Website over Louis Sévèke gelanceerd

justhg had ons via de nieuws-submit te melden:

Louis SévèkeEr is een website opgezet voor de in november vermoorde Nijmeegse activist Louis Sévèke, www.louisseveke.nl. De site is een initiatief van familie en vrienden van het slachtoffer. De site is volgens de makers gestart omdat van verschillende kanten wordt geprobeerd het verleden van Louis Sévèke en zijn manier van leven in een verkeerd daglicht te stellen. De informatie op internet moet daaraan een einde maken. Bovendien hoopt men dat de site nuttige tips voor het politieonderzoek oplevert.

Onlangs klaagde politie en justitie dat sommige getuigen die zij willen horen, nauwelijks meewerken. De getuigen, grotendeels afkomstig uit de linkse actiewereld waar Sévèke actief was, wantrouwen de politie en willen niets zeggen. Anderen willen iedere vraag eerst bespreken met een juridische raadgever, aldus een woordvoerder van het onderzoeksteam.

De familie vrienden van de vermoorde actievoerder, verenigd in de Steungroep Sévèke, stellen op de website dat zij begrip hebben voor de ''moeilijke afweging dat informatie ook anders kan worden gebruikt.'' De steungroep heeft de indruk dat getuigen juist wel zoveel mogelijk meewerken en hun reserves ten opzichte van de politie laten varen, juist omdat het belang van het oplossen van de moord voorop staat.

De 41-jarige Sévèke, die bekend stond als kritisch volger van de politie en inlichtingendiensten als de AIVD, werd op 15 november 2005 in het centrum van Nijmegen met twee kogels geliquideerd door iemand met een sporttas. Over de achtergrond van de moord is nog niets bekend.