Van der Sar wilde liever naar grotere club

Icoon Sport nieuwsEdwin van der Sar tekende dinsdag een nieuw éénjarig contract bij Fulham, maar echt van harte ging dat niet. Liever had de ex-keeper van Ajax en Juventus de stap gemaakt naar een grotere club in Engeland, zoals Arsenal of Manchester United. De geruchten gingen dat beide clubs belangstelling hadden voor Van der Sar, maar concreet werden die geruchten nooit.

Van der Sar verklaarde op Sky Sports: "Ik denk dat als ik een telefoontje van Sir Alex Ferguson of Arsène Wenger had gehad en ze geïnteresseerd in mij waren geweest, ik waarschijnlijk niet hier getekend zou hebben. Ik weet niet of de clubs echt over mij hebben gesproken, ik denk eerder dat de media deze namen hebben verzonnen. Maar ze hebben niet gebeld, dus dat verhaal kan in de prullenbak. Ik ga niet eeuwig wachten en ben hier gelukkig".

In de Volkskrant ging Van der Sar verder."Blijkbaar willen ze mij niet. In het verleden was mijn transferprijs te hoog en nu vinden ze me te oud of ... ik weet het niet".

Van der Sar wil doorgaan tot na het WK 2006. "Dan wil ik de balans opmaken en opnieuw kijken wat de mogelijkheden zijn. Mocht er na het WK geen club op topniveau aanbellen dan stop ik liever, om te gaan voetballen om amateurniveau. Als spits, want doelpunten maken is toch het mooiste wat er is".

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op Voetbal.FOK!