Terreinmeester Ajax verkracht meisje

Icoon misdaad nieuwsEen terreinmeester van Ajax heeft een gehandicapt meisje verkracht. Het achttienjarige meisje dat de verstandelijke vermogens heeft van een elfjarige, raakte zelfs zwanger.

Het gaat om Jan B., het hoofd facilitaire dienst van de voetbalclub, en al negentien jaar in dienst bij Ajax. Volgens ingewijden sleept deze zaak zich al maanden voort. Het meisje liep stage bij de club op het Ajax-terrein De Toekomst. Het ging om het uitvoeren van eenvoudige klusjes in de wasserij en vuil op het terrein opruimen. Toen het meisje zwanger raakte probeerde B. de schuld nog in de schoenen van een collega te schuiven. Een DNA-test wees hem echter onomstotelijk aan als de vader.

Ajax-directeur Arie van Eijden ontsloeg de man op staande voet. "Zo lang de zaak in onderzoek is, doe ik geen mededelingen over de reden van het ontslag. Maar als iemand van de ene op de andere dag niet meer welkom is, betekent dat wel het een en ander."

De verdachte is aangehouden maar loopt weer vrij rond. Justitiewoordvoerder Robert Meulenbroek: "Maar er loopt wel een onderzoek tegen hem. We hebben hem aangehouden en hij is voorgeleid voor de rechter-commissaris. Die ziet weliswaar de ernst van de situatie in, maar vond het niet nodig de man langer in voorlopige hechtenis te houden. Hij blijft echter wel verdachte en het onderzoek is nog in volle gang."

De zwangerschap van het meisje is inmiddels in een Leids ziekenhuis afgebroken.