzoekers om tafel.

Defensie heeft eerder al maatregelen genomen om de positie van allochtonen binnen het leger te verbeteren. Zo worden de feestdagen van Joden, hindoes en moslims erkend en zijn er kosjere en halal-maaltijden verkrijgbaar. Verder is er een multicultureel platform opgericht en mogen militairen bij het afleggen van de eed God door Allah vervangen.

Met dank aan Meki, Aka-Zigor en POLITIEK_IS_MOORDEND voor de submit.

Stand MLB per 19 juni

De American League East Division en National League West Division zitten in de hoek waar de klappen vallen. Ondanks dat Barry Bonds enig ritme lijkt te hebben gevonden hangen de Giants nog onderaan, zij het met een bijna 50% winstpercentage. In New York liet de frustratie zich zien toen pitcher Randy Johnson en manager Joe Torre geschorst werden voor een opzettelijke vuile pitch tegen Indian Eduardo Perez.

American League
East DivisionPWLPCTL10STRK
Boston Red Sox673928.5825-5W3
New York Yankees673829.5673-7L2
Toronto Blue Jays693732.5364-6L3
Baltimore Orioles713239.4514-6L1
Tampa Bay Devil Rays702941.4145-5L1
Central DivisionPWLPCTL10STRK
Detroit Tigers704624.6578-2W4
Chicago White Sox694425.6388-2W4
Minnesota Twins683434.5009-1W7
Cleveland Indians683137.4562-8L3
Kansas City Royals681949.2794-6W1
West DivisionPWLPCTL10STRK
Oakland Athletics693831.55110-0W10
Texas Rangers703832.5436-4W3
Seattle Mariners713437.4796-4W3
Los Angeles Angels693138.4494-6L1
National League
East DivisionPWLPCTL10STRK
New York Mets684325.6328-2W1
Philadelphia Phillies693435.4932-8W1
Washington Nationals713239.4514-6W2
Florida Marlins662937.4399-1W8
Atlanta Braves703040.4291-9L7
Central DivisionPWLPCTL10STRK
St. Louis Cardinals684226.6187-3W4
Cincinnati Reds693732.5362-8L3
Houston Astros703634.5147-3L1
Milwaukee Brewers703535.5007-3W3
Chicago Cubs682642.3823-7L6
Pittsburgh Pirates702644.3714-6L4
West DivisionPWLPCTL10STRK
Los Angeles Dodgers693633.5223-7L3
San Diego Padres693633.5225-5W1
Arizona Diamondbacks693534.5071-9L5
Colorado Rockies693435.4935-5L3
San Francisco Giants693435.4933-7L3

Braziliaanse surfer gedood door haai

Icoon BuitenlandsBij het strand van Olinda bij Recife in Brazilië is een Braziliaanse surfer doodgebloed na een beet van een haai in zijn bovenbeen. De 27-jarige Humberto Pessoa Batista overleed op weg naar het ziekenhuis nadat hij door de beet een slagaderlijke bloeding had opgelopen. Tot voor kort was surfen in het gebied verboden.

De autoriteiten hieven het surfverbod echter eerder dit jaar op omdat er maar weinig haaien meer werden gezien. Batista was met een groep van zo'n dertig andere surfers op vijftien meter van het strand aan het surfen toen hij werd aangevallen. Dit meldt het Braziliaanse persbureau Agencia Estado.

Met dank aan EZKaeL en Aka-Zigor voor de submit.

Oranje oefent achter gesloten deuren

Maandag bereidt het Nederlands elftal zich achter gesloten deuren voor op de laatste groepswedstrijd tegen Argentinië. Marco van Basten zal vanaf elf uur tijdens de besloten training in Freiburg bekijken met welk elftal hij aankomende woensdag in Frankfurt gaat beginnen.

Waarschijnlijk zal Van Basten tegen de Argentijnen geen beroep doen op Arjen Robben, Giovanni van Bronckhorst, Mark van Bommel, Joris Mathijsen, John Heitinga en Khalid Boulahrouz. Dit zestal heeft al een gele kaart ontvangen en moet bij een volgende prent in de achtste finale geschorst toekijken. Phillip Cocu heeft nog een beetje last van zijn enkel, en zal waarschijnlijk rust krijgen.

