Amerika wacht ''buitenaardse invasie''

De Japanse spelautomatenfabrikant Taito Corp. heeft vrijdag gezegd dat het van plan is de speelkast "Space Invaders" opnieuw op de markt te brengen in de Verenigde Staten. Het is bijna 25 jaar geleden dat het videospel voor het eerst in de arcadehallen verscheen.

Het klassieke arcadespel gaat over een vloot aliens die de aarde in willen nemen. Ze worden echter tegengehouden door een eenzame verdediger met een kanon - de speler - die slechts achter een aantal fragiele bunkers kan schuilen tegen het geschut van de aliens. Het is een van de meest populaire videogames geweest sinds het werd ontwikkeld in 1978.




"Er is een wedergeboorte van klassieke videogames in Amerika", aldus woordvoerder Kengo Naka van Taito Corp. "We dachten dat het wel leuk zou zijn met de 25ste verjaardag van het spel".
Taito wil tienduizend van de stand-alone arcademachines verkopen. De Space Invaders kasten gaan per stuk 2.772 dollar kosten. Hoewel het spel in zijn geheel niet veranderd is, zal het spelen van een spelletje nu 50 cent kosten, in plaats van de 25 cent generaties geleden.

Omdat Taito Corp. geen fabrieken in de VS heeft zullen de arcadekasten via een OEM (original equipment manufacturer) overeenkomst met Namco Ltd. geproduceerd worden. Namco Ltd., die de eigenaar is van zijn eigen klassieke videospel "Pacman" zal de verkopen van Space Invaders in de VS regelen. Klik hier om een spelletje Space Invaders te spelen.