Zoeken op 'raar kapsel' geeft cv Balkenende

ColTju, redfox-3, vrot-vrot, gerben007, Roob, Beetle, coonman, Beasjtie, Moehaha en funmaster hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Er is al veel geschreven en gesproken over het kapsel van Balkenende. Google lijkt sinds kort te vinden dat Balkenende een raar kapsel heeft. Dit is het gevolg van een actie van de website Walnoot.com. De weblog startte zo'n drie weken geleden een actie om de officiële cv van Jan-Peter Balkenende als eerste zoekresultaat te krijgen bij het zoeken naar 'raar kapsel' op Google.

De zoekmachine Google rangschikt pagina's aan de hand van links vanaf andere sites. Hoe meer links, hoe hoger een zoekresultaat komt te staan. De weblog riep andere weblogs en sites op de cv van Balkenende aan de woorden 'raar kapsel' te linken op hun websites. Op Tweede Kerstdag stond de cv van Balkenende voor het eerst op één in de zoekresultaten.

Eerder al waren Amerikaanse bloggers een actie gestart om de biografie van George Bush te hangen aan het woord 'miserable failure'. Die actie slaagde, al proberen Bush-aanhangers nu de woorden 'miserable failure' juist te hangen aan de biografie van de Democratische president Jimmy Carter en aan de site van de cineast Michael Moore.