Ook de Argentijnen zullen niet in de sterkst mogelijke opstelling tegen Oranje spelen. Hernan Crespo, Gabriel Heinze, Javier Saviola en Kily Gonzales hebben ook al een gele kaart op zak. Ook zij zullen tijdens het laatste groepsduel gespaard worden.

Afbreken zwangerschap leidt tot trauma

Icoon OnderzoekVrouwen die hun zwangerschap voortijdig afbreken wegens ernstige afwijkingen kunnen te maken krijgen met symptomen van traumatische stress. Eén op de vijf van hen heeft daar jaren later nog last van. Dit blijkt uit een onderzoek van verloskundige Marijke Korenromp. Zij promoveert woensdag aan de Universiteit Utrecht.

Ook één op de twintig mannen kan last houden van stressklachten na een afgebroken zwangerschap is de conclusie van Korenromp. De laatste jaren neemt het aantal paren dat besluit een zwangerschap voortijdig te beëindigen toe. Dit zou verband houden met het verbeterede prenataal onderzoek, waardoor verscheidene afwijkingen in een eerder stadium kunnen worden aangetoond. Zo'n vijfhonderd vrouwen breken jaarlijks hun zwangerschap af omdat het kind bijvoorbeeld het syndroom van Down heeft.

Psychische problemen zouden eerder de kop opsteken als ouders lang hebben getwijfeld over het wel of niet afbreken van de zwangerschap. Ook ouders die direct na de beslissing moeite hebben met de verwerking lopen een verhoogd risico. Korenromp vindt dat deze paren goede hulp moeten krijgen.

CD: Mojave 3 - Puzzles Like You

Elke bandnaam roept altijd wel wat associaties op, en dit geval moest ik meteen denken aan de Mojave woestijn in Arizona. Niet onterecht, aangezien de naam daar ook van afgeleidt is. Een band die klinkt als een droge saaie vlakte, waar maar geen eind aan komt. Niet echt iets waar ik mij als muzikant mee zou willen vergelijken, maar gelukkig is het Britse Mojave 3 sinds de oprichting in 1994 behoorlijk gegroeid. Hun vijfde album Puzzles Like You doet eerder denken aan een groen heuvellandschap, met op de achtergrond een paar schapen en een verdwaalde vogelverschrikker. Vrolijke zonnige indiepop met country-elementen dus. Wat kan een mens nog meer wensen nu eindelijk ook in ons land de zomer is doorgebroken?




Colinet weg bij Roda JC

De Belgische middenvelder Jerome Colinet vervolgt zijn carrière bij het Duitse SC Paderborn. Bij Roda JC kreeg Colinet geen nieuw contract aangeboden en daarom was hij op zoek naar een nieuwe club.

Bij Paderborn komt de Belg Roel Brouwers tegen. Beiden kennen elkaar nog van hun gezamenlijke tijd bij Roda JC. Het is nog onbekend voor hoeveel seizoenen de 23-jarige middenvelder heeft getekend bij de club uit de tweede Bundesliga.

Van Nistelrooy vol lof over Heinze

Aankomende woensdag treft Ruud van Nistelrooy waarschijnlijk Gabriel Heinze, zijn teamgenoot bij Manchester United, als Oranje het opneemt tegen Argentinië.

Eerder zei de Argentijnse verdediger dat hij geen seconde zou twijfelen om ploeggenoot Wayne Rooney flink te tackelen als dat nodig mocht zijn. "En hij zal voor mij wel geen uitzondering willen maken", aldus een lachende VanTheMan.

"Ik ken Gaby goed. Ik sta in de training heel vaak tegenover hem en ik weet hoe toegewijd hij is. Onze wedstrijd tegen Argentinië is misschien niet zo belangrijk als het zou kunnen zijn, maar ik weet zeker dat hij alles zal geven – en meer."

