Uitslagen Champions League (08/03/05)

SubheaderDe returns in de eerste drie achtste finales van de Champions League brachten veel spektakel met zich mee. Er werd volop gescoord.

In Londen deden vele toeschouwers zich tegoed aan het treffen tussen Chelsea en FC Barcelona. De thuisclub maakte in no time de 1-2 nederlaag uit de heenwedstrijd goed. Gudjohnsen, Lampard en Duff tekenden binnen 20 minuten voor de 3-0 voorsprong. Ronaldinho hielp Barcelona nog voor de rust weer in de race. In de tweede helft bleef het kansen regenen. Enkel Chelsea wist nog te scoren (4-2) en bekert verder.

AC Milan hield tegen Manchester United de Italiaanse traditie in ere. Met een enkele treffer van spits Hernan Crespo werd de volle buit binnengehaald. Manchester United, met Ruud van Nistelrooij in de gelederen, was zeker niet kansloos, maar verloor wederom met de minimale score.

In Lyon ontving Werder Bremen een pak slaag van Olympique. Nadat eerder de thuiswedstrijd al met 0-3 verloren was gegaan, kreeg het nu een 7-2 nederlaag te slikken. Sylvain Wiltord scoorde driemaal voor de Franse club.

Uitslagen achtste finales

Chelsea - FC Barcelona 4-2 (1-2)
8' Gudjohnsen 1-0
17' Lampard 2-0
19' Duff 3-0
27' Ronaldinho 3-1 (pen)
38' Ronaldinho 3-2
75' Terry 4-2

AC Milan - Manchester United 1-0 (1-0)
61' Crespo 1-0

Olympique Lyon - Werder Bremen 7-2 (3-0)
8' Wiltord 1-0
17' Essien 2-0
30' Essien 3-0
32' Micoud 3-1
55' Wiltord 4-1
57' Ismaël 4-2 (pen)
60' Malouda 5-2
64' Wiltord 6-2
80' Berthod 7-2 (pen)