Uitslagen UEFA Cup (2/12/04)

SubheaderIn de UEFA Cup werden in vier poules wedstrijden gespeeld. Van de Nederlandse clubs waren AZ en sc Heerenveen actief.

AZ startte wederom flitsend aan het duel, dit keer was Glasgow Rangers de klos. Waar eerder Auxerre binnen twintig minuten werd overspeeld, lukte dat met de Rangers niet. Denny Landzaat maakte wel een snelle openingstreffer. Een kenmerkende schuivende aanval met veel actie ging daaraan vooraf. Perez kreeg niet lang daarna de mogelijkheid de score te verdubbelen, hij liet dat na. Een fout van Barry Opdam luidde een gevaarlijke tegenstoot in. Keeper Henk Timmer redde bekwaam. Pas in de slotfase van de eerste helft luwde de AZ storm en kwam Rangers gevaarlijk door.
In de tweede helft kon AZ niet meer zo imponeren als daarvoor. De Schotten kregen een flink aantal corners, maar zagen geen kans tot scoren. Barry van Galen zag zijn dreigende kopbal door keeper Klos voor het doel worden weggeplukt. AZ wint met 1-0 en is daarmee door naar de volgende ronde.

Heerenveen speelde uit bij Dinamo Zagreb, dat het de Friezen flink lastig maakte. Op een slecht veld kwam de thuisploeg al na een kwartier op een voorsprong door Bosjnak na een vrije trap. Klaas Jan Huntelaar zorgde met een kopbal voor enig gevaar van Friese zijde. Yildirim schoot een vrije trap net naast.
Na rust kwam spits Georgi Samaras in de ploeg voor verdediger Said Bakkati. Het was echter weer Zagreb dat raak schoot. Pranjic schoot de 2-0 op het bord. In de slotfase ging het echter nog spoken. Eerst maakte Ugur Yildirim 2-1, waarna Huntelaar uit een strafschop de gelijkmaker liet aantekenen. In blessuretijd werd door Heerenveen nog op de lat geschoten. Het bleef bij 2-2. Heerenveen heeft nu aan een zege op Beveren voldoende voor het bereiken van de volgende ronde.

E Partizan Belgrado - Villarreal (1-1)
E Egaleo - Lazio Roma (2-2)

F AZ - Glasgow Rangers (1-0)
F AJ Auxerre - Amica Wronki (5-1)

G Dinamo Zagreb - SC Heerenveen (2-2)
G SK Beveren - Benfica (0-3)

H Sevilla - AEK Athene (3-2)
H Alemannia Achen - Zenit St. Petersburg (2-2) Meijer 1x