Stroomuitval dreigt tijdens Nederland-Argentinië

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires bestaat de kans dat woensdag tijdens de WK-wedstrijd Argentinië-Nederland de stroom zal uitvallen door overbelasting van het elektriciteitsnetwerk. Dat zei een woordvoerder van het elektriciteitsbedrijf Edesur.

De Argentijnen zullen waarschijnlijk tegelijk hun televisie aanzetten. Dit moment zal zorgen voor een piekbelasting van het elektriciteitsnetwerk. Volgens Edesur zal de kans dan groot zijn dat duizenden voetbalfans in Buenos Aires zonder televisiebeelden komen te zitten omdat het elektriciteitsnetwerk die piekbelasting waarschijnlijk niet zal kunnen verwerken.

Australië schiet Nederland uit WK Voetbal

Icoon OpmerkelijkOp het wereldkampioenschap voetbal voor robots is Nederland niet door de kwartfinale gekomen.

In de kwartfinale moest het Dutch Aibo Team spelen tegen de Nubots uit Australië. Dit team is al drie keer derde geworden tijdens het WK Voetbal voor robots. Tegen dit team verloor Nederland ook al zijn eerste wedstrijd tijdens de Robocup 2006-competitie. De kwartfinale werd, net als de eerste wedstrijd, door de Nubots met 10-0 gewonnen.

Toch zijn de Nederlanders blij met hun prestatie. "De kwartfinale was duidelijk van een hoger niveau dan de eerste wedstrijd. We hadden enkele goede kansen, maar zodra de Nubots aan de bal kwamen, waren ze niet meer te stoppen." Het is voor het eerst dat het Nederlandse team zo ver op het Robocup-toernooi is gekomen.

Het Dutch Aibo Team deed tijdens Robocup 2006 mee in de categorie vierbenige robots. De finale ging zondag tussen de Nubots en Runswift, eveneens afkomstig uit Australië. De Nubots wonnen dit met 7-3.

Australië schiet Nederland uit WK Voetbal

Op het wereldkampioenschap voetbal voor robots is Nederland niet door de kwartfinale gekomen. Het verloor daarin van Australië met 10-0.

In de kwartfinale moest het Dutch Aibo Team spelen tegen de Nubots uit Australië. Dit team is al drie keer derde geworden tijdens het WK Voetbal voor robots. Tegen dit team verloor Nederland ook al zijn eerste wedstrijd tijdens de Robocup 2006-competitie. De kwartfinale werd, net als de eerste wedstrijd, door de Nubots met 10-0 gewonnen.

Toch zijn de Nederlanders blij met hun prestatie. "De kwartfinale was duidelijk van een hoger niveau dan de eerste wedstrijd"."We hadden enkele goede kansen, maar zodra de Nubots aan de bal kwamen, waren ze niet meer te stoppen." Het is voor het eerst dat het Nederlandse team zo ver op het Robocup-toernooi is gekomen.

Het Dutch Aibo Team deed tijdens Robocup 2006 mee in de categorie vierbenige robots. De finale ging zondag tussen de Nubots en Runswift, eveneens afkomstig uit Australië. De Nubots wonnen dit met 7-3.

Stroomuitval dreigt bij Nederland-Argentinië

Icoon WK 2006In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires bestaat de kans dat woensdag tijdens de WK-wedstrijd Argentinië-Nederland de stroom zal uitvallen door overbelasting van het elektriciteitsnetwerk. Dat zei een woordvoerder van het elektriciteitsbedrijf Edesur.

Veel Argentijnen zullen waarschijnlijk tegelijk hun televisie aanzetten. Dit moment zal zorgen voor een piekbelasting van het elektriciteitsnetwerk. Volgens Edesur zal de kans dan groot zijn dat duizenden voetbalfans in Buenos Aires zonder televisiebeelden komen te zitten omdat het elektriciteitsnetwerk die piekbelasting waarschijnlijk niet zal kunnen verwerken.

Voor meer WK-nieuws kun je terecht op WK2006.fok.nl!

