Vegetariërs hebben geen humor

Aan:Danny
Van: SunChaser

Betreft: Vegetariërs hebben geen humor

Beste Danny

En, heb je al je vingers nog? Ik wel, ik had voor 13 euro vuurwerk dat ik gezellig vanaf 5 hoog naar beneden heb gegooid. Er staat me nog bij dat ik er iets over in mijn dronken nieuwjaarscolumn heb geschreven, maar die durf ik niet meer terug te lezen. Heb ik erg rare dingen gezegd?
Hoe dan ook, het was mooi op mijn balkon. Dat zal nog slikken worden als ik over een paar jaar in mijn villa zonder uitzicht zit.

Het jaar is trouwens nog niet koud begonnen en de showbizz staat alweer op zijn kop. Natuurlijk hadden we de uitslag van de meest sexy vegetariërs, Monique van der Werf en Guido Weijers. Ik weet niet hoe erg vegetariërs aan aderverkalking leiden, maar Guido Weijers een sexy man? Ik vind mijn bierbuik toch een stuk sexiër dan die schele ogen van die Brabo. Ik vond zijn show trouwens niets aan. Ik sprak hem vier jaar terug voor FOK!tv want zijn eerste programma was erg grappig. Maar nu zie je de grappen mijlenver aankomen. Ik hoorde mijn vriendin wel lachen af en toe, maar goed, die pist in haar broek bij De Lama’s, en als ik ergens chagrijnig van word is het De Lama’s. Wat een ongeïnspireerde bagger. Maar ja, daar mag je natuurlijk weer niks van zeggen, want er kijken een miljoen Nederlanders naar dat stuk wansmaak. Zouden dat ook vegetariërs zijn? Want die hebben een apart gevoel voor humor. Zo vinden ze het geweldig als Guido Weijers de meest sexy vegetariër is, maar als we zoeken naar de meest sexy vleeseter kunnen ze er niet om lachen. Misschien dat een gebrek aan proteïne iets geks doet met je humorspiegel, of hebben vegetariërs sowieso geen humor. Zou jij dat eens willen Googlen voor mij?
Overigens was ik verbaasd dat Monique van der Werf vega is, in de film loverboy was ze niet vies van vlees, maar wellicht komt het door dat dierentuinkinderprogramma Zoop.

Heb jij vrijdag trouwens ook de hele dag voor CNN gezeten? Ik heb sinds de achtervolging op OJ Simpson en 9/11 niet meer met zoveel afgrijzen naar de tv gekeken. Wat de media mijn Britney nu weer heeft aangedaan. Dat arme schaap werd op een brancard afgevoerd vanuit een huis na een gesprek met ex Kevin om de voogdij van de zoon. Leave Britney Alone riep ik de hele dag, je mag gerust weten dat het huilen mij nader stond dan het lachen. Deze getroebleerde jonge vrouw wordt maar niet met rust gelaten. Waarom mag ze niet in alle rust lekker een overdosis nemen? Geef Britney de kans om onsterfelijk te worden zoals Elvis.

Nog even terug naar de humor. Vanavond weer even naar Theo Maassens 'Tegen Beter Weten In' gekeken. Wat mij betreft de beste cabaretier die ons land rijk is. Hans Teeuwen kan erg grappig zijn, maar het is vaak te abstract. Denk jij dat Theo Maassen vegetariër is? Ik denk het zelf niet, want hij is veel te grappig om vegetariër te zijn. Vegetariërs zijn net als vrouwen, ook nooit grappig. Ken jij grappige vrouwen in het cabaret? Die lelijke trol van een Sanne Wallis de Vries, niet grappig, Sara Kroos, nog minder grappig en wie vrijwillig kaarten koopt voor Lennette van Dongen moet zichzelf na laten kijken.

Hebben we dan alle vrouwen op het podium gehad? Wacht, we hebben Claudia de Breij nog en je raadt het nooit, die is ook vegetariër. Ik vind haar op tv er altijd al zo slecht uitzien, maar dat heeft een reden dus. Van alleen wat wortels en sla ga je er vanzelf verlept uitzien.

Kortom. Ik ga snel nog even een biefstukje bakken, medium, met witbrood en champignons.

Spreek je volgende week

Stefan

PS: wist je dat Viola Holt ook vegetariër is? Hoe komt het dan dat ze zo’n vetklep is?