89-jarige krijgt 4 jaar cel voor fraude

Een 89-jarige Japanse vrouw is veroordeeld tot vier jaar en drie maanden cel voor fraude. De rechtbank vond dat ze die straf verdiende, omdat ze ondanks haar leeftijd een crimineel zonder geweten blijkt te zijn.

Volgens de Aomori rechtbank misleidde Matsue Nakamura vijf vrienden zodanig, dat ze haar veel geld leenden. Ze beweerde dat ze een fortuin op de bank had staan waar ze niet aan kon komen. Ze had dat geld zogenaamd vlak na de Tweede WereldOorlog verdiend op de zwarte markt, maar de bankrekening stond op een andere naam waardoor de bank haar geen geld op wilde laten nemen. Ze had contant geld nodig om de bank aan te kunnen klagen. Ze beloofde haar vrienden dat ze enkele malen het geleende bedrag terug zou betalen. Het totale bedrag dat ze hen wist te ontfutselen bedroeg zo'n 300.000 Euro.

Aangezien de vrouw al vier maal eerder was gearresteerd op verdenking van fraude en blijkbaar nergens spijt over had vond de rechtbank dat ze celstraf verdiende. "Ik hoop dat dit je laatste zaak zal zijn," zei rechter Keisuke Masuda. "Als je vrijgelaten wordt, leid dan alsjeblieft een eerlijk leven."