Verkoopcijfers PSP's in Japan teleurstellend

Uit monde van Ken Kutaragi heeft Sony bekend gemaakt dat het aantal PlayStation Portables dat in Japan uitgeleverd is aan de detailhandel de 800.000 heeft bereikt. Hij gaf daarbij aan dat de productie vanaf april verhoogd zal worden om de productlancering van de PSP in de VS en Europa mogelijk te maken, daar het de bedoeling is om de PSP eind maart in beide regio's uit te brengen.

Bij het bespreken van de lage uitleveringsaantallen gaf Kutaragi toe dat de verkoopcijfers (de verkopen aan consumenten) teleurstellend zijn, maar hij gaf aan dat dit kwam door een gebrek aan aanbod en niet door een gebrek aan vraag. Of dit werkelijk zo is, blijft de vraag, daar Sony ervoor gekozen heeft om niet bekend te maken of de 800.000 uitgeleverde eenheden in de winkels uitverkocht zijn.

Wat hij wel liet weten was dat Sony in de nabije toekomst GSM-technologie en communicatiefuncties hoopt toe te kunnen voegen aan de PSP. Hij gaf bovendien aan dat ook een webbrowser onderweg is. Het gerucht dat er een tekstverwerker en een spreadsheetprogramma aan zitten te komen werd echter ontkracht, aangezien dit soort programma's te moeilijk te bedienen zijn op een draagbare console.

Sony gaat in ieder geval de maandelijkse productie van PSP's ophogen tot en met 100.000 eenheden, waardoor de totale maandelijkse productie uit zal komen op 1 miljoen eenheden per maand. Gedurende de rest van het jaar zal de productie verder opgehoogd worden, waarbij men de doelstelling van 2 miljoen eenheden per maand in de zomer hanteert, en 3 miljoen eenheden per maand tegen kerstmis 2005.

Voor meer gamesnieuws kijk je natuurlijk op Games.FOK!

PSP