Mink K. ontving liefdesbrieven van ex-AIVD'er

Icoon MisdaadDe afgelopen donderdag aangehouden ex-AIVD'er Paul H. blijkt contact te hebben onderhouden met crimineel Mink K., terwijl hij gevangen zat. Hij bracht staatsgeheime informatie tegen betaling naar buiten door liefdesbrieven onder de naam Miranda naar Barbertje alias Mink K. te sturen. H. werd er al van verdacht vertrouwelijke documenten aan Mink K. te hebben doorgegeven, waaruit bleek dat de AIVD onderzoek deed naar corruptie bij de Amsterdamse politie en het OM in de zaak rond de drugs- en wapenhandelaar

In één van de brieven vraagt K. aan de ex-AIVD'er waarom hij de AIVD heeft verlaten, en of er nog een kans bestaat dat hij er nog weer terug zal kunnen komen. De oud-AIVD'er beantwoordt deze brief met de uitleg dat hij niet terug zal keren, maar dat hij nog genoeg contacten binnen de dienst heeft. "Naar mijn vroegere 'vrienden' kan ik niet meer terug. Echter, mijn voelsprietjes werken nog in volle gang. Hun ouders mogen er niet van weten", schreef de vroegere medewerker van de inlichtingendienst in één van de brieven.

De Telegraaf meldde eind januari dat er door de groep van Mink K. miljoenen werd gereserveerd voor het omkopen van Justitie en politie personeel. Verder zouden corrupte politiemensen in beslag genomen wapens uitlenen die vervolgens gebruikt werden voor liquidaties.

Momenteel zit Mink K. vast doordat hij ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de liquidatie in 1993 van de hasjhandelaar Jaap van der Heijden.