Di Tommaso overleden aan acute hartstilstand

Icoon Voetbal Uit een obductieonderzoek is naar voren gekomen dat FC Utrecht-speler David di Tommaso is overleden aan een acute hartstilstand, waarschijnlijk als gevolg van een hartritmestoornis. Dat heeft de Utrechtse voetbalclub vrijdag laten weten. Naar de exacte oorzaak van de hartstilstand wordt nader onderzoek gedaan.

FC Utrecht benadrukt dat Di Tommaso in de zomer van 2004 de gebruikelijke medische keuringen heeft ondergaan. Dat is gebeurd op basis van de huidige strenge internationaal geldende normen.

De uit Frankrijk afkomstige speler overleed dinsdagnacht op 26-jarige leeftijd in zijn slaap. Vorig jaar werd hij door zijn fans uitgeroepen tot speler van het jaar. De voetbalclub organiseerde donderdagavond een indrukwekkende afscheidsceremonie in stadion Galgenwaard. Als eerbetoon zal FC Utrecht het rugnummer 4 waar Di Tommaso mee speelde nooit meer gebruiken.

Het lichaam van de voetballer is inmiddels naar Frankrijk overgebracht. Daar wordt hij zaterdag in besloten kring gecremeerd.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport