F1: Uitslag Grand Prix van Italië

In één van de mooiste races van het jaar heeft Ferrari een dubbelslag geslagen. Rubens Barrichello wist de race te winnen.

Twee uur voor de start regende het nog flink op Monza, maar bij de start was het alweer droog geworden. De baan was op veel plekken echter nog flink vochtig. Barrichello startte goed en behield de eerste positie. Alonso schoof door naar plek twee. De eerste ronde verliep chaotisch. Michael Schumacher en Antonio Pizzonia verloren veel plaatsen door fouten en Olivier Panis viel uit. In de eerste twee rondes werkten de intermediates van Barrichello nog beter, maar daarna waren de mensen op de droogweer-banden een stuk sneller.

De kop van de wedstrijd zat constant dicht bij elkaar. Button, Alonso en Montoya leken aan een elastiek te rijden. Soms iets verder, dan weer dichter bij elkaar. Vanuit de achtergrond kwamen Schumacher, Coulthard en Pizzonia opzetten naar voren. Het gevolg van de opdrogende baan is veel inhaalacties. Ook veel rijders missen in gevechten een chicane, waarna ze de positie opgaven.

Vooraan gaan na een slecht begin de Ferrari's ook weer meedoen. Na de tweede pitstop van Button en Alonso ligt Barrichello eerste en Schumacher vierde. Alonso spint echter en op het moment dat Barrichello na zijn derde pitstop naar buiten komt haalt Michael Schumacher Button in. Barrichello weet de twee voor te blijven na zijn pitstop.

Bij de pitstop van Gianmaria Bruni is het schrikken geblazen. Er is een kortstondige brand in de pits en Bruni lijkt gewond. Hij blijkt achteraf wat blusmateriaal te hebben ingeademd. In de race lijken de posities definitief bepaald. Opvallend is dat Schumacher, Barrichello, Pizzonia en Coulthard in het begin van de race in de achterhoede reden, maar allemaal toch nog in de punten terecht zijn gekomen.

Zie voor meer F1-nieuws de FOK! F1 Manager!