Carnavalsseizoen officieel geopend

Vandaag is het de elfde van de elfde en dat betekent traditioneel de opening van het nieuwe carnavalsseizoen. In diverse steden in Nederland werd om precies 11.11 uur het startsein gegeven.

In Maastricht vond op het Onze Lieve Vrouweplein een aantal optredens van diverse artiesten plaats. Zo'n duizend 'vasteloavend'-vierders woonden het feest bij. Onder hen niet alleen 'Sjengen' (Maastrichtenaren), maar mensen en artiesten uit heel Limburg. De laatste vier jaar is Maastricht het toneel van de opening van het Limburgse carnavalsseizoen. Carnaval start traditioneel in de Zoepkoel (de Zuipkuil) in Venlo, maar dat duurt nog tot 22 februari 2004.

Ook elders in het zuiden van Nederland werd de opening van het carnavalsseizoen gevierd. In Den Bosch - tijdens carnaval omgedoopt tot 'Oeteldonk' - wordt dit jaar het 121-jarige jubileum van de Oeteldonkse Club van 1882 gevierd. Zij bestaat dus 11 keer 11 jaar oftewel 121 jaar.

Ter ere van dit jubileum wordt een volksopera, genaamd La Madeira, opgevoerd. Het is een mix van Italiaanse muziek en Bossche carnavalsklanken. Inmiddels zijn al tienduizend kaarten verkocht voor de voorstelling in het Palazzo in Den Bosch.


Start Carnavalsseizoen in Maastricht