Het nutteloze feitje van de dag: Met 326 km/u over de Afsluitdijk

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

Velen vinden de snelweg over de Afsluitdijk uitnodigen om hard te rijden en dat dat deel van A7 één van de eerste stukken was waar je (vroeger) 130 kilometer per uur mocht rijden onderstreept dat ook wel een beetje. Maar wist je dat er een Nederlander is die daar (met toestemming) meer dan 300 kilometer per uur reed? Daarvoor moeten we terug naar 2006 toen er ook al een Nederlander bij Red Bull Racing in de Formule 1 reed. Destijds had Robert Doornbos de eer om bij het raceteam van het rode stier te rijden en op 15 augustus 2006 mocht de Nederlander van Rijkswaterstaat een demonstratie geven met zijn bolide op de iconische waterkering. Doornbos wist een snelheid van 326 kilometer per uur te halen!

"Wow, dit was echt gaaf! Natuurlijk had ik al wel eens vaker met een personenauto over de Afsluitdijk gereden, maar dit is een veel spannender ervaring! Toen Red Bull Nederland mij begin dit jaar benaderde met de vraag of ze misschien één van mijn stoutste dromen konden waarmaken, riep ik direct 'volgas met de RB2 over de Afsluitdijk rijden'. Deze droom is dus vandaag dubbel en dwars uitgekomen!" Zo vertelde Doornbos na afloop aan Motorsport.com.

Doornbos in zijn RB2 op de Afsluitdijk (WikiCommons/Patrick Savalle)
Doornbos in zijn RB2 op de Afsluitdijk (WikiCommons/Patrick Savalle)