Inval bij mogelijke maker I LOVE YOU virus

Vandaag is er een inval gedaan in het huis van een 27 jarige man in Manilla, in de Filippijnen die mogelijk het I LOVE YOU virus heeft gemaakt.

Het I LOVE YOU virus is mogelijk gemaakt op de computer van zijn vriendin, een 23-jarige informaticastudente.
Het I LOVE YOU virus werdt verspreidt op 4 mei waarna het miljarden aan schade heeft veroorzaakt. De enige landen die een beetje uit het schot zijn gebleven zijn China en Japan vanwege een vrije dag.

Omdat er in de Filippijnen een gebrekkige wetgeving rond computercriminaliteit is, konden de autoriteiten niet snel tot actie overgaan.

De politie is uiteindelijk tot actie overgegaan nadat de buurtleider, Gil Alnas een computer op straat had gevonden met daarbij diskettes waarop allerlei virussen, waaronder het I LOVE YOU virus stond. De buurtleider was op de hoogte gesteld dat waarschijnlijk in zijn buurt de virusmaker/maakster woonde, daarom werdt hij verplicht alles wat verdacht was, wat ook maar iets met de zaak te maken zou hebben, te melden.

Het I LOVE YOU virus wat zichzelf "voortplant" stuurde naar alle contactpersonen in het adressenbestand van Outlook en andere mailprogramma's een kopie van het virus.

Experts denken dat er nog maar weinig bewijs te vinden is tegen de mogelijke daders.

------------Update-------------
Uit betrouwbare bron is vernomen dat de vriendin van de verdachte ook opgepakt is.
Op dit moment heeft de politie de computer waar het virus mee gemaakt is nog niet aangetroffen in het huis van de verdachten, hoogstwaarschijnlijk, als ze het gedaan hebben, hebben ze al het bewijs vernietigd.

Er is op dit moment een groot buurtonderzoek gaande.
Er is inmiddels een 3e verdachte gearresteerd, famillie van de vrouw.

De eerste twee verdachten zijn geidentificeerd als Rommel Lamores en zijn vrouw Irene de Guzman. De 3e verdachte is geidentificeerd als Jocelyn Guzman.
Het echtpaar werkt bij een bank in Manilla.