Ravage tv-programma hersteld door Endemol

Symsonic had ons via de nieuws-submit te melden:

Als je meedoet aan het RTL4-programma 'In Holland staat een huis' weet je dat je woning flink verbouwd kan worden. Niet zelden komen kandidaten binnen met een onaangename blik in hun ogen terwijl ze 'apart' mompelen. Maar kunstenaar Lino Koster uit Zwolle had het huis van de familie Bloemendal in Soest wel heel erg toegetakeld. Zo erg, dat producent Endemol besloot de ravage te herstellen.

Anderhalf miljoen kijkers konden afgelopen week zien hoe werkelijk alles in de woning metallic paars was geverfd. Op de grond lagen stalen platen en stond een glazen podium. In de dragende muur waren grote kijkgaten geboord en aan het plafond hingen tafels, waaronder een gebodypainte vrouw lag. "Die heeft zich boven staan douchen, de verf krijg ik niet uit het bad", vertelt bewoonster Marion Bloemendal (34).

Inmiddels is de ravage grotendeels teniet gedaan. Op kosten van Endemol zijn de gaten gedicht, de muren opnieuw geverfd en is het laminaat vervangen. "Natuurlijk kun je zeggen: 'risico van het spel', daar teken je zelfs voor. Maar dit had Endemol ook niet eerder meegemaakt. Dit was in zes jaar hun ergste metamorfose," aldus Marion.