Agenten doodgeschoten in Kosovo

pipetteerkonijn had ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een aanval op een partrouillewagen in Kosovo zijn een politieagent van de VN en een politieagent uit Kosovo gedood. De tolk, die achter in de auto zat, raakte bij de aanslag gewond. De aanslag vond plaats op de weg van Pristina naar Podujevo. Onduidelijk is nog door hoeveel mensen de aanslag werd gepleegd.

Het incident gebeurde vlak na het bezoek van NAVO-secretaris-generaal Jaap de Hoop Scheffer aan Kosovo. De Hoop Scheffer noemde het geweld “onacceptabel.”Hij kwam in Kosovo naar aanleiding van de laatste problemen tussen de Servirs en etnische Albanezen. Hierbij vielen 28 doden en zeker zeshonderd gewonden en het waren de ergste rellen sinds bijna vijf jaar.

Vorige week dinsdag begonnen de rellen in Mitrovica, waar drie Albanese kinderen door Servirs de dood zouden zijn ingejaagd. De Servirs zouden de kinderen de rivier in hebben gedreven waarna zij verdronken.

Om het geweld te bedwingen heeft de NAVO extra troepen gestuurd naar Kosovo. Sinds 1999 staat de Servische provincie onder het bestuur van de VN.