Asielzoeker steekt zichzelf in brand

intoxicated had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen 54-jarige Armeense man heeft zichzelf maandagavond in brand gestoken op het politiebureau in Gouda. De man, een uitgeprocedeerde asielzoeker, dwaalde samen met zijn tienjarige zoontje over het Centraal Station in Gouda. De door de NS gewaarschuwde politieagenten wilden weten wie de man was maar hij wilde dit niet zeggen. Ook had hij geen geldig treinkaartje bij zich.

De agenten besloten de man hierop mee te nemen naar het bureau om daar zijn identiteit vast te stellen. Zijn zoontje werd tijdelijk in crisisopvang geplaatst en de man moest op het bureau in een verblijfsruimte wachten alvorens in een cel gezet te worden. De agenten hadden de man niet gefouilleerd omdat daar geen aanleiding voor was. Daarom zag de man vervolgens kans om zijn kleren in brand te steken. De aanwezige agenten wisten de man tegen de grond te werken en de brand te blussen. De man is met eerste- en tweedegraads brandwonden opgenomen in een ziekenhuis.

Volgens de politie, die het incident dinsdag bekend maakte, is de gezondheid van de man naar omstandigheden goed. Voor zijn 48-jarige vrouw is ook tijdelijk onderdak gevonden. De man wordt over een paar dagen ontslagen uit het ziekenhuis en hij zal dan hoogstwaarschijnlijk weer op straat leven tot hij daadwerkelijk het land wordt uitgezet, zo laat de politie weten.