Lauda: "Renault ligt jaren voor op concurrentie

Drievoudig Formule 1-wereldkampioen Niki Lauda heeft gezegd dat het voor Fernando Alonso moeilijker zal zijn de titel te verspelen, dan hem te winnen.

Alonso heeft een voorsprong van 23 punten in de stand op naaste rivaal Michael Schumacher. "Renault ligt lichtjaren voor. De concurrentie moet een gigantische stap voorwaarts maken, ze moeten een seconde per ronde, of meer, sneller worden. Dat is zo goed als onmogelijk," aldus de Oostenrijker. Volgens Lauda is de Renault R26 ongeveer zes tienden, of zelfs meer, sneller dan de rest van het veld.

WK voetbal

Vanmiddag speelt Zwitserland de tweede groepswedstrijd tegen Togo.

Voor het Zwitserse team is Alexander Frei een belangrijke speler. De spits, die in Frankrijk bij Stade Rennais speelt, maakte in de kwalificatie voor de wereldkampioenschappen maar liefst zeven doelpunten!

Twee jaar geleden tijdens het Europese kampioenschap in Portugal viel Frei op door onsportief gedrag: Na een overtreding spuugde hij zijn Engelse tegenstander Steven Gerrard in zijn nek. Eerst ontkende Frei dit incident hardnekkig, maar nadat televisiebeelden waren vrijgegeven, moest hij het toegeven en werd hij geschorst. Hij excuseerde zich op een bijzondere wijze. Hij kondigde op zijn website aan dat hij voor straf ook een lama zou adopteren in de dierentuin van zijn geboortestad Bazel.

Alexander Frei scoort bij zijn club aan de lopende band. Het afgelopen seizoen had hij pech. Eind februari moest hij een liesoperatie ondergaan en daarna was hij even uit de roulatie. Hij is nu gelukkig weer fit. Hier is een compilatie met zijn doelpunten.

Commotie in Spanje om reserverol Raúl

Aan de vooravond van de tweede WK-wedstrijd tegen Tunesië houdt de reserverol voor de Spaanse routinier Raúl de gemoederen op het Iberisch schiereiland flink bezig.

Ondanks de overweldigende WK-start van de Spanjaarden, met een 4-0 zege op Oekraïne, is Raúl het gesprek van de dag. Afgelopen week werd zelfs een woordenwisseling op de training tussen Raúl en bondscoach Luis Aragonés tot buitengewone proporties opgeblazen.

Voor Aragonés is er echter geen enkele aanleiding om zijn ploeg te wijzigen na de eclatante zege op de Oost-Europeanen. "We gaan tegen Tunesië op precies dezelfde wijze spelen. Ik vind niet dat we nu beschouwd moeten worden als favoriet voor de WK-titel. Daarvoor is het nog te vroeg," aldus Aragonés .

Blessurespook in kamp Oekraïne

Oekraïne kampt met forse personele problemen in de aanloop naar het duel met Saoedi-Arabië. Bondscoach Oleg Blochin zal moeten aantreden met een geïmproviseerde defensie.

Oekraïne kende gedurende de voorbereiding al veel tegenslag en in Duitsland zet die trend zich voort. Blochin zal vanavond niet kunnen beschikken over de verdedigers Vladimir Jezerski, Dmytro Chigrynskiy en Vladislav Vashchuk. Laatstgenoemde zit een schorsing uit na zijn rode kaart tegen Spanje en Jezerski en Chigrynskiy hebben beiden een kwetsuur aan hun bovenbeen. Oleksandr Yatsenko, een potentiële vervanger, heeft de lichamelijke inspanningen van het EK onder-21 nog niet helemaal verwerkt.

Zaterdag haakte bovendien reservedoelman Bogdan Shust af met een handblessure. ”Hij zal dit toernooi niet in actie komen”, liet woordvoerder Igor Miroschnitschenko weten. Voorts staat achter de inzetbaarheid van Andrei Vorobei een groot vraagteken. De spelmaker trainde de afgelopen dagen apart van de groep wegens een schouderkwetsuur.

