Gewelddadige jeugdbende opgerold

Linz had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Eindhoven heeft de politie met 27 aanhoudingen een einde gemaakt aan de misdaadpraktijken van een jeugdbende. De feiten werden vanaf eind vorig jaar gepleegd, met name in Eindhoven-Noord en Stratum, waar het merendeel van de jeugdbende (zowel alloch- als autochtonen) vandaan komt.

De politie is geschrokken van het geweld dat de jongeren toepasten. Bij de berovingen, die in wisselende samenstelling plaatsvonden, gebruikten de daders onder meer pepperspray en nep-vuurwapens. Ook werden de slachtoffers geslagen en geschopt. Van 24 berovingen is aangifte gedaan, maar de politie houdt rekening met meer zaken.

Opvallend is volgens de politie dat de jongeren, die elkaar kenden van school of de voetbalclub, trots waren op wat zij deden. Tegenover elkaar schepten zij op over hun daden. Van enige schuldgevoelens over wat zij deden was geen sprake.

De bende maakte voor minimaal 200.000 euro aan spullen en geld buit. Daarvan is slechts een klein deel teruggevonden. Het meeste is opgegaan bij de aanschaf van bromfietsonderdelen, kleding en rookwaar. Acht bendeleden zitten nog in de cel.