DVD: Caché

Georges, presentator van een literair TV-programma, ontvangt pakketjes met verontrustende tekeningen en videobanden. Ongemerkt zijn er uren beelden van zijn huis en familie opgenomen. De politie kan weinig doen omdat er geen onmiddellijk gevaar dreigt. Geleidelijk worden de banden steeds persoonlijker en gaat Georges zelf op zoek. Hij moet gaan graven in zijn verleden om er achter te komen wie hem bedreigt.

Medunjanin op huurbasis naar Sparta

Haris Medunjanin (21) speelt het komende seizoen op huurbasis voor Sparta Rotterdam, meldt AD Sportwereld. Bij AZ hoefde de middenvelder wegens de grote concurrentie niet op veel speeltijd te rekenen.

Sparta ziet in Medunjanin een alternatief voor de naar RKC Waalwijk vertrekkende Ricky van den Bergh. Medunjanin is in Alkmaar de beoogde opvolger van Barry van Galen, maar na de komst van Simon Cziommer en Maarten Martens was de kans aanzienlijk dat de jeugdinternational zijn tijd voornamelijk op de bank zou slijten.

Parreira constateert verbetering

Bondscoach Carlos Alberto Parreira van Brazilië vindt dat zijn ploeg verdiend heeft gewonnen (2-0) van Australië. De oefenmeester liet doorschemeren dat Ronaldo ook de volgende wedstrijd in de basis start.

Parreira constateerde vooruitgang in Ronaldo’s spel: ”Hij heeft wedstrijden nodig om weer helemaal fit te worden en in een beter ritme te geraken. Tegen Australië voelde hij zich al veel beter dan tegen Kroatië.” Robinho zal vermoedelijk opnieuw vanaf de reservebank starten tegen Japan. ”Het is compleet anders om in te vallen in de laatste twintig minuten. Toen Robinho inviel, had hij veel ruimte doordat Australië met drie aanvallers speelde”, probeerde Parreira de prestatie van Robinho wat naar beneden te halen.

Niet alleen Ronaldo, ook het hele team boekt progressie, meent Parreira. ”We hebben verdiend gewonnen en zijn blij met de kwalificatie. We hebben ons spel kunnen spelen, hebben de bal goed laten rondgaan en waren fysiek beter. Toen zij met drie aanvallers speelden, hadden we het lastig. Het is normaal dat we nog niet top zijn, we hebben voor het WK maar drie oefenduels gespeeld. Maar we waren al beter dan tegen Kroatië en we zullen nog beter worden.”

Thuram evenaart record Desailly

Lilian Thuram is sinds zondagavond gedeeltelijk recordinternational aller tijden namens Frankrijk. Tegen Zuid-Korea (1-1) speelde hij zijn 116e interland.

Thuram evenaart daarmee Marcel Desailly, die tussen 1993 en 2004 eveneens 116 caps bijeensprokkelde. De verdediger liet slechts twee goals aantekenen in het shirt van Les Bleus, maar dat waren wel treffers in de halve finale van het WK 1998, waarmee hij Frankrijk langs Kroatië (2-1) loodste. Naar alle waarschijnlijkheid is Thuram, die na EURO 2004 nog bedankte voor de nationale ploeg, donderdag alleen recordhouder.


Top 5 Franse recordinternationals
1. Marcel Desailly (1993-2004) 116 interlands
1. Lilian Thuram (1994-2006) 116
3. Zinédine Zidane (1994-2006) 104
4. Didier Deschamps (1989-2000) 103
5. Laurent Blanc (1989-2000) 97
5. Bixente Lizarazu (1992-2004) 97

Domenech: "Afgekeurd doelpunt ommekeer"

Dick Advocaat kan niet anders dan content zijn na de wedstrijd Frankrijk – Zuid-Korea (1-1). De Franse bondscoach Domenech voelde zich bestolen door de arbitrage.

”We maakten een tweede treffer, maar helaas werd die niet toegekend. Dat was cruciaal”, aldus Domenech. ”Het is jammer dat we op dit niveau niet vaker gebruikmaken van videobeelden.” De keuzeheer heeft nog alle hoop op een plek in de achtste finales: ”Misschien hadden we beter op de counter kunnen spelen. Ik ben teleurgesteld, maar we hebben nog een wedstrijd tegen Togo. Natuurlijk missen we Abidal en Zidane wegens schorsingen, maar met deze selectie kunnen we dat opvangen.”

Dick Advocaat blikte opnieuw tevreden terug op een WK-wedstrijd. ”Net als tegen Togo kwamen we sterk terug. Nu behaalden we een gelijkspel tegen een sterk Frankrijk. We verbeterden langzamerhand en benutten een van de weinige kansen.” Volgens Advocaat was het inbrengen van Seol van belangrijke waarde: ”Met zijn entree waren we beter in staat aan te vallen.”

FOK!ker eet sok

De ons allen bekende FOK!ker Xebrozius blijkt een man van zijn woord te zijn. Hij heeft namelijk een sok opgegeten, nadat hij eerder had beloofd dit te zullen doen als het beleid op het forum van FOK! coulanter zou worden.

Toen dit coulantere beleid afgelopen woensdag waarheid werd, was het dan ook wachten op een sok etende Xebrozius. De goedlachse jongeman voegde enkele dagen later de daad bij het woord en at een overheerlijke mix van gehakt, paneermeel, ei en sok op. "Het smaakte draderig, maar voor de rest overheerst de paneermeel en kruiden...", zo zei de koene ridder in een eerste reactie.

Een filmpje van het gebeuren kon uiteraard niet uitblijven en is door Xebrozius inmiddels op het forum gepost. Het bewuste filmpje valt hier te downloaden (eerst opslaan). Overigens zijn er hierna nog steeds mensen die niet willen geloven dat Xebrozius werkelijk een sok heeft verorberd, hetgeen hem in het verkeerde keelgat schoot. "Voor sommige mensen is het nooit genoeg... Volgende keer als ik iets doe en me er aan houd dan laat ik het wel filmen met een rontgen apparaat. Jezus zeg", aldus de chefkok.


Flinke dampen stijgen op bij het bakken van de sok



Lekker. Sok.

Xebrozius, held op sok!

Een paar dagen terug vertelde Danny op het forum dat er een nieuwe userpolicy aankwam en dat die coulanter zou worden. Xebrozius had daar zo zijn twijfels over:
quote:
Op dinsdag 13 juni 2006 23:01 schreef Xebrozius het volgende:

[..]

Hoe groot is de kans dat de policy coulanter wordt? Ik denk dat ie minder groot is dan de kans dat Nederland getroffen wordt door een vulkaan uitbarsting. En als ie wel coulanter wordt vreet ik een sok van me op. Compleet met gebakken aardappeltjes, groente, en een sausje voor de gebakken sok.

En verdomd, de policy werd coulanter!
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 13:12 schreef Danny het volgende:
Doe daar een filmpje van. Ik wil graag zien dat je 'm daadwerkelijk opeet en niet slechts even in je mond hangt voor een foto.
En op welke termijn kunnen we dit verwachten ?
Xebro is een man van zijn woord en postte in FB het beloofde filmpje!
.

[upd] Brand verpleeghuis Weesp onder controle

Icoon BrandEr woedt momenteel een grote brand in een verpleeghuis in Weesp. Het is niet bekend of er slachtoffers zijn gevallen. Het gaat om verpleeghuis Hogewey aan de Heemraadweg.

De brand ontstond in een kelder. De brandweer had veel moeite om erbij te komen, waardoor het vuur zich kon uitbreiden. Een woordvoerster van de brandweer zei er vanuit te gaan dat het verpleeghuis ontruimd wordt, maar kon daar geen zekerheid over geven.

Update 00.15 uur
De brandweer heeft de brand onder controle kunnen krijgen. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Wel moesten tientallen bewoners van het verpleeghuis naar een andere afdeling worden gebracht. De brand leek groot door de enorme rookontwikkeling, maar bleek uiteindelijk mee te vallen. De oorzaak is nog niet bekend.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.